Ahojte maminky,
potřebuji poradit.
S manželem jsme se rozešli. Rozvod zatím neřešíme. Máme 7m dceru. Nyní bydlím u tchánovců.
Manžel vydělává cca 22 tis čistého a já mám 7100 rodičák. Nic jsme zatím soudně neřešili.
Nemám představu, na kolik peněz máme já s dcerou nárok. Předpokládám, že kromě dcery by měl nyní manžel platit
výživné i na mně. Kdyby to šlo přes soud, kolik bych asi dostala ? co vše se při výpočtu zohledňuje?
Moje představa je 7 tisíc celkem. Je to reálné ?
Nejradši bych toho hajzla obrala co nejvíc 🙂
@markyska88 na dítě tak 10% z jeho platu (tedy tak 2.500), pro matku to bývá míň, tedy v tvém případě tak do 2.000,-Kč do dvou let věku dítěte. Tvých 7tisíc není až tak reálných, leda by jste se na tom dohodli.
@markyska88 Já bych klidně zkusila těch 7 tisíc, dolů můžeš jít vždycky 😉 pokud odešel on měl by ti platit tak aby ti nijak výrazně neklesla životní úroveň...
Mohla bych dotaz?? Když jsme byli jen jako druh a družka tak asi nemám nárok na výživné?? Na dceru to chápu ale nejsem si jista jestli je to jen u manželů..
a ještě se zeptám holky jestli náhodou nemáte některá zkušenost stím že bejvalej má na výplatní pásce a ve smlouvě jen tu možnou nejnižší mzdu dejme tomu něco kolem 11000,- a dále má na ruku dalších třeba 20000 i více, Nevíte jestli se dá stímto něco dělat??
protože všude dokládá to co má na pásce a my jsme tím akorám bity...
@7759123823 myslím, že je to na matku, takže snad i družka. U známé se na soudě ptali na velikost bytu a jestli má auto, odpověděl 4+1 a ano a soudce řekl, že je tedy jasné, že nežije z 11tis a alimenty určil na nějaké 3tis. Také se bere příjem partnerky, jeho.
@7759123823 @lv ....no vidíš, a třeba mě když určovali výživný, tak takhle to nikdo nebral - měl potvzeno cca 13tis a to že má dalších 20 bokem nikoho u soudu nezajímalo (slovy soudkyně - není povinna to zkoumat, když má potvrzený příjem) , ač jsme na to poukazovali, jak si může vydržovat byt 4+1, dvě auta, 2x ročně na zahraniční dovolenou....takže potom výživný skončilo na nějakých 1500 na dvě mladší a na toho skoro 18ti letýho platí 1050.... takže to asi bude hodně žáležet na soudci/soudkyni, k čem bude přihlížet nebo ne.....
@vojtisek2007 je to hnus.....děkuji za odpověď, koukam že nespravedlnost na světě vládne...
Ahoj, zohledňuje se při stanovení výše hodně faktorů. Nejdůležitější je samozřejmě věk dítěte a jeho potřeby a pak také výdělek otce. Výživné se dá během let navyšovat a je to taky dost logické s roustoucími nároky dítěte (kroužky, škola). Určitě se s tím dá dost udělat, nejlepší je vždy shromáždit co nejvíce možných dokladů a materiálů, které ty výdaje dokumentují.
@7759123823 Ahoj, s tím zkušenost mám a děje se to bohužel docela často. Tam je důležité shromáždit na manžela nebo partnera co nejvíc důkazů, že to tak není nebo i svědky, kteří to mohou potvrdit. Někdy ale i samotný soud mu může trochu pohrozit a zalekne se toho. Kamarádce dali hodně užitečných rad v této neziskovce http://konzultum.cz/#!/zvyseni-alimentu
Děkuji za informace, určitě to využiji. 😀
Dobry den,
Potřeboval bych se zeptat
Mám kamaráda,co ma holčičku(7měsícu) se svoji ex přítelkyní( přítelkyne od něj odešla),kamarad to dost těžko nese,pro rodinu dělal všechno.....jeho plat je cca 23-26 v čistem(dluhy nema žadné),kolik by tak dostal u soudu na alimentech? zatím bydli u rodicu,ale prištim roce se bude stěhovat do najmu,jeho ex chce po něm skoro 9tis,když to nebude posílat,tak malou neuvidi třeba 14dni..
Předem děkuji za případne rady či připomínky
@zdenek33 odhadem tak cca 4tis, a asi bude platit i nějaké výživné na ní do dvou let malé
@zdenek33 tak devět tisíc rozhodně ne, ale i když jsou nějaké tabulky, tak přece jen záleží na daném soudci, případně právníkovi, který mu může pomoct/nepomoct 😉
na matku se bere do 2let věku dítěte, kolem 1500-2000, na dítě tak 2000-3000. Záleží na nákladech na bydlení. Zkus kalkulačky na netu.