Film Hříšný tanec. Je vhodný pro 10letou dívku?

trikvitka
20. bře 2022

Dobrý den, budeme s dcerou příští víkend samy a plánujeme film. Napadl mě Hříšný tanec, dcera ráda tančí. Ale je jí 10, přijde mi na to ještě malá.Nebo ne? Spolužačky staršího syna už ho ve 12 viděly..Je to blbost, ale zajímají mě vaše názory, díky

ekou
20. bře 2022

@trikvitka za mě proč ne 🙂, v 10 letech už s ní beztak mlátí puberta. A co třeba Flashdance nebo něco novějšího Street dance (střední škola, první lásky...)

veverka55
20. bře 2022

@trikvitka Muzikál ze střední ?

klokanka31
20. bře 2022

@trikvitka Já ho taky viděla jako takhle malá 🙂

nazka
20. bře 2022

@trikvitka jee já na hrisny tanec koukala furt dokola se sousedkou, bylo nám tak 10 taky, to byla paráda 😍 a Pomada.

kamino
20. bře 2022

@ekou no zrovna Flashdance jsem nedávno viděla a s odstupem času jsem koukala, že byl trošku na dnešní poměry sexistický - já jsem stará škola, mě to nevadilo, ale z dnešního pohledu nevím, nevím 🙂 Jééé a co Cindy? Tu jsem milovala jako malá 🙂

trikvitka
autor
20. bře 2022

@ekou street dance film existuje? To by taky bylo fajn, ještě před rokem chodila na kroužek a mívala vystoupení.To by jí asi bavilo hodně.

levandule_k
20. bře 2022

V pubertě jsem viděla tyhle filmy s tancem, je tam i streest dance, ve dvojce víc. https://www.csfd.cz/film/222697-step-up/prehled/ https://www.csfd.cz/film/233168-step-up-2-the-s... , tenkrát jsem z nich byla nadšená. Mám trochu slabost pro Channinga Tatuma 🙂 Bylo mi víc jak 10, tak nějak nedokážu úplně posoudit, jestli se to pro 10 letou holku hodí.

elesse
20. bře 2022

Klidne bych pustila cokoli ze zmineneho

hasara33
20. bře 2022

@trikvitka nemyslím si, že by byl Hříšný tanec nevhodný jako takový, ale spíš si myslím, že je nevhodný, protože 10ti letá holka není dostatečně vyspělá k pochopení celého děje a určitých souvislostí 🤷‍♀️ nevím, když to vezmu podle sebe, tak já bych si v tomhle věku pustila spíš Muzikál ze střední, nějakou teenage komedii s Lindsay Lohan (Past na rodiče, Mezi námi děvčaty....nebo s Olsen Twins (Jeden den v New Yorku...) 🤷‍♀️

alubif
20. bře 2022

Koukáme na něj s dcerou od jejich 5-ti let.

janina92
20. bře 2022

Lets Dance 🙂

ekou
20. bře 2022

@trikvitka co vim, tak street dance ma i dva dily :D

ekou
20. bře 2022

@nazka Pomada, tu jsem videla uz v 5 letech 🙂 🙂

cikitkapb
20. bře 2022

Ještě mě napadl film Honey s Jessica Alba. Tam se taky tančilo.

lenerka1
20. bře 2022

Koukala jsem na něj od mala, až v dospělosti mi došly některé souvislosti a objasnily některé dialogy, které jsem chápala po svém svým dětským rozumem, ale měla jsem to moc ráda. Z dnešního pohledu se dá s dětmi kouknout na kdeco, ale je fajn s nimi o tom mluvit, uvádět na pravou míru, rozebírat scény, lze ukazovat různost charakterů lidí, mluvit o motivacích chování...jde z toho při správném přístupu vykřesat i dost výchovných věcí.

jjasmina
21. bře 2022

klidně

irmamala
21. bře 2022

S holkama 8 a 6 koukáme na všechny dospělácké filmy, kde se nevraždí a extrémně nesouloží 🙂 I když nerozumí každému detailu, myslím, že na zážitku jim to neubírá.

eva267
21. bře 2022

Já mám teda devítiletou dceru a představit si to zatím nedokážu. Ano, každé dítě je jiné. Ale pořád je to dítě. A Hříšný tanec není dětský film. A zastavovat děj a vysvětlovat, co se tam děje, aby z toho nemělo dítě v hlavě maglajz, asi taky není to, co hledáte, když chcete spolu strávit pohodový čas. Takže já bych zatím vybrala něco jiného.

felixfelicis
21. bře 2022

Na jednu stranu tu nekomu prijde osmilete dite male na Harryho Pottera, na druhou stranu se petiletaci divaji na Hrisny tanec 😀 Kdyz je nabidka zanrove podobnych filmu pro deti/teenagery, sahla bych po necem jinem.

eviicka
21. bře 2022

Já ho viděla poprvé "až"ve 12 (dávali to poprvé v TV) a byl to tehdy strašný hit. Ano všechny souvislosti jsem správně nechápala, ale vůbec mi to nevadilo a koukali jsme na něj s kamarádem pořád dokola. Já bych se toho nebála, kolikrát nějaký film chápou různě i dospělí a nikdo kvůli tomu film nestopuje a nevysvětluje.

codal
22. bře 2022

Ještě existuje Tanec s vášní o baletkách, ten jsem jako holka milovala já. Ale taky je tam jedna scéna v posteli, ale nic moc tam vidět není. A nebo ledové ostří 😉.