Ahoj holky, chci se zeptat, jaké mám možnosti.
Mám skoro pěti letého syna s bývalým manželem. V lednu jsme měli rozvodový soud.
Malého mám svěřeného do péče od srpna minulého roku, soud mu stanovil alimenty a kdy se sním muže vídat. Problém je v tom ,že o malého nejeví zájem od listopadu minulého roku. Nebere si ho jak má, a ani na něj neplatí. Malý k němu taky nechce, když k němu má jít tak malý dostane hysterický záchvat breku, že k němu nechce, že mu tam nelíbí a že se ho bojí.
Bývalý má výbušnou povahu, a s malým jsme si sním zažily sví. Tet má novou přítelkyni a narodila se jim dcera cca před půl rokem. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli jsou tohle možné důvody, aby jsem podala na soud návrh na zrušení jeho otcovství a všech práv?
Děkuji za odpovědi.
Ne to opravdu nelze, dítě má právo na oba rodiče a tohle nejsou nijak závazné důvody. Chápu, že jsi asi zhrzená, ale tohle není dobrý způsob jak se mu pomstít. Doporučuju zaměstnat hlavu a soustředit se treba na zopakování si pravidel českého pravopisu.😉
@filipek1488 ne, zcela určitě tohle nejsou důvody, které by zakládaly zrušení otcovství. To prakticky nelze. Schůdné by to bylo jedině v případě, že by si se vdala, případně by si tvůj nový partner chtěl synka osvojit. Nicméně bio otec by musel souhlasit a vše by šlo přes soud.
Ne naštěstí nejde, já chápu tvou frustraci a zhrzenost ale co si to zkusit vybíjet jinde.
Radsi podej k soudu neplaceni alimentu 👍
Ale ano, jde to. Syna si muze osvojit tvuj manzel. Bud otec bude souhlasit, nebo na zaklade toho, ze se vice nez 6m nezajima souhlas otce nahradi soud.
@koordinatorka_odboje nikde nepsala, že je znovu vdaná....
@zuzineckah ale ani ze neni 🙂
Proc by musela byt pani zhrzena? A proc resite jeji pravopis..tady se fakt clovek nemuze na nic zeptat 🙈
@leniczka23
Jde zbavit prav, ne povinnosti. Zajdi na ospod, poradi ti. Tzn, ze by na nej narok nemel, ale vyzivne zustane. A ohledne neplaceni vyzivneho, resis to?
myslim ze zruseni otcovstvi jde mozna tak pokud by otec byl nakonec nekdo jiny a dat to soudne pres testy otcovství
@barulina. Dala sem mu šanci nějak začít komunikovat. Mněl ji do dnes. Dneska jdu na policii podat trestní oznámení za neplacení alimentů.
@orisek56 nejsem frustrovaná ani nic jiného. Jsem ráda že jsem se ho zbavila. Po všem co jsme sním se synem zažili. Nejraději bych se sním už nikdy neviděla.
@koordinatorka_odboje vdaná nejsem. Ani už to nemám vplánu.
@filipek1488 Myslim si, ze vymazani otce z rodneho listu a zbaveni prav u nas mozne, nebo alespon bezne, neni.To by asi musel byt asi skutecne vazny duvod, aby se tak stalo. Nezajem z jeho strany patrne nebude padny argument. Navic, byste tak prisla o narok na vyzivne.