Úprava styku otca s maloletým, poraďte mi

jjayi
18. dub 2012

dobrý deň, potrebovala by som poradiť..mám 3-ročného syna,s manželom nežijeme v spoločnej domácnosti od 2-ho mesiaca tehotenstva.odišiel odo mňa s tým,že on nezvláda toľko zodpovednosti a že sa so mnou nedá žiť.Keď sa nám narodil syn,uprosil ma,aby sa k nám mohol vrátiť, súhlasila som, pretože som veľmi chcela,aby môj syn mal otca.Vydržali sme to spolu 4 mesiace, potom sa 6 mesiacou neukázal, až do času keď som mu povedala,že podávam žiadost o výživné a o úpravu styku so synom.Súdy, ktoré trvali rok, skoncili viac menej tak ako som považovala za čo najlepšie s ohľadom na syna.Odvolal sa na odvolacom súde sme podpísali dohodu- mimochodom presne takú akú som mu navrhla už na prvom pojednávaní.Teraz podal daľšiu žiadosť o úpravu styku,takže to celé znovu začína.Posledná dohoda znela 300€ mesačne,jeho zárobok je od 2-4 000/ mesiac, a styk so synom po predchádzajúcej dohode, za mojej prítomnosti.Manželovi vždy vychádzam v ústrety,kedže pracuje vo VB,a žije v ČR.Takže to funguje tak,že povie dátum,kedy plánuje prísť a ja som mu to ešte zakaždým umožnila, po dobu 4 dni, tak sme sa na odvolacom súde dohodli.On mi ale teraz chce platiť 120€ mesačne, čo je pre mňa jediný príjem kedže mi syna nezobrali do škôlky,žijem s ním sama, má už tri roky,takže od štátu nedostávam nič.Nárok na sociálne dávky nemám,pretože ešte stále nie sme rozvedený- on sa rozviesť nechce.Dôležité je,že je to úplne nezodpovedný človek a o syna sa nedokáže postarať, ma pocit,že cela jeho povinnosť je so synom sa hrať.Napcháva ho cukríkmi v čase obeda,nedbá a o pitný režim,jedlo mu nepripavuje.Okrem toho mu všetko dovolí,čím úplne kazí moju snahu vysvetliť synovi,čo je správne a čo nie.Pár príkladov jeho nezodpovedného správania: syn behal dokolečka po koberci a on ho pod ním ťahal,proste scéna ako z Toma a Jeryho,skončilo to tak,že syn spadol tváričkou a roh postele.V zime ho hodinu nechal sediet na tom tahacom bicykliku a doniesol ho s omrzlinami na rukach, alebo mi ho po hodine co su spolu pred domom donesie od pasa dole spinaveho od blata,topanky a pancusky komplet premocene,nohy ladove....vonku bola teplota okolo 0, ale synovi sa zdalo zabavne skakat v mlake tak mu to dovolil.Naposledy ked ho kupal odmontoval bateriu so sprchy a oblievali sa tak,skoncilo to tym ked som vosla do kupelne ktora susedi s mojou spalnou a na drevene parkety sa mi liala voda s vytopenej kupelne ☹...Co mam robiť? peniaze na pravnika nemam,ake mam možnosti aby nedostal syna do ciech? alebo do starostlivosti bez mojej pritomnosti? ako dosiahnut aby mi platil tych 300€ ked nemam moznost inak si tie peniaze zaobstarat? prosim poradte mi....dakujem