Prosim poradte dobrého rozvodového pravnika z oblasti Praha zapad, Praha apod.. Potrebuji zkuseneho. Nemam uz vice jak 2 roky pristup k manzelovym penezum, vydelkum ( vim tedy rocni zuctovani, ale peníze si schovava a z podnikani i faktury, letos uz vydelava hodne ve vetsim). Vse ma schovane. O deti se staram taktéž sama jiz rok uplne, manzel plati hypo, poplatky a dava vsimne na deti. Jinak ho vidíme 5 minut rano.Jsem na RP, jedno dite po tezkych zdavotnich problemech apod.. Potrebuji kdo vi kam sahnout a jak vyjednávat, zadny zacatecnik. Nemam jak nervy na to vse tak vedomosti, ikdyz ctu co se da apod.. Především jak se ujmout vseho s ohledem na peci o deti, a definovat vse smluvne. Manzel se chce dohodnout, ale po tom vsem (jiné zeny, nezajem o deti) citim jen podraz. Dekuji
@ninyoka dekuji a delal vam cely pripad? co muzu ocekavat. Poradi vam i třeba jak na zapeklite pripady, nebo jak to funguje. Jak definovat peci a tak. Manzel pravnika ma, co si nahodil s tim nesouhlasim a jinak nemam k nicemu pristup. Zije si svůj život uz dlouho. Byt na hypo. Je to nad me sily a vedomosti. Dekuji
my jsme teprve na začátku, ono je to střásaně zdlouhavé.
koncem ledna podal návrh k soudu (opatrovnické řízeni), koncem března jsme měli první stání, a dosud čekám až nám dorazí rozsudek.
rozvod nás čeká, ale já nebudu žádat jako první, protože ten který žádá, ten platí 2000,-
jinak jsem taky nic nevěděla o manželových příjmech, velikostí majetku, a všechno mi poradil, sám hlídal lhůty odvolání, a tak . . .
@ninyoka to mate dobry, ja taky pocitam ze to je na dlouho, protože bohužel mame byt na hypo a pro mne s dětmi to znamena ze jsme s dětmi bez bydleni a jen kopa starosti. bohužel manzel dal na stul dohodu, ale je to zcestne, co jsem si nasla na netu................... takze ja pravnika potrebuji, aby poradil a doufam, jak vy, ze se to potahne a dcerka aspon bude moci zacit první tridu a ja budu mit rok k dobru nas nekam presunout do najmu. Mladsi je po tezke operaci, kopa starosti a do toho todle. Nejhorsi, ze jsem na RP a mladsi potřebuje cas se dat dokupy a cele leto potrebuji s dětmi do lazni. Tak zatím to nejak potrebuji rozjet a pak dej se co dej. Dekuji za jakekoliv rady.
tak to mate hodně složité, držím pěstí.
ted' jsem zrovna vzpomněla ještě jednoho právníka na kterého jsem dostala velmi dobré doporučení, ale, když jsem ho potřebovala, byl hodně zaneprázdněn, takže osobní zkušenost nemám, ale pry je dobrý, a dobře tuto problematiku zná, jmenuje se Mgr. Jan Vobořil, Ph.D.
@ninyoka dekuji, zkusim juknout. prave ac nemám, radeji si na pravnika pujcim, nez to spatne nastavit. Když uz to tak dopadlo,neverim ze nejaka dohoda plati. Nejvetsi prekerka je ten byt a ze manzelovi je to putna.Drzim taky palce at to dobře dopadne, u nas uz se to tahne dlouho, drzim to jen kvůli marudkovi, takze zase aspoň uz z toho nemam takove nervy. SPis uz at je to pryc.
Bohužel to znám, vím jaká je to nepříjemná situace.. Tady vám doporučuji si přečíst dobrý článek, kde najdete veškeré info ohledně vypořádání společného jmění: https://www.cikr.cz/rozvod-vyporadani-spolecneho-jmeni/ mě pomohly jejich ucelené a přehledné rady.
@petramala11 a nepovídejte. Na modré střeše vám pomohli s kupní smlouvou na nemovitost.
kdy já jsem sháněla rozvodového právníka dostala sem doporučení na Mgr. Michaela Radoušová, ale stojí nějak 2000,-/hodinu pro mně je to hodně, tak že osobní zkušenost s ní nemám,
potom jsem dostala doporučení na Mgr. Viktor Pavlík, ten je dražší ale dá se s ním domluvit, a můžu Vám ho doporučit.