Zákaz styku se synovcem. Dá se taková situace řešit právně?

skarma007
12. zář 2022

Ahoj, před měsícem jsem tady založila diskuzi o týrání 3,5 leteho synovce svoji matkou. Už se začalo něco dít, ale na co bych se chtěla zeptat. Moje sestra mi zakazala se s mým synovcem se vídat. Synovec mě má rád a vždy se na mě těšil. (sestra to zakazala z důvodu, že jsem ji udala na OSPOD). Dá se nějak taková situace pravnicky řešit? Pokud dítě má příbuzného rád a rád s ním tráví čas a nikdo mu tady neublizuje a on se nemůže se mnou vídat?
Děkuji za rady.

veruuu_kubesovic
12. zář 2022

@skarma007
Vyhravas "karma je zdarma" 🙈 aneb jak pilná teticka zadelala na problém druhým 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

skarma007
autor
12. zář 2022

@veruuu_kubesovic prosím? Vy vite o dané situaci?
Myslím si, že nevíte nic, ani jak se synovec psychicky zhoršil, tak prosím takové stupidní komentáře mi nepište.

veruuu_kubesovic
12. zář 2022

@skarma007 hlavně, že ty víš všechno nejlíp, pak se nediv, že synovce neuvidíš a můžeš ho mít ráda sebevíc, kdyby ses starala víc o sebe než o blaho druhých tak bys neudávala svoji sestru na OSPOD...

skarma007
autor
12. zář 2022

@veruuu_kubesovic jezisi kriste, vy jste vypatlana, opravdu! Vic takových lidí jako Vy, tak by to tu vypadalo!!!

bara88
12. zář 2022

@veruuu_kubesovic ale zase snad nevíš jestli nemá důvod ne?

michaela666
12. zář 2022

@veruuu_kubesovic Tak to sorry, ale vyhledej si její první diskuzi. Byly tam i důkazy o tom, že matka syna psychicky týrá a podle všeho nejde daleko ani pro výprask. Všichni o tom ví a nikdo z rodiny ani sousedů neměl koule na to s tím něco udělat....to jen tak v kostce.

veruuu_kubesovic
12. zář 2022

@bara88
A zase mi přijde logicky, že ji ségra takhle poděkovala...

skarma007
autor
12. zář 2022

@veruuu_kubesovic vite o tom nic, sama byste to udelala, kdybyste vse vedela, tak buďte zticha. Az to dite za 5 let bude tak v prdeli a nebude se mit kam obrátit, tak se třeba z toho uz bude chtít zabit...
Takze přestaňte laskavě komentovat tuto diskuzi!!!

skarma007
autor
12. zář 2022

@michaela666 musela jsem diskuzi smazat, protože se mi do ní nekdo naboural a mazal zprávy. Mimochodem ho matka zacala bit, rekl nam to a změnil svoje chování k horšímu... Chci mu být napomocna v budoucnu a ne aby uz o me nikdy neslysel

bara88
12. zář 2022

@veruuu_kubesovic tvl ty o tom něco víš?kdyby ty si byla svědkem toho že někdy tyra své dítě tak by si dělala že to nevidíš?

gruyerre
12. zář 2022

@veruuu_kubesovic Buď si tu předchozí diskuzi nečetla, a tutíž nemáš co soudit, a nebo jsi ji četla, a jsi stejná zrůda, jako ta "matka", když se ti zdá v pohodě přihlížet tomu, jak někdo týrá dítě

gracinka7
12. zář 2022

@veruuu_kubesovic nekomentuj něco, o čem nic nevíš. Dost často se tu projevuješ s nulovou empatií.

pabka
12. zář 2022

@veruuu_kubesovic děláš si legraci? Tak proto, aby se sestra náhodou nezlobila, měla nechat týrat malé dítě??? Bože doufám, ze nezaviraji oci i ostatní lidi, jako bys je tedy evidentně zavírala ty 🙈 to snad ne… kdybys byla male týrané dítě, jistě bys ocenila, ze teta nic neudělala..

jako_mala_holka
12. zář 2022

@veruuu_kubesovic zrovna tuhle diskuzi jsem četla a myslím, že zakladatelka jednala oprávněně a správně... Byla to docela síla... Často jsem zastáncem toho, že by se měl každý starat hlavně sám o sebe, ale tohle je jiná věc

