Styk ročního dítěte s otcem, jaký bude vývoj?

verusky
12. únor 2017

Prosím maminky, které zažily rozchod s partnerem v útlém věku dětí, aby mi napsaly, jak a jak často probíhal styk dítěte s otcem a jaký to mělo dál vývoj. Např.- v roce odpoledne tři hodiny dvakrát týdně, ve dvou letech celý den, ve třech letech se spaním celý víkend, v šesti letech týden na prázdninách... Samozřejmě vím, že je to dítě od dítěte jiné a také záleží na tom, zda rodiče bydlí blízko sebe. Děkuji moc za Vaše zkušenosti.

jancaand
12. únor 2017

Rozchod v 1,5 roce dítěte. 1,5-2,5 roku styk s otcem 1x týdně 2 hodiny, 2,5 roku styk 2x týdně 2 hodiny. Až budou synovi 3 roky chce si otec dítěte údajně zažádat styk 1x za 14 dní víkend. Otec dítěte bydlí ve stejném městě. Jenom napíšu, že rozchod byl z důvodu zvyšující se agrese otce (nakonec moje fyz. napadení a jeho další ekcesy), proto není častější styk už od začátku. Otec dítěte styk využívá jen někdy a téměř na něj neplatí (ale to už je jiná kapitola..)

lucinkaxxx
12. únor 2017

U prvniho syna styk zacali nejdriv prarodice,kteri si maleho brali od roka jednou za 14 na cely den kdyz jsem jezdila do skoly. Kolem druheho roku si zacal brat syna otec vzdy kdyz prijel k rodicum na vikend (zije cca 200 km od nas) a tak je tomu doted kdy je synovi 11 let. Vychazi to v prumeru jednou mesicne,bere si ho nepravidelne.
Mladsi syn ma jineho otce ktery od nas bydli cca 100 m. Ten si ho bere od narozeni,opustil me v tehotenstvi. Nejdriv jen mezi kojenim,pozdeji kdyz jsem zacala prikrmovat tak na dopoledne nebo odpoledne. Zhruba od roka jsme zkouseli cely den a chvilku po tom i pres noc. Zhruba od roku a pul jsme ve styku ustalili pravidelnost,vychazim mu vstric kvuli jeho smenovani a bere si ho vzdy po 6 dnech. Vezme si ho jeden den rano a druhy den vecer ho vraci,takze den a pul. Pak je zase 6 dni u me a zase jeden a pul dne. Bez ohledu na vikendy,neustale takto. Minuly rok ho mel na tyden na prazdniny,synovi byly temer dva a bylo to na nej jeste moc. Jako tam pry neplakal a byl spokojeny,ale jak se vratil domu tak zacal vyzadovat spani se mnou a spime tak doted. Do te doby spal krasne sam v postylce.
Urcite doporucuju u tech malosku,aby se videli s otcem casteji i kdyz kratsi dobu aby si postupbe zvykli. Vikend jednou za 14 dni pres dve noci mi prijde moc.

daniellah
12. únor 2017

Dceři budou 3 roky. Vozím mu ji každých 14 dní, on mi ji vozí zpět. Pokud to jde, může ji vidět kdykoliv. Snažím se, aby mezi náma nedělala vůbec žádné rozdíly. Mluvím o tatínkovi moc hezky. To, že si maminka a tatínek nerozumí není její vina. Takže se k sobě s manželem(ještě zatím) chováme velmi slušně a na všem jsme se zatím rozumně dohodli, hlavně ke spokojenosti dítěte. Měla jsem strach, že třeba večer bude problém, ale zvládá to všechno uplně v pohodě. Proto si myslím, že ani potom by ty dospělí neměli k sobě ztratit uctu a pokud to jen trochu jde, podle toho se i chovat. Myslím, že právě proto, je dcera tak v pohodě.🙂

mku
12. únor 2017

My jsme se rozchazeli kdyz dceri bylo 2,5roku. Prvni pulrok ji nemel vubec, to ji nechtel, pak jsme meli soudem dano dle dohody, coz vetsinou znamenalo vikend 1x14dni a dva tydny o prazdninach. Protoze si casto malou nevzal, pak ji chtel muj vikend atd mame asi tri roky jasne soudem upraveny veskery styl vc prazdnin a vanoc... a stejne jsou problemy, protoze si to chce menit jak uzna za vhodne a ceka, ze vzdy budu souhlasit. Bohuzel tim trpi dcera :(

verusky
autor
12. únor 2017

@jancaand
@lucinkaxxx
@daniellah
@mku
dekuji za odpovedi...