1. školní aktovku k Vánocům nebo k narozeninám 1. září?

6. lis 2022

Co myslíte? Aktovku (i penál) už mám koupenou v rámci výprodeje, syn není na pohádkové postavy a tak a prostě jsem náhodou narazila na něco přesně pro něj, co klidně může nosit celý první stupeň (když vydrží), prostě jsem ji uviděla a věděla, že je to ONA..Narozeniny má 1.září, vychází to na pátek, takže se, počítám, půjde do školy až v pondělí 4. a v pohodě bychom to stihli oslavit, ale nevím, jestli to není pozdě? Ale na Vánoce zase brzy? Ale asi ji zas dostane víc dětí, které mají nástup do školy už jasný (nehrozí odklad) 😀.No, už se to suší doma tak jako tak, tak je mi to teoreticky jedno..

antoinet
6. lis 2022

1. září je rozhodně pozdě. Na Vánoce brzy není, taška pak může čekat ve skříni, syn ji nosil třeba do adaptační miniškoličky.
Já to mám zavedené tak, že v době kolem zápisu, když je škola téma, ji spolu vybereme a koupíme mimo jakékoliv oslavy.

korin
6. lis 2022

Naše děti dostaly aktovku a pouzdro během prázdnin, aniž by v tom období měly narozeniny. Vybírali jsme společně. Na 1. září bych nečekala, mohl by pak být nervózní, že "to nestihnete". Někde ve školce vyzývají děti, aby přinesly aktovku ukázat v rámci pasování na školáky. Proto hlasuju pro Vánoce.

leymea
6. lis 2022

Na Vanoce.

rnika
6. lis 2022

U nás přinesl „Jezisek„....

mimi1004
6. lis 2022

Ano, školní rok začne 4. 9. 2023 a taky mi přijde pozdě dávat ji k narozeninám ve vašem případě. Takže bych byla pro Vánoce.

sasui1
6. lis 2022

My davali 18.8. a podruhe 24.8.
Na Vanoce mi prijde brzy...bude ji potom mit doma celych 9 mesicu. Nadseni opadne a bude lezet nekde v koute...ale 1.9. je taky dost na knap...🤭 Ale kdyz treba kvuli babicky musite udelat oslavu uz vikend predem,jinak nemuze, tak si myslim ze tak akorat...😁

elu
6. lis 2022

Na Vánoce... Děti z toho mají radost i když je to dárek nedarek... Krásné to zaplní prostor pod stromeckem

l_
6. lis 2022

Me vanoce prisly hrozne brzo, narozky v rijnu, tamze taky nic.. tak jsme se s rodinou dohodli, ze veci do skoly, dostane k svatku v breznu..

izz76
6. lis 2022

Tak když už to máš koupené je zbytečné čekat až na prvního září,můžeš to dát k Vánocům,tak jako tak bude potom taška ležet ve skříni. Já jsem dcerám kupovala tašku do první třídy během léta,chtěla jsem aby si vybraly,vyzkoušely,neměly narozeniny ani svátek.

chris_n
6. lis 2022

Naše ji dostane k Vánocům. Ale protože je říjnová. Květnová dcera ji dostala k narozeninám.

biton
6. lis 2022

My kupovali aktovku v květnu (dcera si ji vybrala) a dostala ji v létě k narozeninám.

ada22
6. lis 2022

První dcera má narozeniny v říjnu a tak dostala tašku od Ježíška. Druhá má v létě narozeniny, tak dostala tašku k narozeninám. V obou případech z ní měly radost, ale po týdnu o ní ztratily zájem. Takže na Vánoce v pohodě. Prvního září je pozdě. To by z toho mohl být nervózní, že nemá nachystáno.

mischel117
6. lis 2022

Syn dostal v červnu. Jen tak. Vánoce jsou moc brzy dle mého. Jak bylo zmíněno,nadseni opadne, aktovka se může zničit při hraní. Syn se s ní fotil ve školce při pasovani na školáka.

dashyyy
7. lis 2022

My jsme šli pro tašku po zápisu, bylo to takový symbolický a děti nadšený, že zápis dobrý a jako odměna aktovka 🙂

elinka90
7. lis 2022

dcera jí dostala k Vánocům a já jako předškolák taky. Pamatuji si to své nadšení, tak jsem snad pořád chodila s aktovkou po bytě. Dcera teda tolik nadšení neprojevovala, ale radost z ní měla.

fouskovi
7. lis 2022

A vy víte že mu bude vyhovovat že mu bude sedět

veruuu_kubesovic
7. lis 2022

Aktovku jsem kupovala dceři až po zápisu, jen tak, žádné narozeniny, svatek či den dětí 😉
Na Vánoce mi to přijde moc brzo, může se dítěti do té doby než půjde do skoly líbit úplně jiný motiv, 1.9.je pozdě...

sabatko
7. lis 2022

Pokud máte koupeno, tak bych dala klidně pod stromeček, jako předškoláci se ve školce stejně o škole stále baví. Syn dostal k narozeninám v lednu, byl si vybírat s dědečkem. 1.9. už je pozdě a i kdyby se mu líbil jiný motiv, tak aktovku už přece má a hotovo.

