Ahoj holky,s tatínkem malé nejsme spolu už 6měsíců,bydlím sama a tatínek malé také. Domluvily jsme se na výživném s tím,že ho bude posílat vždy do 10. v měsíci. Domluva byla zatím jen ústně,ale mám sepsaný návrh na OSPOD,kam navrh pošlu až bude malá na světě.
Vím,že alimenty musí otec dítěte posílat a platit předem tzn. mám termín porodu zítra a tak jsem žádala bývalého aby peníze poslal do 10.8 neměl s tím problém a 9.8 mi psal abych mu to ještě připomněla. Napsala jsem mu 3 zprávy i telefonát proběhl 9,10 a i dnes a pořád sliby sliby co mám dělat? Poprvé měl platit a už je problém...
@amazonkajanik Děkuji...určitě jsem rozhodnuta to podat,ono toho bylo víc těch slibů...a pak řeči jak se nemám nervovat a přitom jediné nervy mi děla on a jeho řeči a sliby.... ano přesně tak,to je “ten” tatínek..myslim,že o něm ještě uslyšíte...protože co den to nějaká jobovka🙄🙄
@adela1399 tak se s ním neser a udělej klasické úřední kolečko,aby se nemohl jen tak vykrucovat. Stejně mu to bude prd platné,platil by i zpětně, ale takhle budeš mít od začátku jasně daná pravidla. Zpočátku toho malá nebude moc potřebovat a když budeš plně kojit,hodně ušetříš,stejně tak se dá ušetřit na plenkách. Třeba Bella Happy 1 jsou cenově dobrý a mají výřez na pupicek. Jinak když syn povyrostl ,zkoušeli jsme z Penny,Lidlu a nakonec zakotvili u Gaga z Tesca(balík za 189,-)
UM je dobré Kendamil (cena/kvalita super)
oblečení hodně zdědil,jinak kupujeme Kik,Lidl,Pepco a sekac 😉
Nejvíc jsem utratila za hračky,které se hodily,ale ségra třeba některé už dávno prodala,nebo se rozbily. Pak léky (espumisan na prdy, nurofen bolest/horečka, Dologel,Calgel,Aloclair na dásně -začaly mu růst zuby v 6.měsících)
@j.a.n.i z předchozích příspěvků vyplynulo,že to zrovna tatínek roku není a období těhotenství nebylo pro tazatelku díky němu zrovna růžové,takže se nedivím,že prudí...
@j.a.n.i Ano,to není pruzení to byla domluva mezi námi...jsem na vše sama,otec malé pracovat může a pracuje tolik,že řeči typu já budu platit hromadu a malá bude mít všechno a všechno koupim a peníze to je jasný není problém do hodiny to máš na účtě mě nebaví...malá bude každým dnem na světě a tak bychom měli mít koupené běžné hygienické věci které malá potřebuje a nemůžu to táhnout ze svého...vše jsem koupila. Jsem na matersky,platím si nájem všechno sama,mám nárok na peníze na malou i dopředu... kdybych chtěla tak strašně moc,tak budu chtít proplatit náklady spojené s těhu a výživu pro mě na kterou mám také nárok a to po nikom nechci a mohla bych...Ještě když s tím otec malé souhlasí tak nevidím problém...jen prostě je nespolehlivý a je mu vše jedno...to je to co mě sere
@adela1399 No jasne, jen at plati, to neni dobry zacatek, ze uz se opozdil.
@adela1399 Taky souhlasím ať chlapec pěkně platí. Rozhodně ho nešetři, jinak budeš sama proti sobě.
@amazonkajanik netuším z jakých zdrojů toto je...ale u naseho soudu by toto neprošlo.Tam by se řešilo max. výživné na matku,ale v žádném případě výživné na nenarozené dítě...nehledě na to,že soud nemůže předjímat a nikdo neví,jestli se nakonec dítě narodí životaschopné.
