ahoj
mám problém, náš 9-letý syn vždycky málo jedl, ale teď nejí skoro vůbec dokonce jsem zjistila, že mi jídlo vrací zpátky do hrnců a tvrdí, že to snědl... dneska jsme byli u dr a říkala jsem jí to tak ho zvážila a zjistili jsme že zhubnul 3,5kg a on nám řekl, že aspoň nebude tlustý!!! dr mi poradila ho hlídat a pořád nabízet jídlo a budeme se chodit pravidelně vážit... co si o tom myslíte? a nevíte nějaký fígl na podpoření chuti k jídlu? jsem z toho fakt zoufalá díky
ahoj,
taky mě to napadlo, ale prý nikdo nic neříkal taky jsem se ho ptala... u něj nemám vůbec strach, že by nějak ztloustnul je u hasičů a hraje fotbal a florbal, doma je málokdy a u pc(jako spousta jeho spolužáků...) už vůbec ne ... takže má výdej energie obrovský ale příjem minimální... fakt nevím kde je zakopaný pes..☹ a je mi líto že nevím jak mu mám pomoct....
Já bych v tom opravdu viděla nějaký psychický problém. Opravdu to může nastartovat jen ne zrovna vhodně řečená poznámka v kroužku od trenéra, od kamarádů. Zeptala bych se ve škole, v kroužcích jestli netuší, co mohlo nastartovat tento problém. Ale každopádně pořád něco nabízet, kontrolovat váhu u doktorky může vést ještě k něčemu horšímu.Asi je ještě malý, aby hrozila nějaká anorexie nebo bulimie, ale jeho poznámka - abych nebyl tlustý - stojí za zvážení. Možná bych se nebála navštívit spíše nějakého dobrého dětského psychologa, který ví , jak na dětskou dušičku. Ten by spíše pomohl najít původ problému. Měla bych strach, že pokud bych dítě pořád nutila do něčeho, co opravdu nechce, ztratila bych úplně důvěru a svůj problém by řešil zase nějak po svém.
@bobinna Tady asi nebude problém s podporou k chuti, ale mluvení. Něco mi totiž zavání tím, že ho někdo nebo něco přimělo takhle uvažovat...