Dobrý den,hrozí mi rozpad vztahu po 15letech.Muž má dlouhodobě milenku v práci (je její šéf),vypadá to,že by si to představoval doma mít teplou náruč,teplou večeři a ráno čerstvě upečenou vanocku s čerstvě namletou kávou,sex 5x týdně a podporu v práci,když nestíhá.no a k tomu by se chtěl občas scuknout s milenkou,aby se mu posílilo mužské ego.Jsem doma ještě s druhým dítětem,pracovat muzu až od září a kvůli zdravotnímu stavu ditete jen do 15.00.Jenze nevim,jak dlouho vydrzim takhle zit.Žijeme v nájmu v rodinném domě,ten by zůstal mi.Ale do září mi dite do skolky nevezmou,hlidani nemam.Potrebuji se připravit na situaci,ze to už neunesu a půjdeme s mužem od sebe.Kolik tak dostáváte výživné na 2 deti,jedno školní s jedno předškolní?Co mi poradíte na přípravu?Kam si zajít,na co se nachystat?muž je podnikatel,příjmy má nadprůměrné,jenže daňové přiznání mu může účetní udělat tak,jak si představuje.Diky za rady.
add vyzivne, na netu jsou orientacni kalkulacky, ale jak rikate, bude zalezet na dolozitelnych prijmech a i soudu
Ahoj, už se neposuzuje výše výživného dle příjmu, ale toho, co je schopen dotyčný vydělat, takže může švindlovat jak chce, ale bude mu to na nic. A také, že děti mají mít stejnou životní úroveň jako rodiče.
Co si připravit:
1) všechny důležité dokumenty mít u sebe: RL svoje i dětí, příjmy-vydaje, oddací list, ...
2) jít na OSPOD a říct co se děje: říct si o radu
3) sepsat žádost o předběžnou péči
4) podat výše uvedené se žádostí o rozvod (na netu je spousta vzorů)
No a pak pevné nervy, vydržet a myslet hlavně na děti.
@felis dekuji,už jsem vyčerpala možnosti,jak vztah zachránit.cekam na krizovou intervenci u psychologa pristi tyden a budu muset sebrat všechny síly.
Vše potřebujete mít od soudu vše podat jak rozvod tak péči + výživné na děti před rozvodem + na nerozvedenou manželku vyzivne stim pak už se dá zajít na úřad a požádat o různé příspěvky ale musí ho vyloučit ze společně posuzovanich osobě smlouva o bytě musí bejt na vás a vše okolo též jinak výživné těžko tak to dopředu říct někdo má 2000kc jiné mají 3000kc-5000kc atd ...můžete napsat svůj pohled a uvidíte co soud na to ...