Aktovka do školy

angelinaaa123
5. led 2018

Ahoj maminky. Nechali jsme na období vánočních slev výběr a koupi školní aktovky pro naši dceru, která v září půjde do první třídy. Chtěla bych něco cenově dostupného, co nejlehčí a ergonomickou, ale je jich tolik, že musím pro radu, jakou doporučujete?

krystalka
5. led 2018

Zašla bych do nějakého obchodu, kde mají větší výběr značek a typů a vyzkoušela....každé dítě je totiž jinak stavěné a každému sedne aktovka jiná....možná bych to ještě klidně nechala na později, my jsme kupovali aktovku v červnu a bylo to tak akorát....děti za těch třičtvrtě roku často ještě vyrostou, nebo se jim pak líbí jiný motiv, barva apod... Jinak my jsme byli moc spokojení s aktovkou Emipo (mají batoh, nebo aktovku, ale liší se to jen několika detaily), lehounká, přehledná, vydržela mu 3 roky a pak jsme přešli na batoh od Topgalu....spousta aktovek a batohů mu neseděla, některé ho táhly dozadu snad i prázdné....ale mám drobnější dítě, v první třídě měl cca 18 kg a 118 cm....jsou i daleko větší prvňáci a těm zase bude sedět aktovka úplně jiná....i ramena mají děti různě stavěná, takže co sedí jednomu, nemusí vůbec sedět druhému....my jsme třeba narazili i na to, že synovi byly vyloženě nepříjemné ty aktovky s tlustým polstrováním zad, vyhovovala mu ta, která to polstrování neměla tak měkké....takže bez zkoušení bych nekupovala.....jinak fajn aktovky má i třeba Stil, nebo Herlitz.....ale Emipo bylo super, měli jsme od nich i penál a taky vydržel dlouho....

angelinaaa123
autor
8. led 2018

Děkuji moc za vyčerpávající rady, sousedka si taky hodně chválila Stil. Podíváme se a vyzkoušíme po obchodech.

ililina
8. led 2018

Obě dcery, starší je ve třetí a mladší v první třídě, mají od Emipo. Mladší má lépe vyřešené polstrování na zádech. Aktovky jsou stále jako nové, máme od nich i penály a desky.