Dobrý den,máte někdo prosím zkušenost s vymáhací agenturou? Popřípadě,kterou byste mi doporučili?Známá mi dluží 133tisic,mam kvuli ní exekuci na účet a měsíc se pořád vymlouvá,vzala jsem si ma sebe úvěr od providentu jenže pak ho přestala ona splácet.Mám od ní uznání dluhu a směnku.Nevím,jak z ní peníze dostat? Nějaká rada?
Jestli máš uznání dluhu a směnku, podala bych u soudu návrh na vydaní platebního rozkazu/směnečného platebního rozkazu.
Proč dluh vymáhat,když máš směnku a uznání dluhu?.. rovnou k soudu 😉
Jenže jsem četla,že soud vyjde dráž 😕
My vše dali na soud a už je to několik let. Dotyčnému dali exekuci, ale klasika kdy bydlí na úřadě a bere minimum peněz.... Držím palce ať jste úspěšnější než zatím my
Za blbost se hold plati.
@evelinkapc Tak se směnkou a uznáním dluhu můžeš jít fakt přes návrh na vydání platebního rozkazu, kde soud rozhoduje rovnou bez jednání, vzor návrhu najdeš na netu, na to nepotřebuješ ani advokáta. Soudní poplatek je 5 %, tj. řekněme do 7000,-. Pochybuju, že vymáhací agentura bude levnější. A hlavně oni nemají na dlužníka víceméně žádné páky kromě psychického nátlaku.
@dandaa no práve dotyčná,má exekucí plnou prd... už,takže nevím,jestlu nějak uspějeme.
@malanoha no to ja vim,jenze ona mi tenkrat pomohla s bydlenim,ja ji chtela na oplatku pomoct ale to se mi vymstilo
@evelinkapc i když to date k soudu, soud vyhrajete, tak to neznamená, že peníze dostanete zpět. Tchán pujcil svému pribuznemu hodně peněz, soudy, všechno vyhrál a zpět neviděl ani korunu...jediné najmout nelegální vymahacskou firmu, která peníze "vymlati", ale to také není zadarmo. Aspoň zkušenost pro příště, nikomu nic nepujcovat
@evelinkapc my to teď budem řešit dál, protože on podepsal směnku když už exekuci měl, což správně nesmí.
@dandaa ja myslela ze se to nesmi jen u insolvence ne?
@evelinkapc nesmí ani u exekuce, on vše řeší náš právník
@dandaa ahaa...tak dekuji za info
@evelinkapc ja totiz zjistila,ze zadluzila tak i svoje dospely decka
@evelinkapc Jestli znáte další lidi, kterým dluží a má už exekuci, možná bych na ní zkusila podat insolvenční návrh. Tam se sice platí záloha 10 000,- Kč + soudní poplatek 2000,- Kč, ale je šance, že dlužnice zkusí požádat o oddlužení a dostanete aspoň něco. Nebo sice spadne do konkurzu, ale pak se přezkumem aspoň vaše pohledávka stane vykonatelnou, a holt budete čekat, jestli na vás po skočení konkurzu dojde řada při exekuci.
Obcanskopravni spor. Bez na spud zaplat poplatek a soud se postara