Batoh pro 1. třídu. Ergobag nebo Beckmann?

blondynkav
8. bře 2023

Ahoj, vybírám batoh pro budoucí prvňačku, v nejužším výběru mám tyhle dvě značky, Ergobag si dcera zkoušela, sedí dobře, ale bojím se vyšší váhy, protože dcera má pouze 18 kg. Beckmann jsme nezkoušeli. Máte někdo srovnání nebo zkušenost s těmito batohy u lehčích dětí? Díky ☺

liberol
9. bře 2023

@blondynkav srovnání nemám, ale syn nyní 3.třída má od prvního ročníku Beckmann, měl též 18 kg. Batoh má dosud a teda jsem překvapená, co všechno už vydržel a není poškozen😁. Jediné co je asi mínus, že se naše nedá vyprat v pračce, jelikož má zabudovanou reflexní blikačku. A není zase až tak prostorná, syn si může nechávat učení ve škole, nosí domů pouze úkoly. Ale kdyby měl nosit vše, tak už se možná nevleze. Každopádně za nás velká spokojenost 👍

radecka1
9. bře 2023

@blondynkav Máme oba. Jsou srovnatelné, Beckmann máme ten se zapínáním na zip. Ergobag je větší a má jinak řešené kapsičky, Ergobag má 1 síťovanou uvnitř, Beckmann má na víku. Oba mají kapsu na svačinu, Beckmann menší. Každé dítě si vybralo podle vzoru, co se jim líbil. Jo a bederní pásy nepoužívají. Obě děti jsou se svým batohem spokojené. Mají i penály, ty mi přijdou téměř identické, jen jeden měl trošku míň gumiček na tužky. Ergobag je o pár gramů těžší. Moje děti měly cca 25 kg, ale zvládly do tašky narvat album s Pokémony, 3 další knihy a učení a to nesou do školy. Váha samotné tašky je v tu chvíli opravdu zanedbatelná.

radecka1
9. bře 2023

Pro menší dítě bych volila Beckmann, určitě je objemově menší (a vejde se tam toho méně). Na zádech vypadá taky menší.

pinkninja
9. bře 2023

@blondynkav Dcera ma Beckmann. Už 2. trida. Vse stale funkcni, batoh je stale pekny. Přestože ho tak 4-5 x rocne Peru v pracce. Zalezi, co dite s sebou nosí do skoly. Neni z největších. Ale to je asi u prvňáčka v poradku. Dite neni velbloud 😉, jak si ve skole mysli….

ninanela
9. bře 2023

Dcera má 17kg a bude mít Ergobag,starší má taky od první třídy Ergobag,taky hubena.

blondynkav
autor
9. bře 2023

@radecka1 a to zapínání na ZIP nevadí? Praktičtější mi přijde na ty magnety od Ergobag

blondynkav
autor
9. bře 2023

@ninanela mně se moc líbí, ale přišel mi na ní dost velký právě. Co jsem koukala, tak někteří si chválí více tuhle značku kvůli magnetum na zapínání místo zipu

tereza0111
9. bře 2023

mam drobnou holcicku a pod Beckmannem tak nejak zmizela, byl na ni hrozne obrovsky :/ Nakonec po mem intenzivim vyberu, ktery batoh je nejlepsi a nejvhodnejsi si v prodejne pri zkouseni vybrala topgal, protoze se ji libil 🙄 Ale musim rict, ze slouzi skvele a jsem naprosto spoko

radecka1
9. bře 2023

@blondynkav Určitě nevadí. Ten magnet u Ergobag je rychlejší, ale zip funguje výborně i když je dítě ničitel a zipy třeba u mikin dost likviduje.

radecka1
9. bře 2023

@blondynkav Beckmann vypadá na zádech o dost menší a je i víc naplácnutý k zádům, po stranách jsou zipy, kterými se ten batoh zmenší. Ergobag víc trčí dozadu.

antoinet
9. bře 2023

Moje děti mají Ergobag (1. a 3. třída) a úplně nechápu, jak může mít někdo aktovku menší. Když tam dají desky, učebnice, pouzdro a svačinu, tak je aktovka plná. A třeba ta kapsa na svačinu a pití je velikostně akorát, do mešní bych krabičku a flašku nenacpala.

blondynkav
autor
9. bře 2023

@tereza0111 topgal jsem nechtěla kvůli tomu že nemá zapínání na bedrech, samozřejmě otázka je, jestli to bude používat

mamikry
9. bře 2023

@blondynkav Mame Beckmanna pro obe deti. Beckmann je nejlehci batoh na trhu, da se krasne dotahnout na uzka zada. Objemem je mensi, ale uceni, svacina (mame stredni B.box) a piti se v pohode vejde. Kdyz je potreba vzit neco navic, tak to syn na sebe navrsi, zapinani se da povolit jako u turistickeho batohu, takze prostoru je dost a vaha se rozlozi. Zatim se vzdycky vse veslo. Bederni i hrudni pas se u nas pouziva, protoze kolikrat je to uceni docela tiha. Ergobag jsem v ruce nemela, ale s Beckmanne jsem spokoje a ja i syn.

