Ahoj všem, nemám s tímto vůbec zkušenosti, ale jistě se tu najde někdo, kdo má a poradil by. Kamarád má s ex šestiletého syna. Vychovává ho jeho ex a kamarád si ho bere jednou za 14 dní, platí na něj tak jak má a i něco navíc plus mu kupuje hračky, oblečení apod...snaží se ho vychovávat, učit ho a stará se o něj opravdu pěkně, věnuje mu maximální čas když je u něj což se tedy nedá říct o jeho matce, kamarádovo ex. Má jen základní vzdělání, o malého pečuje spíš jeho babička (její máma), bydlí v malém bytě její mámy ještě s bratrem a malý nemá žádné své soukromí, moc mu nevaří (večeři převážně fastfood a k snidani to, co zbylo od večeře) normální jídlo má akorát o víkendu kdy vaří babička, nevede ho k ničemu (dokonce ho ani neučí dodržovat základní hygienické návyky jako třeba čištění zubů), chlapi se jí tam také střídají jako ponožky atd atd ....a když se kamarád ozve s tím, že takhle to nejde tak dělá dusno a malého mu nechce dávat (nemají nic určeného soudně, jen ústní domluvou), pomlouvá ho před malým. Říkala jsem kamarádovi ať tedy zkusí žádat soudně o svěření syna do péče jenomže on má strach, že i přes tyto nedostatky z její strany by soud stejně prohrál a pak by to z její strany bylo ještě horší. Jinak kamarád má velký byt se zahradou, vydělává velmi pěkné peníze, malý má u něho vlastní pokojíček se vším a opravdu věřím, že by se postaral rozhodně lépe než ona. Myslíte si, že by měl nějakou šanci soud vyhrát?
@katkapavlik nejhorší je, že je malej ještě ve věku kdy ho matka hodně ovlivňuje a ta vlastně na kamaráda háže pořád špínu (když měl třeba kamarád přítelkyni tak byla nepříčetná a nechtěla mu malého vůbec dávat a to hlavně proto, že nedokázala přenést přes srdce, že si někoho našel) takže jsou třeba situace kdy malej k němu ani nechce, protože je naočkovaný od mámy 🙄 kamaráda znám několik let, znám i jeho rodiče a vůbec nechápu proč si s takovou slepicí vůbec tenkrát začínal, každý ho varoval, je to hodný chlap.. takže má prostě obavy, že by u soudu nepochodil, protože ona je i pěkná herečka a zahrála by takové divadlo, že by to fakt nakonec vyhrála a ne pro dobro malého, ale na just aby prostě neměl šanci malého dostat
Herečku máme taky a nepomohlo to ta pracovnice že sociálky to s dětma prostě umí zjisti i to , že je máma navádí já bych se toho nebála a hlavně chodí neohlasene a to bylo i u nás prostě zazvonila a kde je uvařeno lednice skříně jako mazec kde mají děti své místo ( pokoj ) já bych se nebála
1. Předpokládám, že ten "kamarád" má vyhlídky být tvůj budoucí partner
2. Znáš HLAVNĚ jeho verzi.
3. Když ho tak trápí špatné podmínky syna, proč se víc nesnažil, aby syn i s mámou žil v tom jeho krásném velkém byte?
4. Jaká by byla její verze? Jeden z těch příběhů, co tady vidíme obden, tedy na začátku velká láska, pak těhotenství a nedokončení školy, však partner sliboval být oporou, pak vyplakavani, že nepomáhá s děckem, psychicky deptá, podvádí, vyhazuje z bytu a ve finále - vratila jsem se k mámě, starám se jak umím, přesto mi chce vzít dítě...
Známe jen jednu verzi příběhu, matka třeba řekla něco jiného.. Nepopírám, že to bude jednodušší osoba, ale to že bydlí s matkou a bratrem, to že dává dítěti fastfood z ní špatnou mámu nedělá. Pokud se kamarád chce víc podílet na péči o svoje dítě ať zazada o střídavou, uplne bych máme dítě nebrala, to vy se mohlo obrátit jednou proti němu.
