Forest Gump. Co si o tom filmu myslíte? Případně...proč se vám líbí?

remirath
29. srp 2021

Ahoj, mám ráda filmy, ale ten v nadpisu ne. Hodně mne ale překvapilo, že má tak velmi pozitivní hodnocení a recenze. Nechápu proč. Když se chci podívat na film o "blbci" a zasmát se, stačí mi Švejk. Tenhle film jsem asi nikdy nepochopila, protože mi přijde stejně hloupý jako jeho hlavní postava. Jak jste na tom vy? Případně proč se vám líbí?

zelenaesmolda
29. srp 2021

@remirath
Pro hlupaka kazdy hloupy

remirath
autor
29. srp 2021

@zelenaesmolda Jistě, můžeme se urážet a zvyšovat si tím ego 🙂 Já se ale upřímně ptám lidí, kteří chtějí sdílet své pocity s určitou úctou k druhým.

zelenaesmolda
29. srp 2021

@remirath
ale ja si tim nezvysuju ego,pouzila jsem proste hlasku z filmu,ktera tvuj prispevek vystihuje.Pokudi ti FG prijde jako hloupy film a srovnavas ho se Svejkem tak jsi ho opravdu nepochopila a nejak nechapu tu potrebu vytrubovat to do sveta zrovna na foru pro maminky.Chyba filmu to opravdu neni,ten je skvely.

marketa11112
29. srp 2021

Me se film libi. Nevim, zda chapu presne jeho podstatu, mozna jsem si ji trosku prizpusobila, ale pro me ma urcity vyznam.

gbp
29. srp 2021

@remirath svejka ja treba osobne nemusim, ikdyz je to ceska klasika. respektuju to, ze nekomu se libi. s gumpem pro me nesrovnatelne, jak pribehem, humorem, myslenkou, hloubkou... kdyz nic jineho... nevidis tam ten pribeh? je tam laska, hluboke pratelstvi, rodicovstvi, je to humorne i dojemne...nevim, ten film se proste nemusi obhajovat 🤷🏼‍♀️ respektuju, ze se ti nelibi.

remirath
autor
29. srp 2021

@zelenaesmolda Ok. Je možné že jsem ho nepochopila. A nic do světa nemám potřebu vytrubovat, chci si normálně popovídat s ostatními lidmi (než se potkám s kamarády) o tom, proč se jim líbí nebo nelíbí. Jako lidé máme různý vkus a mě zajímá i pohled z druhé strany. 🙂

remirath
autor
29. srp 2021

@marketa11112 A smím se zeptat jaký? Pokud to není tajné 🙂

zelenaesmolda
29. srp 2021

@remirath
Proc mam jenom pocit,ze jsi troll?

remirath
autor
29. srp 2021

@gbp Děkuju moc, konečně inteligentní odpověď. Možná se na něj po čase pokusím podívat znovu a objevit tam skryté...

remirath
autor
29. srp 2021

@zelenaesmolda Podle sebe soudím Tebe?

jaja01k
29. srp 2021

@remirath Já mám ten film celkem ráda. Pro mě je chytrý, vtipný, dojemný. Ale tak každý má jiný vkus a asi neexistuje film, který by se líbil úplně každému.

remirath
autor
29. srp 2021

@jaja01k Ano, to je pravda, vidím jak se vkus lidí liší. Tady mě asi překvapilo jen to vysoké hodnocení. Dojemné mi připadaly jeho hovory s maminkou, to ano. Poselství filmu bych viděla v tom že i jednodušší člověk může něco dokázat, možná, že právě tohle je pro někoho oslovující. Ten vtip tam mě právě připadal jako hloupý vtip. Ale možná mám jen jiný druh humoru, co se týče humoru, preferuju suchý anglický. Např Sakiho apod. Smím se jenom zeptat co konkrétně Vám tam připadalo vtipné a chytré? Moc děkuju.

gbp
29. srp 2021

za malo 👍 obzvlast pokud jsi matka, tak minimalne ten konec te musi dojmout ne? nebo teda chapu, ze to nemusi byt kazdeho salek caje a humor typu firmy s ovocem 😄 a otisku obliceje na osusce nemusi kazdemu prijit po chuti. ale co treba nejake poselstvi od te matky, nebo od Jenny...jasne, je to Amerika, je to nadnesene a humor, ale myslis si, ze clovek s nizsim IQ nemuze zvratit svuj "osud"? za me plno zivotnich mouder a vis co, co stejne zustane vzdy to uplne nejvic nejdulezitejsi v zivote...😘 ikdyby ti nepripadal vtipny, ani dojemny, ani v tobe nevyvolaval zadne jine emoce a nevidela si v nem zadnou jinou pointu, tak ma minimalne promakany scenar, ten pribeh je super a to jak hraje Tom Hanks...!

