Dobrý den..
prosím může i manžel podat návrh na zbavení odpovědnosti jako že on nechce mít z dítětem nic společného jen platit? jde to vůbec? o dítě nestál a nechtěl ho...děkuji za odpovědi..
@whatty tohle je jen alibismus.
Snad i kazde male dite vi, ze ze sexu muze vzniknout dite a ze zadna antikoncepce neni 100%. Mel moznost pouzit vlastni antikoncepci, neudelal to. Tak at nese zodpovednost za sve ciny.
Ja osobne bych teda chlapa, ktery se k tomu stavi takto, za partnera nechtela.
@kacca11 no ono je to složitější paní byla vdaná a je stále vdaná řekla mu že po něm nic nebude chtít a po 2,5 letech se přihlasila o alimenty jinak otce měla jejího manžela i v rodném listě..já mojeho chapu,nemá k malé cit a ani žádny vztah, nechtěl ji..a láska a cit se vynutit nedá a já ho k tomu rozhodně nutit nebudu teda.. jinak k našim dětem je supr tatínek.. 😉
počkej, pokud byla vdaná, tak otcem dítěte je automaticky její manžel. Pokud tvůj manžel nic nepodepsal ohledně nového otcovství, tak o co jde?
No byla vdana..podali navrh na otcovstvy,vse se resilo soudne a sel i na testy..pak se dal do rodneho listu..a ona je vdana stale...
@whatty Kopíruji "Zákon o rodině ani žádný jiný právní předpis neumožňuje rodičům zříci se vlastního dítěte. V případě, že je rodič rozhodnutím soudu zbaven rodičovské zodpovědnosti vůči dítěti - například z toho důvodu, že rodič o dítě dlouhodobě nepečuje ani se o něj nijak nezajímá, neplatí výživné apod. - přestává sice být zákonným zástupcem dítěte, ale nadále má vůči dítěti vyživovací povinnost - alimenty tedy musí platit stále.
Jediným způsobem, jak se zbavit vyživovací povinnosti vůči dítěti, je zažádat o popření otcovství nebo dát souhlas s osvojením dítěte - k osvojení může dojít například v situaci, kdy se (zpravidla) matka dítěte znovu provdá, její nový partner má zájem dítě osvojit (adoptovat) a biologický otec udělí k osvojení souhlas. V případě osvojení je osvojitel zapsán do rodného listu dítěte jako jeho otec a přechází na něj vyživovací povinnost vůči dítěti. Biologický otec dítěte, který dal k osvojení souhlas, pak již výživné na dítě platit nemusí."
@whatty upřímně tvého manžela vůbec nechápu...takže prvně vše podepise a pak se chce odpovědnosti zbavit aha..
Dítě má s ženou,se kterou kdysi spal,takze k ní nějaké city určitě měl...ano domluva ústní mohla být...ale časy se mění...nikdo nemůže říct jaké paní má nemá problémy že se na něj obrátila, je to jeho dítě,prijde mi krajně hnusné se k němu nehlásit...je to kus jeho vlastního těla! K tomu má Dítě 2.5 roku dostatek času na budování vztahů,ale musí chtít...a vy take...což asi nechcete??? Jak byste se cítila vy v této situaci...
Já bych takového chlapa který se nepostaví ke svému dítěti vážně nechtěla,to ne .. žena sice může rict běž pryč...a chlap ji poslechne?
Toto je nad mé chápání... jsou lidé různí, různých nepochopitelných úvah a myšlenek...ale stále mě to dokáže kolikrát velmi velmi překvapit
no tak jelikož to bylo soudně a soudně i testy dna tak s tím asi už nic dělat nemohl a podepsat to musel to je logické... a já ho chapu..city k dítěti se nedají vynutit...
no a o city k ní ..pokud ji měl jen na to že si 3x do měsíce švihnul tak k tomu city taky nepotřebuje... děla to tak hodně lidí a ne jen chlapy 😀
Aha tak to sem mela vedet ze to tak jde 😀 to by bylo lehci...ale co uz musi bojovat nejak...
