Ahoj holky jdu si pro radu jelikoz to u nas asi vypada na rozchod. Malemu je rok je stale kojeny neumi pit z flasky a ruznych hrnecku snazim se ho naucit pit ale caj i vodu odmita za 2 dny do nej vice jak 10ml nenacpu s jidlem to je take bida a kolikrat kojim treba cely den a nic jineho nechce chlap by si ho chtel brat kdyz bude chtit na 2-3 hod ale stim ze ho odveze 20km odeme coz me uz se nelibi protoze kolikrat kojim po 1,5 hodine kdyz by pil caj nemam problem ale za teto situace ze syn vse odmita tak ne nechci mu branit ve styku ale take nechci aby maly stradal mate zkusenosti ? Jak toto resi soud ?
@priefi Já vím, já vím. Ale zase, můj syn v roce taky neuměl pít z flašky. Dvě nebo tři hodiny by možná sice vydržel i bez toho pití, ale optimální to není.
Samozřejmě, kdyby zakladatelka chtěla u soudu tvrdit, že otec nemůže dítě vidět ani na ty 2 hodiny, asi by to na ni dobré světlo nevrhalo..
@priefi To asi jo, ale já zase rozumím tomu, že některé kojené děti mají fakt problém naučit se pít něco jiného než mléko. Moje děti sice pily, ale dostala jsem do nich v roce tak do 100 ml. Když jsem v roce dvojčat omezila kojení po obědě, najednou začaly mít problém, ani vodnaté polévky apod. to nespravily, takže jsem se musela znovu rozkojit, aby mi přes léto netrpěly dehydratací. Ale o 3 měsíce později už to bylo v pohodě. Nějak rozumně pít začaly až okolo tří let, i tak to voda v jídle jistí.
Nicméně 2-3 h s otcem by neměly znamenat dehydrataci, dokonce i když nic nevypije, to vážně není dostatečný argument. Moje roční dvojčata v létě vypila do 100 ml vody, byla třikrát denně kojená. Pak jsem jim dávala hodně ovoce, přesnídávky, polévky, jídla s omáčkou a zvládlo se to. Pokud jinak normálně jí, dala bych s sebou přesnídávku, jablko, okurku, meloun, nebo nějakou podobnou potravinu, co má v sobě hodně vody a doma po návratu se pak o to víc nakojí. Navíc 2-3 h je i poměrně rozumný rozestup mezi kojeními dokonce i pro většího kojence, natož batole.
@hafika Ja to nemyslela zle a vim,.ze s detmi a pitim to je problematicke... ja bych mohla povidat 😅 ale lahvicka se slamkou se mi opravdu osvedcila. Nebo pak hluboka lzicka a po lzickach pit, to se taky obcas povedlo (spis vsude.kolem,.jen ne v puse). Me spis slo o to, ze tohle u soudu jako argument nebude stacit a pokud by byl antikojici soudce, znytecne by si ho proti sobe postvala.
Jen abych to uvedla na pravou miru, ja jsem pro kojeni 😉
@barusak95 neuvazovala jsi i o odstrikani mleka a predani lahvicky s mm tatinkovi?
@priefi Jasně chápu. Jinak honění dětí s vodou je problematické, u prvního to šlo dobře, do dvojčat jsem přes 100 ml nedostala, ať jsem se snažila jak chtěla. Přišlo to až s časem, ale i tak musím dávat pozor, abychom měli hodně vody v jídle, protože pijí prostě málo.
Přiznám se, že ty 2-3 h odloučení překvapují i mě, protože mi to přišlo jako vhodná doba na vzdálení se od dětí i ve chvíli, kdy jim bylo pod půl roku, byly výhradně kojené a nic jsem jim nepřipravovala. Takže možná i z tohohle důvodu to prostě nemůže projít u soudu. Navíc voda se právě dá doplňovat i jinak než pitím, třeba taková přesnídávka je z víc jak poloviny voda. Když byla moje dcera kolem roku a půl sledovaná s ledvinami, tak pila okolo 0,5 l (měla tehdy přijmout tak 1 l tekutin denně), ale čůrala dostatečně. Zbytek měla z normálního jídla (už jsem nekojila).
@priefi Taky bych uvažovala o odstříkání mléka a předat tatínkovi. Jinak není problém na 2 hodiny dát dítě tátovi i kdyyž kojíš vydrží to.
@janablizka ja vim, ze to neni problem 😉 zakladatelka si mysli, ze to je problem 😉
Samozřejmě vás neznám, ale myslím že kdyby měl prcek žízeň, tak se prostě napije. Může mu třeba dávat vodu nebo čaj po lžičkách. 🙂 Nebojte se toho.
zkusila bych nějaké pítko s brčkem, ale pobytu s tatínkem bych se nebála, může se to řešit přesnídávkou, okurkou, jablkem...🙂
Kdy soud povolil otci dítě na noc? 15mesicu na spaní kojen
Zkus klasickou sklenici, hrnek, kelímek. A vodu. Já už bych mu láhev v roce nedávala, mě to přijde zbytečný.
@barusak95 Uprimne... v jeho veku by uz teda pit mel. Zkus mu poridit lahvicku se slamkou, treba avent ma uzasne (neprotekaji). Zkus prvne cistou kojeneckou nebo prevarenou vodu. V mem okoli maji kojici maminky ty nejlepsi zkusenosti s temito lahvickami. Takze doporucuji opravdu naucit pit... co se tyce soudu, zalezi, kdo by byl soudce. Lide se totiz deli do ruznych taboru ohledne kojeni. Pokud bys natrefila na soudce, ktery by byl antikojici, tak Ti rekne, ze v roce dite nepotrebuje kojit a ze by sis mela jit zastavit laktaci, ze jen otci znemoznujes byt s ditetem... Takze bacha na to, pres kojeni bych na to urcite netlacila, mohlo by se Ti to seredne vymstit, i kdyz to myslis dobre.