Aktovku nebo batoh pro prvňáčka?

msvobodova
23. črc 2024

Tak už je to tady - za chvilku budu mít doma školačku a já si pořád nejsem jistá, jakou aktovku ji pořídit. Kamarádka synovi koupila rovnou batoh místo aktovky, tak jsem se chtěla zeptat, jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? Na první pohled samozřejmě vidím, že má aktovka 1 kapsu, ale jinak je to stejné ne? 🙈

Už jsem byla v jednom papírnictví, kde mi spíš doporučovali aktovku (argumentovali tím, aby si v tom neudělala dcera nepořádek🙄).. nerada bych ale na jeden rok kupovala aktovku a druhý zase batoh 😂

Máte zkušenosti s nějakou značkou školních aktovek/batohů? Ideálně něco, co není z číny, aby to přece jenom vydrželo 🙂)

Díky!

kakba
23. črc 2024

Stejne to bude na tobe co vyberes. Ja treba vedela, ze aktovku ani hovno. Zadnou klopu, zadnou jednu kapsu a hlavne ty motivy. Hruza.😀 obe holky batohy. Jedna Hama a druha Boll. Me slo o polstrovani zad a hlavne vsude zipy. Vevnitr oba batohy maji takzvane desky na sesity.

msvobodova
autor
23. črc 2024

@kakba no přesně, ty aktovky mi přijdou zbytečně mod "dětský" a co pak za rok? To už se jí nebude líbit a můžu začít odznova 😂

lauriak
23. črc 2024

Mame aktovku, v skole mali v prvej triede snad vsetci aktovky. Ale je to na tebe. Ked nechces, kup batoh. Ja som to brala tak, ze prvy rok ju mat bude, druhy uvidime. Ak by ju teraz v druhom rocniku nechcela tak ju odlozim pre druhu dceru alebo predam 🤷🏼‍♀️ Mame znacku Step by step. Inak teda ta aktovka "stoji" na rozdiel od batohu a je jednoduchsie do nej napchat zosity tak, aby sa nepokrcili.

mishka87
23. črc 2024

Já kopu za tým Batoh. V první a druhé třídě měl syn značku Bagmaster. Teď ve třetí měl nový od značky Baagl. Potřeboval o něco větší. No a na sešity má plastovou složku. Každopádně nejlépe uděláš, když půjdete do nějakého obchodu a vyzkoušíte, co bude dítku vyhovovat.

konidana
23. črc 2024

Naše děti měly aktovku. Malinkou Herlitz, krásně drobnějším dětem sedla. Klopa lepší než zipy, samostatně stála, byla přehledná - dítko otevřelo a vše vidělo. Dcera jí měla v 1. a 2. třídě, pak chtěla nový batoh, synovi vydržela až do 4.třídy - on to neřešil a všecko potřebné se mu vešlo. Pak už měl také batoh. A vypadá to, že mu vydrží i příští rok v 9. (pak už ten batoh taky poletí)

kristyn86
23. črc 2024

Syn ma aktovku,znacka Baagl. Mel ji v pripravce a ted s ji jde i do prvni tridy. Synovi vyhovuje,ze stoji,takze kdyz ji ma postavenou u lavice,tak jen odklopi. Navic to ma vse v jedne kapse,takze to vidi a nemusi hledat,do ktere co dal. Ta nase ma tedy i vevnitr nejake organizacni kapsicky a vepredu ma kapsu na svacinu,ze strany sitky na lahev. Syn si tedy aktovku pral. A musela to byt aktovka,batoh je pry na vylety. Tak uvidime,jak dlouho mu to vydrzi.

g_m
23. črc 2024

Jejda, za me úplně jedno. Mame Beckmann asi teda batoh, kdyz nad tim premyslim a za me super. Vzala bych dite, at si vybere a uvidis, co mu sedne. Stejne pocitam, ze to vydrzi nejdyl třetí tridu a pak kupujeme novou...

simkrk
23. črc 2024

@msvobodova dcerce jsem kupovala aktovku od Baaglu, bude ji mít i teďka na 2.tridu😊 je tam jedna kapsa kde ma vše, učebnice, sešity i svačinovy box, penal😁 v přední kapse tam ma kartu na bus, plastenku, kapesnicky. 😊My jsme velice spokojeni.. 😁😊

miryp
23. črc 2024

Za mě bylo podmínkou zádová opora, polohovatelné ramenní popruhy nahoře i dole, hrudní pás, bederní pás, bezpečnostní prvky a nízká hmotnost. Oběma dětem jsme pro první až třetí třídu koupili aktovku Beckmann a za nás maximální spokojenost. Do čtvrté třídy jsem dceři vybrala baagl batoh a tuto značku už nikdy víc, zip nevydržel ani do konce školního roku, stejně tak ramenní popruh, kde se jí roztřepila látka. S jinými značkami zkušenost nemáme.

msvobodova
autor
24. črc 2024

@mishka87 super, vidime to stejnem, taky jsem spis pro batoh. Vyzkousime urcite. Diky!

msvobodova
autor
24. črc 2024

@miryp u baaglu se mi ani nelíbí ty motivy, ale tohle je také dobré vědět. 😲 díky!

mishka87
24. črc 2024

@miryp Kluk má Baagl a je stále jako nový. Zipy drží a to batoh věčně nacpává oblečením apod. Naopak bederní pás je u něj zbytečný, protože mu prostě vadí, že to má kolem těla zapnuté.

