Zrušení otcovství. Jsou tohle možné důvody?

filipek1488
6. kvě 2021

Ahoj holky, chci se zeptat, jaké mám možnosti.
Mám skoro pěti letého syna s bývalým manželem. V lednu jsme měli rozvodový soud.
Malého mám svěřeného do péče od srpna minulého roku, soud mu stanovil alimenty a kdy se sním muže vídat. Problém je v tom ,že o malého nejeví zájem od listopadu minulého roku. Nebere si ho jak má, a ani na něj neplatí. Malý k němu taky nechce, když k němu má jít tak malý dostane hysterický záchvat breku, že k němu nechce, že mu tam nelíbí a že se ho bojí.
Bývalý má výbušnou povahu, a s malým jsme si sním zažily sví. Tet má novou přítelkyni a narodila se jim dcera cca před půl rokem. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli jsou tohle možné důvody, aby jsem podala na soud návrh na zrušení jeho otcovství a všech práv?
Děkuji za odpovědi.

mamikry
6. kvě 2021

@filipek1488 Myslim si, ze vymazani otce z rodneho listu a zbaveni prav u nas mozne, nebo alespon bezne, neni.To by asi musel byt asi skutecne vazny duvod, aby se tak stalo. Nezajem z jeho strany patrne nebude padny argument. Navic, byste tak prisla o narok na vyzivne.

leniczka23
6. kvě 2021

Ne to opravdu nelze, dítě má právo na oba rodiče a tohle nejsou nijak závazné důvody. Chápu, že jsi asi zhrzená, ale tohle není dobrý způsob jak se mu pomstít. Doporučuju zaměstnat hlavu a soustředit se treba na zopakování si pravidel českého pravopisu.😉

zuzineckah
6. kvě 2021

@filipek1488 ne, zcela určitě tohle nejsou důvody, které by zakládaly zrušení otcovství. To prakticky nelze. Schůdné by to bylo jedině v případě, že by si se vdala, případně by si tvůj nový partner chtěl synka osvojit. Nicméně bio otec by musel souhlasit a vše by šlo přes soud.

orisek56
6. kvě 2021

Ne naštěstí nejde, já chápu tvou frustraci a zhrzenost ale co si to zkusit vybíjet jinde.

vikinkav
6. kvě 2021

Radsi podej k soudu neplaceni alimentu 👍

koordinatorka_odboje
6. kvě 2021

Ale ano, jde to. Syna si muze osvojit tvuj manzel. Bud otec bude souhlasit, nebo na zaklade toho, ze se vice nez 6m nezajima souhlas otce nahradi soud.

zuzineckah
6. kvě 2021

@koordinatorka_odboje nikde nepsala, že je znovu vdaná....

koordinatorka_odboje
6. kvě 2021

@zuzineckah ale ani ze neni 🙂

jednaholkaa
6. kvě 2021

Proc by musela byt pani zhrzena? A proc resite jeji pravopis..tady se fakt clovek nemuze na nic zeptat 🙈
@leniczka23

barulina
6. kvě 2021

Jde zbavit prav, ne povinnosti. Zajdi na ospod, poradi ti. Tzn, ze by na nej narok nemel, ale vyzivne zustane. A ohledne neplaceni vyzivneho, resis to?

sniper787
7. kvě 2021

myslim ze zruseni otcovstvi jde mozna tak pokud by otec byl nakonec nekdo jiny a dat to soudne pres testy otcovství

filipek1488
autor
10. kvě 2021

@barulina. Dala sem mu šanci nějak začít komunikovat. Mněl ji do dnes. Dneska jdu na policii podat trestní oznámení za neplacení alimentů.

filipek1488
autor
10. kvě 2021

@orisek56 nejsem frustrovaná ani nic jiného. Jsem ráda že jsem se ho zbavila. Po všem co jsme sním se synem zažili. Nejraději bych se sním už nikdy neviděla.

filipek1488
autor
10. kvě 2021

@koordinatorka_odboje vdaná nejsem. Ani už to nemám vplánu.