Ahoj omlouvám se za anonym, ale nerada bych aby mě někdo poznal. Chci se zeptat jak je to se zázemím u nepečujícího rodiče? S manželem se budem rozvádět. Dohody máme podepsané a čekáme na soud. Děti budu mít dle dohod v péči já a on styk dohodou. Tak se chci zeptat co vše musí mít děti u otce . Budou u něj určitě trávit i nějaké víkendy a dny/týdny o prázdnináchJelikož otec hledá bydlení s tím, že budou spát buď na gauči či v jejich ložnici. Díky
Tak asi záleží kolik dětem je, u nás byl ospod se podívat jednou (manželův nejstarší syn) ale to měl svůj pokojík.
Myslím, že je důležité, aby měly místo na spaní a nějaký svůj koutek, psací stůl nebo něco tak s pastelkama a spol.
@lencaa11 to ano ja mu nechci diktovat co a kolik má mít za hraček skříní.... jde mi o to že s novou partnerkou hledají bydlení, její dítě tam bude mít pokoj a naše děti by měli spát jako návštěva na gauči nebo oni na gauči a naše děti v ložnici? Jen chci aby hledali bydlení tak aby se dětem vlezla do pokoje jejího syna postel i pro ně. Jeji syn taky jezdí k otci kde má svůj pokoj. Ale chlap toto moc nechape prý nebude platit za 4/3 +1 což ani nechci jen chci aby tam ten děcký pokoj byl tak velký aby se jim tam vlezla postel třeba patrovka a menší skříň či police v ní na věci.
@uzivatelkapetra mladší má 2, staršímu je 12
Já vás chápu ale zas tohle je bohužel jen vaše přání to nikdo nemůže říkat kde vaše děti budou mít postel ok má novou rodinu a prostě si zařizují po svém a skrz byt pokud nemám penize na 4+1 a mám bohužel jen na být 3+1 nebo 2+1 tak zas člověk by měl bejt rád že hledají byt kdyby to bylo obráceně tak vám by se líbilo kdyby vám někdo říkal jak má spát dítě vašeho partnera ? Myslím že bys te měla bejt ráda že si otec děti bude brát a hlavně vám výživné dávat na děti neber te to zlé ale tohle je zásah do soukromí taky jsem nechtěla aby můj ex nebral děti do bytu 1+1 ke své přítelkyni a stejně my to bylo prd platný
@lencaa11 ale já mu je tam klidně dám, zatím je navštěvuje u mě nebo si je bere přes den starší tam stejně spát nechce mladšího jsme se dohodli přes noc až později( teď bydlí dočasně v menším bytě kde bydlí občas více lidí ) jinak máme vztah super jen v tomhle se neshodnem. Ono jde najít i 2/3+1 kde je jeden pokoj větší a tam dát ty postele pro děti buď patrovku nebo takovou tu s výsuvným spodním lůžkem. Jak to mají ti s více dětmi někde v paneláku. Já pokud si najdu nového partnera s dítětem taky budu řešit další postel.
Tak asi záleží, jak často si je bude brát. Pokud má jeho přítelkyně dítě "normálně" u sebe a jednou za 14 dní jde k tátovi, zatímco tvůj ex si děti bude brát třeba právě 1x za 14 dní k sobě na víkend, tak mi připadá pochopitelné, že dítě přítelkyně tam bude mít na cca 95% času normálně svůj pokoj, zatímco vaše děti tam po cca 5% času přespí třeba v uvolněné ložnici. Osobně věřím, že pokud tam budou času trávit víc, tak si to provoz stejně vyžádá udělat nějaký míň přechodný zázemí. Co je za rozdíl mezi výsuvnou postelí a třeba rozkládacím gaučem na spaní.....?
Je mi jedno,i kdyby u táty spali na gauci. Jakože spí. Ten víkend to vydrží a až budou starší a nebude jim to vyhovovat,ať si to nějak otec vyřeší. Nenapadlo mě vyžadovat,aby měl pokoj,skříně,nevím co. Věci co si přiveze má v cestovní tašce a v té si je odveze. To už je otcův boj,jak komfortne se u něj bude jeho dítě cítit a kdy ho přestane bavit tam kvůli podmínkám jezdit. Chtěla bych vidět jeho výraz,kdybych mu řekla,že si mají hledat větší byt 😂😂
Tak mu tu možnost řekněte že mu postel data (pujcite) a uvidíte co vám řekne na to ale jinak je to stejne na něm respektive na nich oni si to zařizují podle sebe můžete mu říct možností ale rozhodnutí je čistě na nich bohužel hádat se skrz to je si myslím zbytečne když máte jinak vše v pohodě spíš asi i u vás vnitřně by to chtělo pořešit jde trochu cítit že to není ok je hezké že když budete mít přítele že bys te řešila další postel ale co když ex by řekla že nechce takovou postel a chce jinou postel a jinde taky budete dělat to co vám ex vašeho přítele řekne že si pro své dítě přeje ?