Ta její výchova asi není vhodná, ale nevím proč píšeš že ona má jen základku... Copak výborná výchova může být jen od vysokoškoláka? Moje teta má jen základku, ale rozhodně se postará líp než někdo s vejškou.
Ono je něco jiného starat se o dítě každý den se vším všudy a mít ho jednou za čas. Souhlasím s holkama, že se spíše bude jednat o tvého přítele takže pozor na to, aby sis nevzala velké sousto. Vždy bylo, je a bude, že předchozí manželka, partnerka je většinou ta nejhorší na světě i kdyby byla anděl takže toto bych také nebrala vážně. Proč se kamarád bojí soudů? Vše se bude dokazovat. I to jestli je dítě ovlivněno. Jenom ty soudy stojí hodně peněz. A dnes to rozhodně není o tom, že se děti automaticky dají matce.
Presne jak pisou nahore...kdyz si budu nevsimat toho, ze zname jen jednu verzi pravdy, tak to, co popisujes, neni zadny horor..asi nebude uplne matka roku, ale neni to duvod brat dite matce...proc ho chce hned brat pryc? Proc ne stridavku? Dite potrebuje oba rodice..vsechno ho svym zpusobem obohati..neni to jen o tom bydlet ve zlate kleci...aspon si bude moct udelat svuj nazor na vec, casem..a mama se treba bude v nekterych ohledech i vic snazit...za me tedy: stridava pece..
V našem okolí má několik mužů děti ve své péči jelikož matkám trochu hráblo. Bohužel se tohle stává častěji, že víc jdou od rodiny ženy. Takže pokod on ví, že vše zvládne tak ať se snaží dostat syna do své péče. Zrovna jsme na víkend na chalupě, kde má náš kamarád svoji dceru se kterou žije sám a jako táta je perfektní.
Kdyz to neudela nemuze v3det jak to bude. A kdyz nemaj nic spudne at si maleho rovnou necha.
@asinehri 1. Jsem šťastně vdaná a tento kamarád ke náš společný
2. Všechno je to z úst malého, děti nelžou
3. Kvůli malému se snažili spolu být, ale nešlo to
4. Tak tento případ to fakt není, než vždycky jsou v tomhle ženský chudinky ...a rozešla se ona s ním navíc ze začátku bydleli i rodičů kamaráda a milostpaní si akorát válela šunky (to jsem viděla kolikrát na vlastní oči, jak kamarádovo mami kolem ní lítala) a to malej byl celkem hodné miminko a několikrát si ho babička brala na procházky takže unavená fakt nebyla..ale to je jedno, jde o to, že to dítě nikam nevede a ještě ho poštvává proto otci
Tak to že děti nelžou je blbost. Můj brácha má přítelkyni s malou holčičkou, a to byste nevěřily jak ona umí lhát, podle toho co jak se jí hodí. A nechápu jak ženy mohou souhlasit s tím, ať se chlap snaží dostat dítě do své péče. Jak by se vám líbilo, kdyby vám váš ex chtěl sebrat dítě, které jste porodily? My tu ženu neznáme, a existuje spousta hajzlů, kteří manželku z domu vyhodí, ona teda musí jít bydlet k rodičům, aby s dítětem nebyla pod mostem, a pak si chlap bude dítě nárokovat? A mnohdy to vypadá tak, že chlap i když dítě dostane, tak ho pak furt vychovávají jeho rodiče, protože on je v práci.
A nebudeme si nic nalhávat, je lehké si dítě "koupit". Naslibujete mu hory doly, a ono pak řekne a udělá cokoliv. Takže když tatínek naslibuje nový mobil, počítač, bazén a třeba psa, tak je jasné že dítě se nechá ovlivnit a bude chtít k tátovi.
