Vymáhání alimentů, jak na to?

morava739
10. pro 2014

má někdo zkušenost, jak donutit otce aby platil alimenty?zkoušela jsem to ale bez vysledku,.
zvolila jsem smirnejsi cestu formou exekuce z platu,soud vydal platebni rozkaz pro provadeni exekuce sražkami ze mzdy,ale nic se nedělo ani neděje.měl být zaměstnán v jedné fa,to jsem se doslechla ikdyž jsem tušila že to bude jen jako a to proto aby získal půjčky,dala jsem to k soudu a ten vydal ten rozkaz ale neověřili si zda tam opravdu pracuje tak se nic nedělo(10/2013)doknce ani zaměstnavatel mě ani soud neobeznámil zda rozhodnuti soudu akceptuje n že u nich tento člověk nepracuje,asi mesíc jsem vyvolavaal k soudu že se pořád nic neděje a oni že to zjisti a ozvou se za par dnu a porad nic.asi po 6 tydnech jsem to vzdala.(1/2014)jsem byla na polici udělat oznámení a tam mi řekli,že můžu přijít nejdříve 4 mes.po nabytí právní moci od rozhodnutí soudu o soudní exekuci, tak jsem čekala asi do (3/2014)pak jsem udělala oznámení na policii,(zmetek se mi vysmíval že soud vyhrál a nic mi nedáa to soud ani nebyl,to rozhodl samosoudce)sociálka mi řekla at zkusim zvýseni tak jsem to podala(5/2014).1 staní (9/2014)nedorazil, 2 stáni (11/2014)se už alespon omluvil ale nedorazil 3. stani bude (1/2015),při omluvě se se soudkyní dohodl na zvýšení z 1000 na 2500 ale ona to stejne musi mit pisemne a osobne se musi dostavit ne po telefonu,jinak on nic nema nevim zda pracuje a je hlaseny je trvalým pobytem na obci.jinak soudkyne by mu zvyseni priznala od (9/2013)to zacal syn chodit do skoly a naklady se samosebou že zvedly. k tomuto měsíci bez zvýšení mi dluží 44 000kč,přemýšlela jsem o exekuci na řidičák ale nevím jak to řešit na policii mi řekli že neví jak mám v tomto postupovat, a ještě se to prý dá nějak přes nějaké zastupitelství ale fakt nemám páru jak to řešit,at ho treba zavřou je mi to jedno , ale ty prachy z něj vytřískám poradte někdo co s tím............

lv
11. pro 2014

Tak to me samu zajímá, mám podobný pripad v blízkém okolí, jenže ex je v inv.duchode jako alkoholik, takže příjem prd, dluží pres 200tis, nechali, ze ho ještě nezavreli.

fafetka
10. únor 2015

Tak to by mne samotnou zajímalo.Můj ex neplatil a neplatí výživné.Nejdřív nehradil v plné výši.Vždycky jsem čekala až to dosáhlo určité částky a pak to přes právníka dala k soudu a vymáhala exekučně.To byla cca 3x a z toho naposled kdy to dělalo cca 7tis, se to táhne už tři roky.Od té chvíle přestal platit úplně.Minulý rok jsem na něj podala trstní oznámení pro neplacení výživného.Odsoudili ho podmínečně.S tím, že do dvou let musí pravidelně, včas a řádně platit plus k tomu do určeného data splatit i to dlužné(v době rozhodnutí to bylo necelých 70tis.)Neplatí dál.NIC Jeho mám mi tu na podzim přinesla aspoň tisícovku, že prý mi to on posílá jako splátku a bude teď už platit...chachacha.Od té doby opět NIC.A další trestní oznámení nemůžu podat, protože musí být dodržena podmínka, že 5(?!?!)po sobě jdoucích plateb nesmí být uhrazeno CELÝCH!a za co mám já to dítě živit(je jí skoro 15, žere s odpuštěním jak mlejn😀 díky bohu za to, je to holka, chce se parádit, telefon, škola, kroužky...)to je každýmu jedno😝 k zblití v tomhle státě FAKT!!!omlouvám se za román.Jen to ze mně muselo ven.Každopádně žádnou spravedlnost bych nečekala☹

irisie
10. únor 2015

Me ex dluzi na alimentech "jen" 20tisic.. prvni exmanzelce asi 70tisic, dluhy za cca 3 mega, bydliste na obci, exekuci asi 30... poldove ho jakoze hledaji...

stana5526
2. dub 2015

Je to smutné mě také dluží přes 80tis.a nikdo s tím nic neudělá.Pobavil mě pan Babiš prý si to máme vymoct a jako ?????????????????at mi to předvede on má a co že my nenáme at si poradíme je mi z toho na zblití.... 😒

blanka0
20. dub 2015

kdyz chcete alimenty na dite je tu reseni. podejte o zvyseni ale ne na otce ale jeho rodice. podle zakona jsou poviny platit alimenty i prarodice kdyz nemuze otec ditete.

berenika39
20. dub 2015

@blanka0 to není tak jednoduché. on otitž obvykle bývalý může, jen nějak nechce. na to, aby to přešlo na prarodiče musí být mrak důvodů, které není jen tak splnit. to, že se ex placení jen obyčejně vyhýbá opravdu není ten důvod.

kristynat
23. dub 2015

já sem to dala pres právnicku a ta to dala primo exekutorovi mamka moje cetla ze dat to primo exekutorovi je nejrychlejsi no ale jestli nepracuje a nemá zadny majetek tak to z nej nedostanete