Svěří soud kojené dítě o víkendech otci?

kacouch
21. kvě 2015

Ahoj holky, chtela jsem se zeptat, jestli tady nektera nemate zkusenosti se sverenim kojeneho ditete do pece. Vcera jsem od pravnicky dostala navrh otce na svereni ditete do pece. Chce aby 15. mesicni syn byl v me peci, ale chce, aby s nim byl kazdy vikend od patku do nedele. Rozhodne nemam nic proti tomu, aby syn travil cas i s otcem, ale maleho stale kojim asi co 4 hodiny a hlavne u kojeni usina. Otec v navrhu uvadi nepravdive informace jak o peci o syna - napr. ze ho v noci uspava on, tak o me. Jsem z toho docela spatna. Nemate nektera zkusenost? Potrebuji uklidnit... 😒

andrrriiik
21. kvě 2015

Ahoj,něco podobného jsem zažila s bývalým.Když jsem od něj odešla,dcera měla 14 měsíců a pořád ji kojila.Otec se vídal s dcerou každý druhý víkend od pátku odpoledne do neděle odpoledne.Ani jsem se nepozastavovala nad tím,že kojím.Roční dítě už to tolik nepotřebuje.Dcera byla taky závislá na prsu,u mě usnula jedině při něm,u otce v pohodě.A jak víš,že to,že otec malého uspává,je nepravdivá informace?

ivular
22. kvě 2015

@kacouch Ještě před jednáním poslat soudu protivyjádření. Copak právnička neporadila?

kacouch
autor
22. kvě 2015

Zatím žijeme v jedné domácnosti. Partner se teprve bude stěhovat. Každý den uspavám dítě já.
@andrrriiik a vy jste se domluvili, nebo ten víkend nařídil soud?
@ivular právnička jen nad tim mávla rukou. Říkala, že to protivyjádření záleží na mně. Že by si ale za ty peníze za sepsání radši koupila nové tričko. Podle ni to nemá cenu. U soudu na to prý nekoukají..

andrrriiik
22. kvě 2015

@kacouch Aha,tak to je od něj hnusné.Já to měla taky-bývalý na mě házel špínu,kde mohl,ale to později,až žádal dceru do střídavé péče.
Když jsem od něj odcházela a řešili jsme svěření poprvé,bylo vše o dohodě,i víkendy,později i rozvod.Až cca po roce to začalo a skončilo teprve letos ☹ Nejdřív si vybojoval střídavku,ta mu přestala stačit,tak po dalším roce chtěl dceru do své péče.Neuspěl,konečně je klid 🙂

kacouch
autor
22. kvě 2015

Ach jo, to je děsný. Já si taky myslím, že si začne po čase vyskakovat ještě víc. Holky,myslíte že mám napsat ten protinávrh? Má to cenu? A když ho napíšu. Dostane ho před soudem i partner?

ivular
22. kvě 2015

@kacouch Nikoliv protinávrh, ale vyjádření k návrhu otce. Rozhodně sepsat - máš tak možnost v klidu a s rozmyslem se vyjádřit, což u následné výpovědi rovnou u soudu rozhodně není. Slušností bývá jej protistraně zaslat, ale pokud protistrana dělá podrazy, nic nezasílej. Dostane se k němu pak až ze soudního spisu.
PS: Mimo to doporučuji změnit právničku.

kacouch
autor
22. kvě 2015

@ivular Děkuji, máte pravdu. Udělám to. Nevím jestli u toho soudu vůbec něco řeknu. Příští týden mám ještě schůzku v jedné organizaci. Snad mi poradí i tam. Nestačím se divit, s kým jsem to vůbec žila..

paajus
1. čer 2015

Určitě vyjádření k žalobě sepište! a na to nepotřebujete právničku, vzládnete to klidně sama 🙂 Pokud se nevyjádříte, má soud za to, že s žalobou souhlasíte. Další věc, vyjádření k žalobě se protistraně zasílá, aby měla možnost na to reagovat. Takže ano, partner ho dostane.

andrrriiik
2. čer 2015

@kacouch Já to udělala tak,že když ex podal žádost o svěření dítěte do péče,sepsala jsem to taky 😉 Takže asi protinávrh.

kacouch
autor
10. čer 2015

Děkuji holky, nakonec jsem to sepsala a poslala sama. Pravnička mi to schválila, ale abych za to u ni nic nemusela platit, tak mi řekla, ať si to pošlu sama. Tak snad se to dostane do správných rukou 🙂