@klokanka31 všechny ženy nejsou sobecké, kdybychom se s mužem rozešli, myslím, že střídavku bychom chtěli oba, nikdy bych kvůli své uražené ješitnosti dceři nesebrala skvělého tátu (hypotetická situace, moc si neumím představit, proč bychom se my dva rozešli). To, že jsem porodila, ze mě nedělá majitelku dítěte, jak si některé ženy myslí.
@drep Zase dle mého názoru je střídavka sobecká. To dítě nemá vlastně nikde stálou rodinu. A vidím to právě u nevlastní neteře. Pořád si stěžuje že neví kde je doma, a že se jí přes týden stýská po mamince. My s manželem máme jasno, kdybysme šli od sebe, tak on by mi malou nechal s tím, že já bych mu umožnila ji vidět kdykoliv bychom se domluvili, ne jen v určený den...
@klokanka31 Stridavka je sobecka? A v cem jako? Ze ma dite oba rodice? Ano, stridavka je narocna v tom, ze se rodice musi byt schopni domluvit a prizpusobit se detem. Moje starsi holky maji pokoj u mne i u ex a jsou spokojene, protoze travi stejne casu se mnou i s ex. Pokud si rodice navzajem pres stridavku vyrizuji ucty, je to spatne.
@klokanka31 ano, upřednostnit dlouhodobé zájmy svého dítěte nad momentální uražeností je vrchol sobectví 🤷♀️🙈 mně by nestačilo tátu vídat dva víkendy a ve středu a nevím, proč by to mělo stačit mému dítěti. Už jen z věty “by mi malou nechal a já bych mu umožnila...” čiší, jak ji považuješ za svůj majetek a milostivě bys dovolila, aby ji mohl vidět, och jak šlechetné.
@somalicats Je sobecká v tom, co píšu. Že dítě nemá jeden normální domov, žije pořád v kufrech. Nevím, ale ty by sis dovedla představit že bys na týden jela za milencem, pak se zabalila, jela na týden za manželem, pak v neděli opět balit a jet za milencem... Já bych se z toho zcvokla.
@drep To jsou slova mého manžela 😉
Děcko si bere jednou za 14 dnů, proč ho nemá častěji, aby se víc zapojil do péče a výchovy? Když se mu nelíbí matčina péče a výchova. Kolik je tomu dítěti? Chce svou nespokojenost řešit tím, že dítě sebere úplně mámě a babičce?
To, že dítě neni při frekvenci 1*14 dnů z tatínka poprdené, není to spíš vlivem nízkého věku dítěte spíš než očkováním od mámy?
A když ho chce do své výchovy, bude schopen se adekvátně sám postarat, nebo dítko hodí na starost své nové přítelkyni či své matce, chůvě?
@klokanka31 Souhlasím, kdyby sem napsal přímo chlap, tak bych to ještě pochopila, ale když to napíše ženská, která do toho prd vidí, to mi hlava nebere. Všechny tyhle akční "kamarádky" by si měly uvědomit, že by se jednou mohly dostat do stejné situace, že jim ex bude chtít dítě sebrat. Ten stejný člověk, za kterého teď tak vehementně kopou 🤔 A mám stejný názor i na střídavku. V žádném případě bych to svému dítěti neudělala a manžel si myslí totéž.
@mimi1004 Já myslím že při rozvodu nebude chlap říkat "No ona je skvělá matka, ale dítě chci já... "Je jasné že nahážou jen špínu a nesmysly, jako to že ona má "jen" základku 😒 Já bych to přála těmhle ženským, aby jim manžílkové taky chtěli sebrat děti. Každá normální matka své dítě miluje, a nechtěla by o něj přijít. Ještě že my máme normální manžele 😅 ten můj mi řekl, že i když mu to je líto, tak v životě dítěte je prostě máma o něco důležitější, a nikdy by malé neudělal to, aby byla beze mě...
@klokanka31 Dite ma 2 normalni domovy a v kufrech rozhodne nezije. Komentujes neco, o cem nic nevis. Co bys napriklad delala v pripade, ze by Tvoje dcera chtela travit vic casu s tatinkem? Navstevy kazdy den na hodinu ci dve tohle fakt neresi.