@jahodi no jsou tam 2 plnohodnotné lůžka s matrací jen je to jedno níž, jakoby zasunuté pod vyšší postelí. Starší má dost problém s páteří.
@jahodi no všichni to máme zatím tak, že si víceméně řeknou děti( ty starší, to mladší my), že dnes chtějí být u táty. Nebo prostě řeknou chci jít za tátou tak jdou. Mě jde hlavně o ně aby se necítili jako návštěva když nebudou mít svoje místo. A syn aby to neodnesl skrz páteř, jelikož ji má špatnou.
@escapelle ne větší byt ani pokoj jen postel 🙂tak aby ten jeden pokoj byl tak aby se tam vlezla
I ta postel. Předpokládám,že si seženou byt s běžne velkými místnostmi a dítě které tam bude žít,bude mít zasekany pokoj postelemi navíc.
Co si budeme,jako návštěva se tam stejně cítit nejspíš budou.. Jako my máme místnosti velké,že by v každém pokoji mohly být 4 postele navíc a nebylo by to poznat,Ale v bytě spaly dcery exmanzela taky na matraci na zemi...a stejně to časem dopadne tak,že děti mají pak už své koníčky,kamarády a k tátovi jedou 1x za měsíc a nebo se to věčně nehodí otci. Což neříkám že to bude stejné u vás,moc ti přeju aby ne,ale v pubertě už děti z těch víkendu tak nadšení většinou nejsou.
já asi nejsem správný vzorek, 4 roky jsem spala na starým rozkládacím gauči a pak rok na novým. Pak už jsem si zařídila spaní na matraci proto, že mi lezlo na nervy každý ráno zastýlat a večer rozestýlat. Tak mi ty argumenty přijdou přitažený za vlasy no. Zvlášť "aby se tam necítili jako na návštěvě" - tam nějak nevidím co je na tom za problém, myslím že děti se obecně cítí dobře v tom, co připadá dobré lidem okolo nich, a pokud budou lidi okolo nich hudrat jak se musí určitě cítít špatně, tak se taky špatně budou cítit.
@lencaa11 ono my se nehádáme jen si říkáme názory, žádné křičení nebo podmínky pokud to nebude tak... tak ti je nedám atp. Jen jsem řekla, že bych si přála ať hledají tak aby se do pokoje vlezla ta postel ( patrová či výsuvná) jelikož se múže stát, že tam kluci budou i 14 dni v kuse. No nějak to furt řešim, ale jen kvůli dětem, sama to už dá se říct mám prostě odešel za milenkou a hotovo už mi za to nestojí Dojde za klukama nebo si je vezme. Bavíme se normálně. Zajímá se pomůže pokud něco potřebuji.. čekáme jen na stání aby to vše bylo oficialni. Komunikujem tak,že spousta lidí nechápe a kdo neví tak by neřekl, že jsme od sebe
To je sice hezky, ze si to takhle predstavujete, ale vas ex nema zadnou takovou povinnost…Kazdy to ma proste nastaveny jinak. Dulezite je, aby si deti bral a hradil vyzivne, to co se deje, kdyz jsou deti s nim nijak neovlivnite.
@jahodi no proto se i ptám abych četla co nevíc názorů a i zkušeností, jelikož si to nedovedu fakt představit. Klidně beru i tu matraci která bude jinak zastrčená někde za skříní či pod postelí. Jde mi hlavně o kvalitní spánek.
@lencaa11 hele, to bych ještě trochu upravila... před dvěma lety se rozváděla kamarádka a její ex zajistil dětem: matrace, věšák (takový ten z IKEA) a normálně to prošlo... ospod měli pražský - nevím přesně který
fakt není povinností ex nakupovat skříně, ale kontrolují to, zda děti mají kde spát
mají-li tedy neplesnivou matraci (klidně starou) a čisté povlečení na lůžkovinách, mají-li si kde odložit svršky - je to ok.
Spíš jde o to, aby byl byt větraný, neplesnivý, šlo jej vytopit, tekla tam pitná voda a takové věci 🙂.
Držím palce.