jancaand
24. črc 2024

Syn měl aktovku pěknou klučičí od první třídy. Oproti batohu přehledné, vešli se i tlusté desky A4. Většina jeho spolužáků měnila batoh skoro každý rok, protože to nic moc nevydrželo nebo z estetického hlediska. Já se ptala syna každý rok, jestli chce koupit taky batoh, aby nebyl "pozadu", ale vždy mě odbil slovy - mami, vždyť mám pořád super aktovku, batoh zatím nepotřebuju. Až nyní do páté třídy jdeme vybírat batoh.

miryp
24. črc 2024

@mishka87 bederní pás jsme řešili u prvňáků, protože to umožňuje lépe rozprostřít váhu aktovky. U čtvrťačky už jsme bederní neřešili, proto jsme vzali i ten baagl, který je bez něj. Nevím, který typ máte doma, my koupili tu variantu s popruhy na skateboard a fakt je to šunt.

mishka87
24. črc 2024

@miryp Je to nějaký typ vhodný myslím od 4. třídy a s bederním pásem. U toho Bagmasteru se klukovi po dvou letech začal zip u hlavní kapsy rozjíždět. Ale taky byl menší, než ten co má. A i tehdy do batohu pořád cpal mikinu, bundu atd. Takže to muselo zákonitě povolit. U tohohle popruhy na skateboard nemá, protože na něm ani nejezdí. Vybral si ho sám.

t3r1
24. črc 2024

@msvobodova Ja tohle nastesti resila se sestrou a vsem detem (7,12,14 r.), jsme koupily od zn. Bagmaster. Meli pomerne siroky vyber motivů :o). Vubec se jim nezarezavaji do krku, a diky prezce pres hrudnik to male nesjizdelo z raminek.
Rovnou jsme sli po batuzkach, prisli mi pevne skoro stejne jako ty aktovky, ale taky jich meli vice na vyber.
https://www.bagmaster.cz/skolni-batohy-1-3-trida/

t3r1
24. črc 2024

@mishka87 za nas bagmaster 10/10... :o)

miryp
24. črc 2024

@mishka87 dcera na něm také nejezdí, vybrala si ho kvůli motivu. Nevím, zda je ten náš jinak zpracovaný než ten váš, ale už když jsme ho koupili a chlubili se jím, tak mě kamarádka upozorňovala, že její dceři se tam po pár měsících urval celý ramenní popruh. A když jsem teď prošla recenze, tak na nekvalitní zipy a problémy s látkou si tam stěžuje vícero uživatelů.
Bagmaster jsem v ruce nikdy neměla, takže jak na tom jsou jejich produkty s kvalitou netuším...

mishka87
24. črc 2024

@miryp Ono to bude typ od typu. Kluk s věcmi moc dobře nezachází, takže jsem ani nečekala, že vydrží jen s malými odřeninami.

fifinka2020
24. črc 2024

@msvobodova jdeme zrovna v pátek vybírat – jsme objednaní do jednoho obchodu, Kde dělají přímo poradenství a zkoušení. Asi bych spíš šla po značce a po tom, jak to bude dítěti sedět – Já mám syna malého a Drobného, tak uvidím, jak v tom bude vypadat a pak teprve budu hledat případně různé motivy nebo to, co se mu líbí.

kupi
24. črc 2024

Dcera měla do první třídy aktovku (ale jenom proto, že jsme ji vyhráli v nějaké soutěži), do druhé třídy už jsme kupovali batoh (Topgal), syn a mladší dcera už měli rovnou batoh.

jeyre
24. črc 2024

Dcera má od první třídy batoh Topgal a jsme moc spokojení, teď s ním půjde do třetí třídy. Za mě je právě super, že je tam víc kapes, v jedné má učebnice, v druhé svačinu a v nejmenší drobnosti jako kapesníky, klíče apod.

andelka
24. črc 2024

Oba kluci měli Topgal. Jeden od 1 do 6. třídy, druhý od 1. do 5. třídy.

klarinka3004
30. črc 2024

@jancaand Mohu poprosit o fotku nebo aspoň značku aktovky? Čtyři roky to je paráda, navíc když syn nechtěl měnit za batoh, u nás ve třídě také všichni přešli.

krtikkrtovaty
1. srp 2024

My jsme tým Beckmann, dcera teď půjde do druhé třídy a měnit nebudeme. Hledala jsem hlavně lehký, měla 20 kilo, když šla do první třídy a je to vyžle hubený. 🤣

veronicka89
1. srp 2024

@konidana presne ra herlitz ultralight je perfektni a my ji joupili asi za 30e v akci se vsim i pouzdrem🙂

Jenomze za pul roku jsem narazila na jeste lepsi aktovku v akci od schneiders.

Ja jsem urcite tym aktovka . Prehledne - posunovaci nadzavovani zad , stoji vedle lavice , jsou i vice s odrazkama a vzoru je dostatek i detske i uplne neutralni ... do 3. Tridy jim vydrzi ..zas nepotrebuju koupit aktovku batoh na 5 let...

veronicka89
1. srp 2024

V aktovce mi i to vnitrni a bocni rozdeleni prijde lepsi ..a taky to ze jde batoh vic do sirky nez vysky ... takze to nemaji na zadku

martina0888
1. srp 2024

Máme Beckmann - Zdravý batoh. Syn jde do 3. třídy a má pořád tento batoh, co měl do 1. třídy.

bucifalek
1. srp 2024

@miryp syn měl topgal do 3.třídy a stále je jak nový, do 4. třídy si vybral baagl a stejná zkušenost, šunt.. teď budu objednávat beckmann

lufinka90
1. srp 2024

Koupili jsme Topgal batoh do první třídy teď...včera jsem ho.poradne prohlížela a je fakt super zpracovaný, lehký a vychytaný.No a u syna vyhrálo,že je na něm vlak 🤣