Ahoj holky, podle čeho jste vybíraly tašku do školy? (První třída).
Díky!
Podle ceny, jelikož dva tisíce za batoh do školy dát odmítám, hledala jsem mezi staršími modely kvalitních značek ve výprodeji.
Recenze, váha, řada pro drobné děti (syn je malý) a pak hlavně vyzkoušení na prodejně, aby mu sedla.
@kozaci v době Covidu jsem prostě vybirala podle recenzí na netu, zkoušet nebylo kde...tehdy jsem kupovala aktovku Oxybag...
Overena znacka, vaha + velikost, vzhled, cena. Vyhral Topgal a byla to dobra volba.
To zkouseni - co presne bych vlastne videla? Na zacatku prvni tridy pulka prvnacku vypada, ze se pod taskou ztrati, behem roku dorostou 🙂
Stejne jsem ji to do/ze skoly stejnak nesla ja, takze hrotit ergonomii nebylo uplne nezbytne. Nejstarsi jde ted do treti a taska vypada porad jako nova - i pres to, ze uz jsem ji xkrat prohnala prackou :D
Dlouho jsme přemýšlela a studovala parametry a recenze, než jsem usoudila, že si ji potřebuje syn zkusit na živo. Takže jsem si nechala doporučit obchod, kde prý mají slušný výber, vzala tam syna s tím, že jdeme kupovat tašku do školy. Vešli jsme, syn došel ke koutku s taškama, ani se nerozhlíd, vytáhnul zelenou s Minecraftem a řekl "tuhle" a odmítl se o čemkoliv dalším bavit.
No, donutila jsem ho vzít si tašku na záda - nepadala mu, pak mi ukázat, že umí otevřít a zavřít zipy - uměl, váhově byla lehounká. Takže jsem pokrčila rameny a souhlasila s jeho výběrem.
Váha aktovky, propracování zad, hrudní a bederní pás (nezbytné pro prvňáky), úprava ramenních popruhů v horní i spodní části, bezpečnostní prvky, recenze... Vybrali jsme aktovku zn. Beckmann, protože toto vše splňovala a po třech letech vypadá moc pěkně a v klidu udělá tutéž službu ještě minimálně jednomu dítěti.
Podle designu a váhy. A taky čím jednodušší, tím lepší. Myslím si, že to je ve výsledku jedno jaký člověk koupí, z renomovaných značek...jak dlouho má dítě aktovku na zádech? Denně možná 10 minut? Stejně většina z nich jezdí autem nebo mhd, pak to fláknou k lavici a je to. Takže takové to hlavně aby seděl / byl co nejvíc ergo je za mě přehnané. Hlavně se musí dítěti líbit, aby nechtělo za půl roku nový. A musí být prakticky vyřešená, z vlastní zkušenosti - čím méně kapes, tím líp. Jinak se tam akorát shromažďují blbiny a dítě ani neví, co kde má.
Vyzkoušeli jsme, většina jí vůbec neseděla. A z těch, co jí padly si vybírala podle vzhledu. S 120 cm jí toho moc nesedělo. Starší šla do školy mnohem větší a výběr měla velký na svoji postavu.
Hlavni je vyzkouset. Takze jako darek k vanocum ci narozkam nechapu. Ja vedela, ze nechci klopu s prezku. Takze to jich odpadlo hodne. Chtela jsem vic kapes nez jednu hlavni a co at to neni uplne deckej motiv, aby ji nemela na pul roku a pak ji nebude chtit nosit. Taky jsem chtela vahove lehky a cojvic nastavitelny zada. Nosi si ji sama, ale stale
plati bod c.1- VYZKOUSET.