Těhotná žádám o zvýšení alimentů na první dítě

pettra89
15. bře 2016

Maminky, mám dítě z předešlého vztahu 10let. Otec na dítě platí 2500 Kč měsíčně (jeho měsíční mzda je cca 20 tisíc) chtěla bych požádat o zvýšení alimentů. Což by nebyl takový problém poslat žádost na soud, ale jsem v současné době těhotná, myslíte, že by soud mohl mít nějaké přípomínky k tomu, že zrovna teď žádám o zvýšení alimentů, když jsem těhotná (půjdu na mateřskou)? Rozhodně nechci, aby si někdo myslel, že se chci na něm přiživovat. Otci jsem říkala už víckrát o zvýšení, akorát němu příjde, že platí dost. Máte některá podobrnou zkušenost? děkuji

somalicats
15. bře 2016

@pettra89 Tak záleží na tom, jak dlouho tuhle sumu otec platí a jak moc se během té doby zvedly náklady na dítě. Pokud Ti prokazatelně vzrostly náklady (kroužky, školy v přírodě, dítě rychleji roste a potřebuje častěji nové oblečení, boty apod.) a s otcem není domluva, tak to k soudu dej. Těmi zvýšenými náklady je potřeba argumentovat. To, že jsi těhotná, nikoho zajímat nemusí.

pettra89
autor
15. bře 2016

@somalicats v roce 2008 jsme měli soudně stanovené 1300 Kč (otec v té době nepracoval - studoval) po té co si našel práci, sám od sebe zvedl výživné na 2500 Kč, pak zas snížil na 1500 Kč s tím, že mu to tak vychází podle tabulek. Dcera pak nastoupila do první třídy tak to zvýšil na 2000 Kč a pak jsem ho žádala ještě jednou a to dal na 2500 Kč to už bude tak dva roky zpět. Každopádně soudně to bylo projednáno naposledy v roce 2008 a jsem sama zvědavá čeho se soud bude držet.. :/ máme trošku zapeklitou situaci 😖

j.a.n.i
15. bře 2016

@pettra89 Těžko říct, odhadovat výrok soudu je jak jít vsadit sazku... ale pokud je těch 20 čistého a nemá žádnou další vyživovací povinnost, tak by to mohlo být i víc než těch 2500,-

martinal08
15. bře 2016

Na kalkulačce mně vyšlo 3 500 Kč,takže to zvýšení je určitě reálné.

pettra89
autor
16. bře 2016

@martinal08 Taky jsem zkoušela počítat na kalkulačce. I když hodně čtu, že né se podle toho řídí. uvidíme jaký bude výrok. Mě šlo hlavně o to, aby na mě někdo neřekl, že si jdu na mateřskou a řeším zvýšení alimentů, to je to poslední co bych chtěla 😒

pettra89
autor
16. bře 2016

@j.a.n.i žádnou vyživovací povinost nemá 🙂 uvidíme, co na to soud.... Dřív mě přišlo, že dceři hodně kupoval, jak boty, oblečení ale teď poslední dva roky nic. (jedny boty, abych mu zas neuškodila)

martinal08
17. bře 2016

@pettra89 to co si kdo myslí bych vůbec neřešila.Nejdůležitější je dcera,jsou to její peníze a má nárok na víc.Platit 2 500 Kč při jeho platu je úplně směšné.Já budu mít zkušenost za měsíc,tak potom napíšu.

pettra89
autor
18. bře 2016

@martinal08 děkuji moc, dejte prosím vědět, jak jste dopadla 🙂

lucinkaxxx
6. dub 2016

Mě čeká soud o zvýšení teď v úterý 12. Synovi je 10 let, od narození dostávám 1500 na účet a 500,- spoří na stavebku. Výši příjmu nevím,ale pracuje v Praze v IT,každý rok moře,na vodu,na kola,Alpy. Malýho samosebou nevezme. Jsem.na rodicaku s druhým synem s jehož otcem bohužel taky nedopadlo, takže taky očekávám narážky ze se chci prizivovat.

pettra89
autor
6. dub 2016

@lucinkaxxx Dejte vědět, jak jste dopadla 🙂 Jsme dost v podobné situaci. I když ve Vašem případě 1500 Kč (kdyby 2000) je hodně málo.

lucinkaxxx
6. dub 2016

@pettra89 Peti urcite se ozvu 😉

pettra89
autor
13. kvě 2016

@lucinkaxxx dobry den, jak jste dopadla u soudu? dekuji za odpověd