zelenaesmolda
29. srp 2021

A ted jedna otazka-Vite, na co zemrela Jenny?

remirath
autor
29. srp 2021

@gbp Jo, to určitě 🙂 Já to asi hodnotila hlavně z pohledu na hlavní postavu a právě ten smajlík na osušce mi protočil panenky :D Ale jinak souhlasím, Hanks je génius 🙂

gbp
29. srp 2021

@remirath hele a vyznas se trochu v krestanstvi? docela osobni otazka...ale rika ti neco turinske platno? ja to prave pochopila trochu hloubeji mozna omylem, ale o to mi to prislo vtipnejsi. no ale i kdyby ne, tak neprijde ti jako supervtipnablbost, ze nekdo zbohatne na smajlikovi? vsak smajlik hybe svetem jeste ted, a pritom takova konina 😄👍

gbp
29. srp 2021

@zelenaesmolda ja pochopila, ze na AIDS?

eldora_potvora
29. srp 2021

Ja jsem treba nikdy nedokazala dokoukat, takze jsem cele nevidela. Proste me to nebavilo, tak jsem sla od toho. Ale kazdemu se libi neco jineho a dokazu pochopit, ze nekterym lidem se ten film libi.

zelenaesmolda
29. srp 2021

@gbp
pockam na dalsi odpovedi 🙂

petaov
29. srp 2021

Film jsem viděla jednou a nijak zvlášť mě nezaujal. Toma Hankse mám ráda, ale film nemusím. Byl zajímavý, ale znovu ho vidět nepotřebuju. Vysoké hodnocení má třeba i Pan prstenů a to je pro mě úplně děsný film.

izzylka
29. srp 2021

@remirath je to film k zamyšlení, je vtipný a v době kdy byl natočený, to bylo něco nového. Pokud jsi mladší ročník, tak chápu, že ti to nic moc neřekne...každá generace má svoje oblíbené filmy 🙂
@zelenaesmolda podle mě taky na AIDS ... (neznámá nemoc, styl života)
@petaov já nemám ráda třeba Avatara a všichni si ťukají na čelo, že to byla bomba 🤦🏻‍♀️ každý má prostě jiný vkus na filmy, no....proto jich je tolik 🤣

gbp
29. srp 2021

@zelenaesmolda kdyby to ted pretocili, tak na covid 😂🙈🤦🏼‍♀️

marketa11112
29. srp 2021

@remirath Film se me dotyka, protoze mam ne zcela zdrave dite. Ale film se mi libil i pred tim. 😉.

Jinak Jenny zemrela zrejme na aids ci jinou obdobne prenosnou nemoc.

klokanka31
29. srp 2021

@remirath Já zrovna tenhle film řadím mezi svoje nejoblíbenější (z cizích filmů). Forrest není žádný blbec. Je to jen chlap který je trochu jiný, má svůj svět. A jak psala
@zelenaesmolda, pro hlupáka každý hloupý.

95newmommy2020
29. srp 2021

Forresta mám rada, Švejk mě nebaví. Nepřipadá mi vůbec vtipný. U manžela je to zas opačně Švejka miluje, a furt se směje. Forrest ho moc nezaujal, ale něčemu se zasměje. Oboum připadá hodně vtipný cokoliv z cimrmanu.
Proč to tak je fakt netusim. Ale asi to bude nějak na tom principu, že někoho baví akční filmy a někoho ne.

madbetka
29. srp 2021

Mně ten film přijde geniální.
Forest je možná trochu prostý, ale tím, jak dělá věci naplno a moc u toho nepřemýšlí, dosáhne v životě úžasné věci. Je hodný, ke všem slušný, umí opravdově milovat a nebojí se překážek, protože pro něj v jeho prostotě neexistuje neřešitelný problém... a život mu to plně vrací zpátky.

Je šťastný, protože chce být šťastný. To bych taky chtěla umět 🙂

klokanka31
29. srp 2021

@zelenaesmolda Taky si myslím že na AIDS

gbp
29. srp 2021

@madbetka krasne si to rekla ☺️👍

klokanka31
29. srp 2021

A já tenhle film neberu jako nějakou komedii. Je to spíš dojemný film o chlapovi, na kterého jsou lidi zlí za to, že je jiný, ale on to oplácí dobrem. Byla skvělá scéna jak vynáší zraněné vojáky z té džungle.

mourovatakocka
29. srp 2021

@remirath Viděla jsem kdysi a nelíbilo se mi. Přesně jsem nechápala, proč to má být top. Každopádně už delší dobu uvažuju, že si to znovu pustím a třeba jsem k tomu dozrála. Ke Švejkovi asi nedozraju nikdy, to mi fakt přijde stupidní... Prostě můj šálek čaje to asi nebude 😊, ale Foresta si příležitostně pustím, třeba v tom najdu něco zajímavého.