Ahoj holky, chtěla jsem se poptat na situaci, partner si našel po 10 letech přítelkyni, denně mě vyhazuje, je kě mě hnusný, nebere si žádné servítky, říkám mu, že jsem tu zatím kvůli malému, má tu školku a tím, že vyhazuje mě, tak vyhazuje i malého, na to mi stále tvrdí at mu malého nechám a já jdu pryč, mám tu trvalý pobyt..chtěla jsem se zeptat zda-li má někdo zkušenost s tím, že drápl dítě a jel s ním třebas daleko? Jestli stačí mít pouze přechodný pobyt, nebo nahlášený trvalý? At mám klid od chlapa, je to nervák a má špatný vliv i někdy na malého. Navíc se mu nevěnuje je pořád s tou druhou ženskou. Mám možnost jít ještě k rodičům a zapsat si tam trvalý pobyt, jen mám obavy ze střídavé péče, byli jste někdo si vyběhat psychology, jestli napíši nějaké potvrzení o tom, že pro dítě to není vhodné? Jen tak preventivně.. Ne každé to zrovna snáší dobře..partner vyhrožuje střídavkou, když ho nebude mít ve své péči, což mu rozhodně nedají..a pak jak se píšou alimenty, myslíte si, že si mohu napsat 3 roky zpětně? Dával mi celou dobu pouze na jídlo 5000, -nikoliv na malého! S toho jsem platila inkaso, ošacení a potřeby pro malého + jídlo, protože stejně to nikdy nevyšlo.. na účtu to není nijak prokazatelné, že mi ty peníze dával, pač někdy mi to posílal na účet a když jsem zrovna nepotřebovala, tak mi to dával na ruku. Ted mi vyhrožuje, že už mi dávat žádné peníze nebude, dělá vše proto, at osud asi co nejrychleji vypadnu! :/// Vůbec si neváží, že ještě může malého denně vídat. Kolik Vám Váš partner přispívá? Moje mamka říká, že je to pěkně málo, nedává na malého navíc, když on udělá nějaký větší nákup a zaplatí ho, tak mu ty peníze vlastně vracím. Děkuji za Vaše rady.
Uz od zacatku mate to meli docela spatne nastavene. Co se tyce penez a bydleni atd...treba i to ze nejste manzele. Pak je jednoduche rict nekomu at vypadne. Zasla bych na socialku a tam bych situaci vyjasnila at ti poradi jak postupovat. Nikam bych se synem nesla..at to nebwrou jako unis. Prve bych se poradila a pak jednala. To jak rozhodne soud ohledne vyzivneho a opatrovnictvi..to asi nikdo tady nevi. Zalezi na vasi situaci. A to kolik ti daval to je mezi vami..jak jste si to sami nastavili.
Alimenty zpětně, kdy jste byli, žili spolu nejdou. Kolik cca vydělá? Zkus zadat na netu do kalkulačky výživného..
Střídavá péče - no pokud má jak uzpůsobit práci, zájem o dítě, má na dítě stejné právo jako ty, nebo spíš správně naopak, syn na oba rodiče. Zajdi na OSPOD, podej návrh na svěření dítěte do své péče
jinak s tou novou babou je od listopadu