Zdravím vás. Prosím o radu, pokud máte zkušennost. Na 26.8. jsem předvolaná k jednání jako účastník řízení - ex manžel si žádá děti do své péče. Já měla 10.8. termín porodu ale miminku se zatím ven nechce, ačkoli to vypadalo, že přijde na svět dřív. Vzhledem k tomu, že i když se mimčo snad co nevidět narodí, budu pár dní po porodu, bolavá, nahormonovaná atd., a jet s čerstvým miminkem 60km tam a zpět, když ještě nebudeme mít ani sladění kojení a vlastně nic mi přijde šílený, ráda bych soud požádala o odročení jednání a proto jsem oslovila svého lékaře o pomoc s vypracováním zprávy, kterou bychom mohli soudu předložit. Jenže lékař si neví rady, co napsat. Máte někdo zkušennost? Poradíte mi, prosím někdo, jak postupovat? Vzhledem k tomu, že se jedná o moje děti, ráda bych se soudu zůčastnila a proto se nechci z jednání omlouvat, nýbrž jej přesunout. Děkuji za každé písmeno od vás.
Ahoj, manžel žádal o odročení už dvakrát. A to u jednoho případu. Poprvé žádal sám, s tím, že jen napsal, že je po operaci karpalnich tunelu, je na nemocenské a soud je v době, kdy nemá vycházky. Uznali to, odročil o měsíc. Pak byla ale další komplikace, tak už jsme prosili našeho zástupce. Ten to taky sepsal, poslal a opět o měsíc posunutk. Bez problémů 🙂
Kanaradka takhle jela se 4m minimem vlakem 300km tam a 300 zpet aby rekla "nic si k téhle 7 let staré udalosti nepamatuju". Byla tam jako svedek u nejakeho podvodu.
Zadala aby tam nemusela vubec, kdyz si stejne nic nevybavuje, ale smolik.
Jako doktor bych napsala přesně to, co píšeš, termín porodu tehdy a tehdy, zatím neporodila, s ohledem na následné šestinedělí a dopředu nemožnost vyloučení komplikací po porodu s nutností prodloužení hospitalizace
@tez83 volala jsem ráno přímo soudkyni a ta mi řekla, že to klidně vyřeší beze mě. Že se blíží začátek školního roku, tak by chtěla, aby to bylo vyřešený. Mám už sice právníka, ale vzhledem k tomu, že se jedná o moje děti, tak bych tam ráda byla taky a taky bych k věci ráda něco řekla.
Bud pozadejte o odroceni jednani anebo si vemte pravnika, ktery to za vas vyresi nebo udelte nekomu plnou moc, aby vas mohl zastupovat u jednani
napsala bych něco v tom smyslu, že jsi již po termínu porodu, a vzhledem k tomu, že se dítě nejspíš narodí pár dnů před plánovaným termínem nařízeného soudního jednání, nepřipadá v úvahu to, že bys jela takovou dálku s tak malým miminkem a že žádáš o odročení alespoň o 2 měsíce, až bude miminko větší, aby sis případně mohla zajistit hlídání. Napsala bych to klidně jen jako sama za sebe, přiložila třeba první stranu těhotenské průkazky, aby viděli, že nekecáš, kdy si měla termín a případně, kdyby se miminko narodilo, tak bych přiložila i rodný list, že se dítě narodilo.