Začínam šít - kde sehnat pěkný střih a kde koupit látky?

663
19. únor 2019

Ahoj holky, mám velkou prosbu. Mám chuť začít šít, nebo to alespoň zkusit😁 Chtěla bych holkám ušít tepláky (baggy). Poradíte mi prosim kde sehnat pěkný střih a kde koupit latku. A beru jakoukoli dobrou radu😁

wolki
19. únor 2019

@663 ahoj, siju neco malo pres rok, moc zkusenosti tedy moc nemam, siju hlavne pro deti. Bezva strihy, navody k tomu a videa ma Caramilla nebo pokud mas fb je tam skupinka Šikulíci-střihy a návody...., na netu se toho da taky hodne najit. Latky se daji sehnat v ruznych fb skupinach ( treba Barevne siti) nebo v e-shopech laatki.cz, unuodesign.cz, nanilatky.cz, de-park.cz...je toho spousta

miba10
19. únor 2019

@663 přidej se do skupiny šití, šití, šitíčko, tam ti ženský poradí

clarushe
19. únor 2019

Ahoj 🙂 pridej se k nam sem 🙂 Skupinla Siti,siti,siticko..je to tam super.Naucily me zensky sit a ty inspirace..mooc..

wolki
Autor odpověď smazal
Zobraz
babanci
19. únor 2019

@663 Šiju hodně moc. Denně. Takže mohu podat informace. Nejradši šiju z Ottobre,dá se koupit třeba v Pattistudio,tam se můžeš podívat,jaké střihy tam jsou,je tam náhled. Vychází 2 x ročně a stačí Ti koupit jen 2 x a máš léta z čeho šít. Nebo koupit třeba na www.prosikulky,je tam většinou i video,jak na to. Látky kupuju různě,třeba na bubulákovo,Nani látky,Kdotokdyslysel,šití nití,vecicky.sk, de-park,la marci,batani, chameleon,látky lenina,unuodesign, malaga.... I v Polsku - dresowka třeba. Nebo si je vozím z Emirátů. Budeš-li potřebovat,ptej se.

snahnah
19. únor 2019

@663 Nezačínej, je to závislost, stojí to prachy 🙈🙈🙈🙈🙈 na látky mám ráda unuodesign a na FB Balíčky od Mišky (jsou tam i nějaké střihy volně ke stažení).

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
babanci
20. únor 2019

@snahnah To jo, to je. Mám doma celé štosy látek a času málo. Ale je to kreativní a nádherný koníček, který nakonec přinese i hodně užitku. Mám obrovskou šatnu originálního oblečení, které bych si ve své velikosti nemohla koupit, protože v obchodě není a ušiju dcerám a vnoučatům a to jim ušetřím peníze. Za které pak můžou koupit jiné potřebné věci. Takže začnu, ale počítej s tím, že Tě to může hodně pohltit. Mě se to stalo. Po odchodu poslední dcery z domova, jsem obsadila její pokoj a udělala si dílnu. Mám už 4 stroje a po pátém toužím. Šicí stroj, overlock, coverlock, zatkávačku a ještě si koupím vyšívák. 😀

silwiin
20. únor 2019

@miba10 odkaz na skupinu by nebyl, prosim?

majjam
2. lis 2021
Uživatel majjam je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od majjam.

Jestli chceš šít, tak nejlepší střihy a návody pro úplného začátečníka má caramilla a co se týká materiálu. Tak určitě www.prodej-mi-latky.cz majitelka je skvělá a vždy dobře poradí

kamilanavara
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
tynka9
12. srp 2022

Mě na začátku hodně pomohla caramilla - má skvělá videa o šití, jak začít, co vybrat za materiál, jak se co šije… navíc má prima strihy za pár korun. Na strihy mám moc ráda ještě pattydoo.de sice v němčině, občas něco anglicky, ale paní má vše včetně videí moc hezky zpracované, dá se to pochopit i když jazyk neumíš. No a pak jak psaly holky - místní skupinka je prima a pak pokud máš fb, tam ke skupin taky mraky. Jsem třeba c Šití, co tě chytí a dá se tam najít i kupa střihů zdarma.

tynka9
12. srp 2022

Jinak souhlas s holkama, je to hodně velká závislost. Radši ani nepočítám, kolik jsem za látky a další vybavení za ty 3 roky, co šiju, utratila 😅🙈🙃 na druhou stranu třeba i softshellu se dostanu na zlomek ceny v obchodě, u běžného oblečení se třeba obchodům jako je sinsay, pepco a tak nedá moc konkurovat, ale zase kvalitou jsi úplně někde jinde.

kamilanavara
19. srp 2022

Ahojky. Já jsem se chtěla jen podělit o své zkušenosti, kde nakupuji látky již mnoho roků a jsem nadmíru spokojená jak s výběrem látek, tak ochotou poradit a v neposlední řadě i rychlosti doručení. Děvčata, pokud nevíte kde, pak se podívejte na www.eratex.cz a věřím, že i vy budete spokojené.