Ahoj.
Je na to nějaký formulář či jste si to někdo psal sám, svými slovy a poté podal?
Právě jsem žádala, cosi jsem na internetu našla a bylo to špatně. Vůbec jsem třeba nevěděla, že když je víc dětí, píše se jedna žádost, já psala na každé dítě zvlášť.
Nevím jak to mám napsat, když vůbec nevím co to má a nemá obsahovat.
@malinkata prostě popište situaci... Že máte ze vztahu s ex dítě, kolik dítěti je let, jestli chodí do školky/školy, jestli má krouzky, s něčím se léčí, nebo má jiné zvláštní výdaje. Kolik to všechno stojí. A pak proč žádáte o zvýšení. Pokud víte kolik otec vydělává, tak to tam napište, ale soud si to stejně zjistí od otce. A na závěr napište, že žádáte o zvýšení na částku xy a od kdy.
To je takový obvyklý obsah, pokud je u vás nějaká zvláštní situace, také ji popište 🙂
A musim mít u jednání na soudu právníka?? Nebo můžu být bez..
@zuzibuzi za mě VŽDY s právníkem, úplně jinak s Vámi pak jednají, nikdo z Vás nedělá blbce a dobrý právník prostě hájí Vaše zájmy a dohlídne, aby situace dopadla pro Vás co nejlépe. Byla jsem u soudu x krát a poprvé tedy bohužel bez právníka a dopadlo to dost blbě, pak už jsem bez něho nikdy nešla.
Na stránkách ministerstva spravedlnosti by měla být tabulka pro výpočet a možná i něco, jak to má vypadat. Mrkněte na to.
@jancazao já už jedině s právníkem/právničkou, konečně jsem našla super právničku a fakt se mi to vyplatilo, mám vyhraný dlouholetý spor s bývalou tchyní. Moje právnička si účtuje 1800,-Kč/hod, ale dá se to, stání bývá hodinové, něco stojí sepsání, ale ikdybych neměla jíst, tak právníka už beru vždycky👍
@malinkata Ne neni formular. Napis primo zadost na soud, pod ktery spadate.