Vypořádání majetku při rozvodu. Jak se bude posuzovat?

14. pro 2024

Prosim zkusene rozvedene o radu. Manzel pred svatbou nabyl penezite dedictvi, ktere jsme po svatbe pouzili jako kapital k hypotece.
Muj dotaz zni: jak se bude posuzovat vyporadani majetku? Bude se tam zapocitavat ten zdedeny kapital, jako jeho vyhradni podil?
Jde totiz o to, ze jak je dokazatelne, ze na tu "hromadku" nesahnul, kdyz to mel vsechno s ostatnimi penezi na beznem ucte, jestli mi rozumite.
Ja nejsem apriori mrcha, ktera chce chudaka manzela oskubat i o to, na co nema narok. Jeden z mnoha duvodu, proc od nej odchazim, je naprosto silene hospodareni s penezi. Rozfofruje kazdou korunu, a ackoliv se jeho mesicni prijem pohybuje ke sto tisicum, tak steje zije od vyplaty k vyplate.
Vyhledove to vypada tak, ze on zustane v dome, ja odhazim do podajmu, deti budeme mit ve spolecne peci. Za vyplacene penize bych si poridila vlastni byt.
Dekuji za rady!

j.a.n.i
15. pro 2024

Ano, proc by se tam nemel započítávat, když sama píšeš, ze to tak bylo.

enoli
15. pro 2024

Ano, mělo by se počítat jako jeho výhradní podíl. Je to dědictví, do SJM se nepočítá.

autor
15. pro 2024

Jde o to, ze on za rok z toho stihnul utratit asi 300 tis., mezitim jsme se vzali a pak jsme to tu castku dorovnali uz ve sjm.
A behem desetileteho manzelstvi utratil dalsi statisice , ale to neni predmetem tohoto dotazu.
Takze proste 700 tis z toho baraku pri vypoctech minus v jeho prospech?

enoli
15. pro 2024

Zkus se zeptat jinak - dokážeš, že z toho dědictví utratil částku 300tis? Pokud nedokážeš, tak ano, je to jeho podíl.

autor
15. pro 2024

@enoli nedokazu 🤷‍♀️
Ale vlastne je to fuk. Tak me proste vyplati min. Financne na tom budu bez nej stejne lepe tak jako tak 😶 Dekuji!

misha31
15. pro 2024

Jeho dedictvi....zustane jeho. Takze tady to bude pripadne o dokazovani, pokud to rozfofroval jinde za kraviny apod a treba prokazani tvych prijmu ci stavu uctu, ze jsi do toho treba vlozila vic apod. Treba to on sam resit nebude, nepripominej mu to

misha31
15. pro 2024

A pokud ma tak vysoky plat a ty mas treba prdlacky, zazadej si o vyzivne na sebe - tusim narok 5 let po rozvodu

j.a.n.i
15. pro 2024

@misha31 Pouze pokud neni schopna se sama zivit a tato neschopnost ma puvod v manželství.

autor
15. pro 2024

Ja jsem schopna se zivit. Sice jsem stale na rodicaku (se tretim ditetem) a bude to sakra narocne - bude muset ve svem volnu hlidat deti (pujdu na protismeny) ale jina moznost neni. Pocitam s tim, ze kdyz budeme mit spolecnou peci, tak ze mi nebude muset posilat ani korunu, i kdyz realne budu mit tak o 40 tis min... takze ted jsem ve fazi, kdy si zjistuji vsechny informace a jak to vlastne chodi...