autor
7. lis 2022

@fouskovi ano, mám už jisté zkušenosti, je to náš už několikátý školák, takže tak nějak i vím, po čem jít, co se osvědčilo, co ne a taky s ohledem na něj samotného..Strarší děti měly narozky před prázdninami nebo o prázdninách, kdy už bylo jednak jasné, zda budou nebo nebudou mít odklad a prostě jsem měla jasno, že k jejich narozkám je to tak akorát, byla to vždy radost, do aktovky jsem samozřejmě schovala i nějaké jiné překvapení a tak. Ale syn ma ty narozky takto, tak se taky přikláním hodně k těm Vánocům, zvlášť když už je to doma, kdybych koupeno neměla, tak bych se asi přiklonila k tomu to dát při jiné příležitosti, než čekat na narozky..

Ale děkuji všem za reakce, ja vím, je to vlastně taková blbost a vesměs tu aktovku stejně musí dostat a potěšení z jakéhokoliv dárku vyprchá, zároveň mám zkušenost, že to, co je pod stromečkem, mívá pro děti takové zvláštní kouzlo, i když se jedná o tak praktický dárek...

zuzickan
7. lis 2022

Já teda vůbec nejsem proti tomu, aby děti dostávaly první aktovku od ježíška, naši dva starší ji taky dostali pod stromeček (jsou narození říjen a prosinec) a oba z ní měli radost.. nejmladší je narozený v září, tak ten dostal aktovku v červnu k svátku... u vás bych ji dala k vánocům, když už ji stejně máte koupenou, určitě takových dětí bude mít kolem sebe víc a po vánocích se budou třeba ve školce chlubit, kdo ji taky dostal 😉

misamisenka
8. lis 2022

Za nas se davala bezne k vanocum. Muj bracha se kdysi pozvracel pri stedrovecerni veceri, a po rodine koluje historka, ze to bylo urcite ze stresu, ze tu aktovku nedostane. U dcery jsem ji chtela koupit cca v lete s ni, mimo darky. Ale prala si ji k breznovym narozeninam, tak jsme ji vybrali uz v tom breznu.

celaskon87
8. lis 2022

Naše děti dostaly na Vánoce... pokud ji máte doma, za mě ideální příležitost

eviicka
8. lis 2022

Mám předškoláka a budu kupovat později, počkám na jeho momentální zájem. Hlavně ale se do školy vůbec netěší, takže z dárku pod stromeček by radost neměl. Asi ji koupíme jen tak mimo oslavy.

veronikav31
8. lis 2022

Dcera dostala batoh na 1.tridy v dubnu,na Vánoce jsem odmítala tašku kupovat,má narozeniny 23.12. a to jsem nechtěla aby takovou dobu ležel ve skříni.syn jde za 2 roky do školy,batoh taktéž dostane v dubnu,v květnu, narozeniny bude mít v únoru

littlecharm
8. lis 2022

Koupila jsem aktovku ke dni dětí, jako dárek za úspěšný zápis a po zjištění, že je přijatá do preferovanou ZŠ. Červen byl tedy ideální, je po zápisech a přijetí většinou také vyřešené. Nechtěla jsem si vytvářet precedent, že k svátku se dávají drahé dárky (květen), zároveň ale nechci dávat přílíš dárků pod stromeček a aktovka by byla takový dar nedar, když by skončila na 9 měsíců ve skříni. Ubírala by místo jinému dárku, který udělá radost a aktovka udělala pak radost ve správnou chvíli a ve správný čas po společném vybírání a nakupování věcí do 1. třídy dle seznamu.

elviraf
8. lis 2022

My jsme dětem dali aktovku někdy na jaře. Šli jsme ji vybrat společně. Nevztahovalo se to vůbec k vánocům, narozeninám... pokud víte, že 1. 9. nastoupí, dala by mu ji vesměs kdykoliv

miryp
8. lis 2022

Jsem toho názoru, že aktovku s penálem dítě nemá dostávat jako dárek. Takže naše děti si samy vybraly motiv aktovky a jakmile dorazily, hned si je vybalily. V obou případech to bylo na jaře.

claire90
8. lis 2022

Za me dat bud na Vanoce, nebo pak "jen tak" kdykoliv, ale necekala bych az na 1.zari. Vetsinou jsou v cervnu prvni rodicaky, kdy se obdrzi seznam veci, co ma byt do skoly pripravene, tak at vidi, ze ma vse v poradku a neni do posledni chvile v nejistote, i kdyz je uz davno doma..

lvl16
8. lis 2022

Dala bych jen tak kdykoli. Je to takový dárek nedárek 🙂.

simkrk
8. lis 2022

Dcerka by chtela aktovku k vanocum, ale ja jsem za to ze ji spolu vybere nekdy kolem letnich prazdnin.. 😁😊 Preci jenom... Muze si vybrat tedka s pandou a v zari ji chtit nebude.. 😁🤣 Hlavne i kdyz tvrdi ze jezisek neexistuje, furt tam je ta kapka nadeje ze v nej veri... 😁Takze to ani tou aktovkou nechci zkazit.. 😊