Rodný list té malé jsem nikdy neviděla, ale žádné alimenty, ani návštěvy neproběhly. Jelikož je bývalý přítel již 3 roky po smrti, vím jistě, že v dědictví žádný potomek nebyl. Ale jak říkám, je to již 6 let, třeba se něco změnilo. Její verze i jeho jsou stejné, ona byla naštvaná, že to odmítl, ale před soudem nemohla 100% říct, že to je jeho, jistá si nebyla a otců možných bylo asi 5.
Tak s tímhle přijít můj muž, tak ho ženu svinským krokem. A rozhodně bych ho nepovažovala za skvělého otce. Takového chlapa, co si "šviha" s kde kým a pak se chce zbavit zodpovědnosti bych si já nemohla vážit.
Co se týče zbavení rodičovské odpovědnosti jen tak z plezíru nelze. Však jaký máte problém? Váš muž na dítko kašle a nezajímá se o něj. Což nelze vynutít, jak píšete. Platit chce jste psala. Stav byl, je a tedy i bude stejný. Zbavením by se stejně nic nezměnilo, ne?
@astyna @whatty Pokud mám správné info, tak to odmítnutí testu otcovství není tak jednoduché.. Je pravda, že nikdo nemůže být nucen k podrobení se testu DNA. Za nepodrobení se tomuto testu ovšem může soud uložit hodně vysokou pokutu - a to i opakovaně. Čili finančně pro daného chlapa může být tato strategie ještě náročnější, než platit alimenty..
ano, to on platil pokutu. Ale tam šlo spíš o to, že tam bylo hafo chlapů potenciálních otců, takže to bylo odloženo. Pokud sama matka řekne, je to on, s tím jediným jsem spala, tak je jasné, že soud bude tlačit víc do testů. I v zákoně je psáno, že "pokud je si matka jista..." , zde to nebylo dodrženo.
Každopádně netuším jak je možné se zbavit rodičovské zodpovědnosti - práv ano, ale čistě RZ to netuším...Já mám jen příklad svého ex.
@whatty Když už ho považuješ za "skvělého otce" - tobě osobně fakt nevadí, jak jeho přístup poznamená život jeho dcerky, až zjistí, že její biologický otec o kontakt s ní nejenže nestojí, nechce přispívat na její živobytí, ale chce se jí zříct?
Jak by ti bylo, kdyby se tohle stalo tobě?
"Super" vklad do života...
@brunetka11..no tak sama ta jeho ex co sni jen spaval tvrdila ze po nem nic chtit nebude..je vdana..i kdyz ted se zacala tahat od mojeho z bratrem..a tu nejde o to ze by neplatil to samozrejme plati..ale kdyz ona vypisuje kvuli kazde blbosti..ja nevim podpis do skolky ze ji nebude vyzvedavat. Pro me je treba logicke ze nebude kdyz o ni zajem nema a ani nevi ve ktere skolce je.nevim. mam taky dcerku z prvniho manzelstvy a ex dela tatinka jen kdyz je mlada u tchyne a on tam nahodne prijede jinak se nestara tak ja nevim jestli vy vseci mate ex od deti supr tatinky ale ja meho ex jako tatinka nepovazuji..plati na ni 1000 kc a mysli si kolik moc mi dava na 10 lete dite.a podpisy co potrebuju podepisuji sama nez abych ho bekde nahanela.a pokud muj tu malou nechtel mela to respektovat a necekat ze se starat bude..
A verim tonu te kdyby byl muj hajzl a ona ho chtela zbavit rodicovskych prav vseci by tu pritakavali...chlap se branit proste nemuze kdyz uz se bohuzel stalo...a ona nerespektovala ze dite nechce..
Nj, ti chlapi jsou takoví chudáči, ty kondomy všude namají co 😀 kor když má doma manželku a věří milence, že bere prášky...
@whatty podle me ne, minimalne o nezletile.
To dite si rodice nevybralo. S jeho matkou mel styk dobrovolne, tak nechapu, proc by se ho mel zbavovat.