Proboha snad je důležité, že děti někde prespi, fakt resis blbiny. Důležité je, že se o děti stará, místo na prespani mají
@bereni To vím a že je toho víc co se mi nelíbí co by se jim tam mohlo stát, ale doufám, že má dost rozumu aby to eliminoval a dodržoval na čem jsme se dohodli.
@jjasmina řešim prvně a nově a nejsou to pro mě blbiny. Syn má fakt blbé spaní co se týče pokud nemá kvalitní matraci a má špatnou páteř a nepotřebuji aby si ji odrovnal na gauči. Chlap je zamilovaný až na půdu a řeší jen jak byt s ní co nejdřív ve svém i když mají dočasné bývání u kamaráda na bytě co tam občas přespí se svojí rodinou a jinak bydlí kvůli práci jinde a tam jezdí jak na chalupu a nikdo je teď hned nevyhazuje. Taky nevidím důvod proč by měl mladší spát s nimi v posteli podle toho jak si to představuje
@escapelle no ono máme styk dohodou takže to nemusí být 1x za 14 dní víkend, ale klidně týden v kuse. O prázdninách 2-3. Jak se prostě aktuálně dohodnem. Starší tam zatím nespal jelikož nechce dojde tam a za pár hodin jde domů, u mladšího jsme se dohodli, že přes noc ještě chvíli počkáme
Tvého partnera chápu, že už nechce být v kamaradove bytě a já na společném spaní nevidím nic špatného teda. Možná ti spíše vadí, že tvůj ex má partnerku a hledáš si spory
@jjasmina nepřijde mi to úplně jako hledání sporu. Jednou ji opustil,našel si novou,tak jako máma chce pro děti to nejlepší? Myslím si,že se tady nemusíme tvářit jak bysme byly děsně happy a nad věcí posílat děti cizí ženský a ještě s tím,že bude moje dítě spát s ní v posteli protože táta není schopen/ochoten zařídit mu místo.
Mohly bysme k sobě,my ženy, mít trochu pochopení, ne?☺️
asi bych se spolehla, že starší, až tam vůbec začne přespávat, si kdyžtak řekne, když to se zády nepůjde. A vůbec, uvidíš jak se to usadí, zatím fakt nevíš jak často tam děti budou. Můj ex třeba po rozchodu okamžite přestal nosit BF boty, které do té doby nosil, a u dcery na to nadával. A jako bonus jí dával boty, v kterých jí zarůstaly palce. Ale říkala jsem si, že je to dva-tři dny 1x za 14 dní, tak jsem to neřešila. Kdyby tvoje děti byly u ex takhle "málo", taky bych asi nemyslela, že je to zdravotně poznamená.
Ségra to s jejím manželem řešila na začátku tak, že starší spal s jejím synem v pokojíčku na výsuvném lůžku(plnohodnotná postel). Jeho dcera v té době jí bylo dva, spala s ním u nich v ložnici. Ségra na gauči v obýváku. Pak udělali rekonstrukci pokojíčku a nechali vyrobit patro pro tu jednu postel, kde už výsuvném lůžko bylo. Takže spí všichni v jednom pokojíčku, když tam 1x 14 přijedou. Všichni tři mají plnohodnotné spaní. Třeba to udělají časem to spaní. U ségry se toho muselo přizpůsobit víc. Mají tam své místo i na věci, protože vše musí mít koupené od něj, když tam jdou. Jejich máma je schopná poslat je v krátkém tričku a kraťasech na víkend bez ničeho, ale to už je na jinou debatu.
No, prani si rekla a to je tak vsechno, co s tim nadelas. Nicméně taky bych te hnala, kdybys mi chtela kecat do zařizování bydlení a 12 lwty neni tak maly, aby nemohl rict, ze se mu nekde spi dobře ci špatně.
@escapelle Ano, ospod kontroluje. Ale v případě, že ten pečující rodič podá podnět na ospodu a zdůvodní to. Bráchovi takhle ospod přišel a dojeli i k našim, aby zkontrolovali, že mají prarodiče vhodné zázemí pro vnouče, když k nim brácha s malým přijede, aby vnoučka vůbec viděli. Nutno ale podotknout, že bráchova ex je sociopatka (a ospod to tuší, minimálně podle tloušťky složky) - snažili se eliminovat riziko, že když na šetření nepůjdou, vyžádá si ho u soudu a bude to stát další stání, kterého se ospod jako třetí strana účastní.
V dnešní době pokud dítě má kde spát má jídlo atd tak je vše v pořádku nikdo mu nemůže diktovat co má mít doma a kde mají spát děti ( základ postel ,skříň ,hračky podle věku ,oblečení tak snad je otec a má rád své děti )