To je smutné, že se najdou ženský, co budou kritizovat ženu za to, že požaduje výživné před narozením a ne otce, že to nedodržel...
@tez83 taky jsem to nevěděla,dokud se to před nějakým časem neřešilo v mém okolí. Třeba sestřenice musela počkat do testů dna,páč frajer dal o dítěte ruce pryč. Pak jí musel platit zpětně a to včetně výbavy pro dítě. Dnes je holce skoro 10let
@mari2 ale kdyby napsala,že neplatí už půl roku na narozené miminko,tak na něm nenechají nit suchou. Jestliže se i k tomu domluvili,on se dušoval,že to pošle a nic,do toho termín porodu za dveřmi,tak jako,to je blbé. Hlavně si vybavuji,jaké obstrukce tazatelce dělal se svou matkou
@amazonkajanik jasně,zpětne v pořádku.Ale už z logiky věci,OSPOD si na dítě musí udělat spisovou dokumentaci,protože dítě potřebuje kolizního opatrovníka,ale nejde udělat spis na nenarozené dítě.
Ano zní to blbě platit výživné na nenarozené dítě..ale věřte,že co jsem s tatínkem malé měla a mám stále za problemy mě úplně vyčerpává..není to vaše starost a věc já vím,ale všude kolem sebe se s tím setkávám stále,a na jednu stranu je mi to blbý chtít peníze na malou,která není ještě na světě,ale jak píšou holky nemůžu vše platit sama a ke všemu on slibotechna...a pořád nějaký problém...to bylo když zjistily,že mám negativní faktor že otec musí jít na krev taky aby zjistily jestli to musí po porodu řešit injekcemi...hned zjišťoval v okolí a skoro mě nařknul,že si chci dělat snad testy otcovství proto po něm můj gynekolog chce odběry krve(což nedává absolutně logiku,ptž doktor nemůže na popud mně vydat když bych tak strašně chtěla žádanku na tatínka malé a hlavně se testy DNA řeší úplně jinak)..dělal problémy že na krev nepůjde,že nikdo z jeho okolí nebyl a stále mu posilat články ohledně rizika když má žena negativní nebo otec a druhy je pozitivní a ke všemu on věděl že je pozitivní...pak problém byl dojít na matriku kvůli otcovství na všechno strašně času a dohadoval se že proč na to tak specham že můžeme jít po narození malé protože to viděl u mé sestry ta ale měla rozdíl v tom,že byly sezdaní...a nechápal že se nebudu chtít v červenci v největších vedrech tahat po úřadech...potom jít kupovat věci malé pořád sliby a několikrát jsem čekala na domluveně místě a čase a ani nepřišel nezavolal nenapsal...myslim že jsem dost tolerantní a blbá(hodná)...ale už to taky nejde věčně vydržet...tohle navíc byla domluva a opět sliby a nic z toho...kdo do toho nevidí a ten příběh nezná chápu tak má jiný názor...ale jsou tu takové holčina,které už mi hidnekrat radily právě kvůli nemu
@adela1399 chápu,že vás to vyčerpává a tuším,že ještě bude,až bude malá na světě.Ovsem v tuto chvili podle mě není právně vymahatelné výživné na nenarozené dítě,můžete mít dohodu mezi sebou,ale ta není vymahatelná.Zajdete na OSPOD,zjistěte info.Bude v rodném listě malé?Já nemám vyloženě jiný názor,ale opravdu v tomhle pracuji,a vím,že občas je to nefér.
@adela1399 dodej ten návrh na ospod a rovnou řekni,že i přes domluvu se nic nestalo. Je to blbé, jako bys praskala, ale musíš mít do budoucna jistotu,že budeš mít pro malou finance. Pokud se nemýlím, to je ten tatínek,co tak hrozně řešil,že postýlku chce postavit on? Tak to jestli by k tomu přistupoval jako k alimentům,tak bys neměla malou kam uložit...