Dobrý den,
prosím, poraďte....Od roku 2017 jsem rozvedená. Já mám v péči dceru, bývalý manžel se domohl mít v péči syna, ale to teď není předmětem mého dotazu.
Zkrátka nám byla stanovena výše výživného, ta moje vycházela z příjmu na rodičovské dovolené, kterou jsem v tu dobu ještě měla. Nyní od září loňského roku pracuji a bývalý manžel se chce domáhat zvýšení výživného na syna, na což má určitě nárok...Zároveň chce ale doplatit výživné zpětně, tedy rozdíl mezi stávající a novou částkou výživného a to od doby, od kteté jsem zaměstnaná. Je to možné? Máte někdo zkušenosti??
Děkuji.
@kajka2015 ano je to možné. A pokud mu to příklepnou budeš ten rozdíl muset doplatit. Ale jde to i ve formě splátek.
Me bylo receno, ze zpetne jen pri prvnim soudu o vyzivne, kdy ex platil pred soudem mene, nez pak urcil soud. Ale ted, pri zvyseni pry zpetne zadat nemohu, i mi to prijde logicke
No, to se neda nic delat. Jeste bych se tedy rada zeptala, jestli zohlednuji krome prijmu take vydaje za bydleni apod. Nebo vysi urci pouze umerne vysi prijmu?
@kajka2015 neberou, neberou v potaz ani pujcky atd..ale treba mu to zpetne nedaji..zalezi pripad od pripadu.
@kajka2015 v potaz se berou vydaje sopubisejici s bydlnim. Pujcky hypoteky ne. A teda nemyslim si ze by vamnspudce dal zaplatit neco nabic. Mela jste rozsudlem danou vysi, tu jte platila. Delam 13 let profesi kdy se s vyzivnym setkavam casto antohle jsem jewte neslysela. Doplatit byste musela pokud by vam vznill dluh
@kajka2015 ty jo stejne je to zajimava situace, protoze predpokladam ze vy platite alimenty na syna a on vam plati alimenty na dceru. takze kdyz se zvysi alimenty na syna, tak se vlastne zmeni vase situace a melo by se to zohlednit i u alimentu na dceru.
jinak tatovi pred lety dali zpetne zaplatit navyseni za nekolik mesicu pred podanim navrhu. v tomhle pripade to treba bych nechapala, protoze snad vi kdy konci rodicak, ale v klasickem pripade jen tak nezjistite, ze chlap ma novou praci kde dostava o x ticis vic.
Tak bych to udelala stejne, podala zadost o navyseni z jeho strany. Kazdy mate v peci 1 dite a navzajem si platite alimenty. Kdyz uz to ma byt absurdni, tak at to je poradne
@kajka2015 Ano je to mozne a je mozne ze mu to zpetne i priklepnou.