@drep presne tak. Navic tyhle odpurkyne stridavky vubec netusi, jak to funguje, ze dite si zadne kufry nebali, ze rodice zustavaji bydlet blizko sebe, aby dite mohlo navstevovat jednu skolku/skolu, neprichazelo o kamarady apod.
@somalicats Ale normální DOMOV je jen jeden... A jak jsem psala, u mého bráchy se tohle děje, a fakt to není dobrý. Ale jo, pokud ty chceš dělat dítěti dva domovy, dva tatínky a dvě maminky, jen do toho. Je to každého věc.
@somalicats Tak to není pravidlo že si vyjdou vstříc a bydlí u sebe. Kluk od souseda má mámu 50 km daleko, takže každý týden jiná škola...
@klokanka31 jenze to, o cem pises, popira smysl stridavky. A stejne, jako psala @drep, rodice jsou ti, co musi potlacit svoje ega a nastavit tu peci predevsim s ohledem na deti. A k tomu patri napriklad i to, ze nebudou menit skolu. Takze ten, kdo se odstehuje dal, je sobec nebo holt bude muset to dite vozit. Jinak domovy muzou byt i dva a Tvoje poznamka o dvou tatincich a dvou maminkach je tezce mimo misu. Maminka je jen jedna, tatinek je jen jeden. Naopak Tvuj model, kdy dite v priapde rozchodu svemu ex milostive pujcis, kdykoli si rekne, muze jakz takz fungovat jen do chvile, kdy si najdes noveho chlapa. Pak chci videt, jak bude tolerovat kazdodenni navstevy Tveho ex u vas doma.
U nas stridavka funguje na jednicku, i kdyz neni takova, jaka byva prezentovana (stridame v modelu 2:2:3, kdy ty 3 dny tocime jednou ja, jednou ex), na vyznamne akce, jako bylo treba ted vitani prvnacku, jsme sli vsichni spolecne. Ta frekvence stridani vyhovuje detem, a to je to hlavni. Mne by treba vic vyhovoval tyden a tyden, jenze holkam se styska uz po tech 5 dnech, takze delsi intervaly zatim neplanujeme.
@somalicats Ale jak říkám, ať si to každý dělá jak chce. My s manželem jsme v tomto zajedno, tak nevím proč bychom to v případě rozvodu měli dělat jinak 😆
@klokanka31 já mám normálního muže. Který je stejně normální rodič jako já. A který by v případě našeho hypotetického rozchodu chtěl se svým dítětem trávit co nejvíc času. Píšeš tu o něčem, o čem víš kulový, protože vidět jednou za uherák svou neteř, to fakt není zkušenost. Já tu zkušenost mám. Ne kvůli rozvodu a střídavce, ale protože můj táta celé mé dětství a dospívání pracoval 300km od domova a doma býval o víkendech a náš vztah to fakt poznamenalo, i když ho mám strašně ráda, tak nám prostě chybí společné zážitky, společně strávený čas. Myslím, že i kvůli tomu šel pak můj brácha na výšku tam, kde táta byl přes týden, aby byli aspoň těch pět let spolu a taky je jejich vztah úplně jiný.
@drep Je zajímavé že víš jak já vím kulový, ale vůbec mě neznáš a ani nevíš jak často vidím nevlastní neteř. 😊 A od mých 6-12 let táta jezdil pracovně daleko, jezdil domů jen na víkendy, občas jen na každý druhý víkend. A neměla jsem s tím problém. Ale bez mamky jsem nechtěla být jediný den.
Ahoj : náš příběh manžel 2 děti s bejvalkou obě máme v péči , není problém je svěřit otci ,kdy je matka k hovnu a děti to sami chtěli u nás se zkoumalo kde bydlíme podmínky prověřovali i sousedy vyptávali se a hlavně se zeptali děti 🤪 kde se jim líbí více a bylo to .. máme je už 6 let . Vždy jsem především o dobro děti a je jedno jestli je má otec ,nebo matka.