ninanela
10. bře 2023

Ano u ergobagu je výhodou magnet na zapínaní,kapsa na svačinu je pogumovaná a velká tak akorát na krabičku a pití,nechtěla jsem aby nosily pití venku z boku v kapse jak je to u ostatních.

loaper
16. bře 2023

Ahoj, také se zrovna rozhodujeme mezi těmito značkami. Má někdo prosím tip na obchod, kde by se dali vyzkoušet obě značky? Brno, Břeclav, Hodonín, Blansko,...

antoinet
16. bře 2023

@loaper já jsem kupovala Ergobag v Agátině světě v Brně, mrkni na e-shop, jaký mají výběr, v kamenné prodejně bude předpokládám to samé

protozemuzu
17. bře 2023

Ahoj, také mám ve výběru tyhle dva. Oba už máme vyzkoušené. Rozdíl ve váze není úplně znatelný. Popravdě pořád nevím který vybrat. Beckmann na zádech vypadá lépe, ale funkčně mi přijde praktičtější Ergobag. Beckmann v podstatě sám nestojí, musím se jooo snažit, aby stál bez opření, také mi vadí, že bederní pás nejde oddělat (všichni kolem nás tvrdí, že jejich děti ten pás časem nepoužívají). Co mě hodně štve je, že ten bederní pás se jakoby zavírá, což znamená, že při nasazování zavazí a dítě jej musí lovit z pod toho batohu, když si ho nasadí. Ačkoliv je o něco větší, přijde mi menší než Ergo, protože svačina se musí vkládat do hlavní kapsy. U Ergobag mi vadí ten vrchní poklop, je divně řešený, že po stažení té šňůrky nepřiléhá, ale zvláštně odstává. Co mi na něm přijde super je zapínání na jeden klip a ještě na magnet, sám se zacvakne po zaklopení, dno má pevné takže krásně stojí, myslím že to usnadní manipulaci dětem. Fajn mi přijde, že lze posunout zádové popruhy, když dítě vyroste, bederní pás je stále otevřený a navíc jde úplně sundat. Kapsa na jídlo i pití je v předu a velká je teda dost. Takže když to shrnu, Beckmenn je sice pěkný, ale vadí mi u něj funkční věci, naopak u Ergo na první pohled na mě divně působí vzhled, ale co se funkční stránky týče, mi u něj nic nechybí. Takže to asi vyhraje Ergo.

blondynkav
autor
19. bře 2023

@protozemuzu mě tedy funkčně vyhovuje víc ten Ergo, ale na zádech u malé vypadala jak kdyby nesla krosnu, byl na ní hrozně velký. Jsme z plzeňského kraje a Beckmann jsem zatím bohužel nenašla místo, kde ho vyzkoušet.

antoinet
19. bře 2023

@blondynkav já se třeba na vzhled dítěte s aktovkou prvního září vůbec nekoukám. Za prvé je to vždycky nezvyk, když doteď měli malé batůžky. A za druhé ty děti strašně rychle rostou a takto vím, že mám super aktovku, co stačí na ty 4 roky s přehledem.
Lepší chviličku legrační dítě než cpát svačinu do hlavní kapsy (to by u nás dopadlo velice zle 😀).

lenulen
19. bře 2023

Ahoj, tak moji synove maji oba skolni batohy Bagmaster. Starsi je ve 4. a mladsi ve 3. tride., batohy porad jako nove, nikde se netrhaji, vzdy o letnich prazdninach vyperu a je to. Kluci byli uz v prvni tride nejvetsi ve tride, ale za me i na mensim diteti by sedeli hezky.

protozemuzu
20. bře 2023

@blondynkav I pro mě je Ergo funkčně lepší. Velký jen vypadá právě díky tomu poklopu, který jde jakoby nad ten batoh a nepřizpůsobí se té spodní části, nevím jak líp bych to popsala :D Přesně jak píše antoinet, nezvyk to bude vždy, ale pokud chci, aby ten batoh měl i třeba do 3-4 třídy, tak asi musí být v první třídě trochu větší. Beckmann je jakoby širší rozpláclý do strany.

kindmo
17. pro 2023

My máme oba dva starší dcera má ve 3 třídě ergobag sice je spokojená a vleže se jí tam.skoro všechno ale beckmann sem koupila mladší dcere do 1.tridy a přijde mi větší teda starší ji ho závidí jinak podle mě je dobrá značka Stach ten máme až bude dcera na druhém stupni.

dracek71
21. črc 2024

z pohledu anatomie je jednoznačně lepší Ergobag, má výškově posuvný zádový systém, který roste s dítětem, to Beckmann nemá. Na to, že zádový systém u Beckmanna není rostoucí, sedí ale často velmi dobře, jen to musíte vyzkoušet, jestli to bude váš případ. U Ergobagu to prostě nastavíte tak, aby seděl. Nejlepší zkušenost ale máme s batohy Step by Step Grade, které mají nejmodernější anatomii a jednoduché polohování zad přímo na zádech dítěte, v současnosti je toto řešení prostě nejlepší na trhu a nemůžete s tímto batohem úplně šlápnout vedle.