Výkon soudního rozhodnutí. Jakou lhůtu má soud na zpracování?

volfikovi
1. srp 2024

Ráda bych se zeptala zda má někdo zkušenosti . 27.6 jsem podávala přímo na soudu žádost o soudní výkon rozhodnutí na dlužné výživné. Po měsíci nemám stále nic v ruce ,pouze protokol ze zápisu . Nevíte někdo prosím jakou lhůtu mají na zpracování? Zda mám urgovat či ještě dál čekat ?

lencaa11
1. srp 2024

@volfikovi no jsou prázdniny čas dovolených tak že bych počkala do konce srpna a pak to řešila

veroniquecz
1. srp 2024

@volfikovi v protokolu to nemáš uvedeno? Obecně je doba podle správního řádu 30, případně 60 dní. Počkala bych do konce sprna a pak řešila.

volfikovi
autor
1. srp 2024

@veroniquecz nene nemám tam nic. A pan co to sepisoval následující den končil . Takže se trochu bojím,zda mě někam nezaložili.

veroniquecz
1. srp 2024

@volfikovi mas tam alespoň spisovou značku?

volfikovi
autor
1. srp 2024

@veroniquecz nene nemám je to jen přiložil a návrh co by mělo v rozsudku být . No jak to tak vidím asi tam zajdu

volfikovi
autor
1. srp 2024

@veroniquecz protokol.

veroniquecz
1. srp 2024

@volfikovi tak i protokol má spisovku. Podle té se právě dohledává v jaké fázi řízení je. Zkusila bych se ozvat.

elesse
2. srp 2024

Napred budou dorucovat povinnemu, pak tobe, casu dost. Ale soudni vykon rozhodnuti ma specifika a jestli si neuvedla jak maji vymahat, tak to delat nebudou… exekuce je lepsi a rychlejsi, soud mi snad nikdy nic nevymohl

volfikovi
autor
2. srp 2024

@elesse uvedla , on to sepisoval přímo tam soudní úředník, dle toho co jsem mu řekla . Já nic vymoct nechci , ono není ani jak takovou částku když má minimální plat .Chci aby bývalému strhávali běžné výživné alespoň.

elesse
2. srp 2024

@volfikovi trochu to plácáš dohromady.... "nechci nic vymoct", nezapomeň, že jde o peníze dítěte, ne tvoje. a taky, že můžeš mít náhradní výživné

volfikovi
autor
2. srp 2024

@elesse vím ,ale zatím vyčkávám. Ono z 16 tisíc čistého toho od něj asi moc nevymohu 😔 zda li vůbec to běžné výživné. Je to hodně složitá situace na delší popis . Každopádně tam příští týden skočím zjistit co a jak.

elesse
2. srp 2024

@volfikovi tak záleží, jestli má novou rodinu, ale jinak by byla srážka kolem 2tis... no spíš když vůbec nevíš, nech si poradit v poradně nebo u advokáta, na soudě ti moc neporadí, sami moc nevědí

volfikovi
autor
2. srp 2024

@elesse mě jde o to v jaké fázi je to zpracování. K advokátovi si dojdu až podle toho co ex. Čekám že požádá o snížení, protože jen běžné výživné má 3500 Kč měsíčně , a dlužné přes 90 tisíc. Ale jak říkám , je to složitější případ než se zdá. Určitě bude advokát na místě.