Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda vaše děti ve škole v rámci tělocviku běhají vytvalostní 12-minutový běh (za nás se to taky běhávalo) a pokud ano, tak ve které třídě? Díky všem!
@hojda tak to netusim, spis jestli se tu najde nejaky z ucitelskych... Je ale pravda, ze poprve jsem ji bezela ve 4 tride na zavodech a pravidelne jsme behali i delsi trasy, ale ja chodila na fotbal a tam bylo normalni hodne behat, jen na rozbeh jsme meli 2 km, pocitam ze nejakych 8 km jsme za trenink dali..
Někdo další?
Pokud vezmu, ze ve 3. tride je diteti 9 let, prijde mi to dost dlouhe. 5, max 10 minut, a to pro trenovane jedince. Zhruba to odpovida 1,5 km. Deti si beh neumi rozvrhnout, bud leti jak splaseny nebo nemuzou. Oni doted nebehali nebo jak?
@brokovich Jdou poprvé ven, jinak v tělocvičně, jednou jim dal běhat, nevím kolik koleček v tělocvičně, že fakt nemohli, kamarádky syn dělá fotbal a po tom běhu se pak pozvracel a učitelka volala ať si pro něj přijdou☹. Dva roky měli TV takový ten pohodový hravý s třídní učitelkou a teď mají tělocvikáře z druhého stupně a TV je najednou hodně náročný☹. Nechci být ten rodič, který si chodí stěžovat do školy, tak by mě zajímalo, jak je to v jiných školách.
Za mého dětství se 12minutovka běhala na 1. stupni, od 5. třídy jsme běhali 1600 m. Jak to je dnes netuším.
do 5tridy kolecko dve, a pak opici draha nebo dalsi obdobne zavody. od 6 tridy 1500 kazdy pul rok a davala se znamka z toho, mezi tim byly hrazdy , vybijena, florbal, nekdy beh , ald vetsinou to bylo pred nejakou tou hrou. Kazdy tv jsme nebehali 1500.
Dcera je ve 4. a myslím, že snad už něco takového běhali
Ale možná to bylo v rámci kroužku atletiky, to je asi pravděpodobnější🙂
dcera ve 2. zatím běhá jen krátký trasy. Ale nepříjde mi 12 minutový běh nic extra. Loni jsem běžela s 5 a 7 letou DM běh - necelý 4 km, běžely jsme přes půl hodiny. Ono když si zvolíš mírný tempo, vydržíš běžet dlouho. A minulý týden jsme se byli podívat na půlmaraton a čtvrmaraton, a tu čtvrku běžel 8 letý kluk.
12 minut se mi zda ok pro 9 letaka. my sme sice v zahranici synovi bude 8 a od predlonska behaji ve skole maratony sice se jim to scita ze kazdy den neco nabehaji ale ukazoval mi ty kolucka ze nekdy udela i 3 a to mu musi zabrat dobych 20 min, ono asi zalezi na diteti ale 12 min pohybu jets nioho nezabilo .. muj nazor
o vanocich bezel s muzem 4 km a jednou mesicne chodi na behani deti vek od 3-10 a tam je vzdalenost 5km
Ahojky, je mi 30 a co si pamatuju, tak jsme na telaku běhali vsechny trate snad od prvni tridy, ve čtvrtý uz jsem jela na zavody na 1500 m, skok daleky a hod. Vim, ze jsem byla levá na sprint, nez jsem z bloku zvedla zadek, tak mi vsichni frnkli😂
Celkově myslim, ze pohyb jeste nikoho nezabil. Spis jde asi o to, ze ted mame generaci pocitacovych deti, za meho mladi jsme prisli domu, praskli tasku do rohu, pri odchodu vytvorili caru z veci, ktere jsme ze sebe svlekali, kdyz jsme si brali teplaky a do vecera nas nikdo nevidel, chodili jsme jeste skemrat, abychom mohli byt o deset minut venku déle. Dneska? Prijedu k nam do vesnice a cely den venku nikoho nevidim. Přijde mi to lito hlavně kvuli tem detem, meli jsme spoustu uzasnych zážitků a krásné dětství, no, se omlouvám, jsem se nechala trosku unést.
Ahoj, ja jsem ze zakladky 16 let, ale behali jsme pravidelne tusim od nejake 5-6 tridy? Segra je ted v 8 a behaji ho take min uz od 7.tridy...