Radu bohužel nemám, ale snad bude někdo vědět víc, bylo jasné, že to takhle dopadne 😔

alex933
12. zář 2022

@skarma007 a řeší uz to aspon OSPOD? minulou diskuzi jsem cetla a zachovala ses správně.

eliska_f
12. zář 2022

@skarma007 řeš to přímo s tím ospodem, kde jsi už začala (ideálně i s tím pracovníkem) - ti by měli mít nejjistejsi informace.

tasimia
12. zář 2022

@veruuu_kubesovic to jako nemyslíš vážně? Říkat karma je karma, za to, že se snaží pomoci týranému dítěti? Víš o tom, že ohlašovací povinnost má každý, kdo je svědkem takoveho jednání?
Kdyby moje ségra týrala děti, je na Ospodu tak rychle, že by nestíhala říct ani moucha.
Říkám si, co si za člověka, že by si asi zřejmě ty tomu přihlížela a brala to za normální. Sourozenec/nesourozenec pokud týrá dítě, jdou rodinné vazby bokem.
A doufám, že až něco takového uvidíš.. ze budeš jednat stejně jako zakladatelka, jinak potěš..

skarma007
autor
12. zář 2022

@alex933 děkuji, ano, dnes byli zrejme na psychiatrii a ve čtvrtek má sestra a její přítel sezení na socialce

skarma007
autor
12. zář 2022

@eliska_f taky me to před chvílí napadlo, bude to asi nejlepší. Děkuji

jjasmina
13. zář 2022

@skarma007 zazadej si soudně o sryk se synovcem ❤️

jjasmina
13. zář 2022

@veruuu_kubesovic bože ty ses ale kráva s iq tykve 🤣

keysi90
13. zář 2022

@skarma007 držím palce aby ses mohla s malým stýkat. Dej vědět jak se to vyvíjí, předchozí diskuzi jsem četla a jsem ráda že ses postavila za dítě a nenechala to tak.

levandule_k
13. zář 2022

Jsem ráda, že to řešíš, někteří rodiče by neměli být rodiči. Radu nemám, postupovala bych jak píše @jjasmina, zažádala o styk se synovcem soudně.

sebestka
13. zář 2022

@skarma007 O tetě nevím, ale znám babičku, která vyhrála soud s vlastní dcerou, která ji po rozvodu nechtěla půjčovat syna. Mají normálně stanovené dny v týdnu, kdy ji ho dcera musí dát.
Původní diskuzi jsem nečetla, ale musím ti napsat, že před tebou smekám. Většinou každý jen přihlíží a až si dítě něco udělá, pak je každý chytrý, proč někdo něco neudělal.
Teď ti jen budu přát, aby se dítě nebálo, vše řeklo, a aby se to dotáhlo všechno do konce. Bude to strašně těžké a bude vás to stát plno sil. Určitě bych začala na tom OSPODu, ségra teď určitě bude dělat naschvály a možná bude hrát i hodnou maminku. Bude tě to stát spoustu sil.

zelenaesmolda
13. zář 2022

@skarma007
ja se v tom trosku ztracim-synovce tyrala jeho matka (tvoje sestra) nebo tvoje matka?

cikitkapb
13. zář 2022

@zelenaesmolda Její sestra týrá svého syna… zakladatelčina synovce.

skarma007
autor
13. zář 2022

@jjasmina to by byl dobrý nápad, děkuji 🍀

skarma007
autor
13. zář 2022

@keysi90 moc děkuji, nechám tuto diskuzi otevřenou, snad se mi do účtu zase někdo nenaboura🤦‍♀️ určitě dám vědět.

skarma007
autor
13. zář 2022

@levandule_k děkuji, počkám, jak se bude vse vyvíjet, jestli sestra "nedostane" rozum... A pokud vše selže, asi nebudu mít jinou možnost. Ten kluk do budoucna se bude potřebovat na někoho obrátit.

lenka27
13. zář 2022

@skarma007 nechápu proč jste tak zlá, co se tady a na sociálních sítích šíří za nenávist poslední dobou, mě začíná děsit 😢 ať máte sebevíc jiný názor, jde to říct snad jinak