Styk otce a dětí. Je mou povinností mu umožnit hovory se synem?

ivaneckaaa
5. črc 2023

Dobrý den, mám 2 syny, otec s námi nežije už přes měsíc. Návrh u soudu o svěření dětí do mé péče je podán. Kluky si ještě ani jednou nevzal, ale už několikrát psal, že by chtěl mladšímu zavolat. Je mou povinností mu umožnit hovory se synem? Děkuji za odpovědi.

lencaa11
5. črc 2023

@ivaneckaaa tak povinost to není ale zas je to divné když aspoň má zájem o hovor

suzanna123
5. črc 2023

Co to je za otázku? Netuším, jestli je to povinnost, předpokládám, že ano, respektive, že nemáš jakékoliv právo omezovat jeho styk s dětmi.

ivaneckaaa
autor
5. črc 2023

@lencaa11 a vždyť si kluky může brát...tak on si je nebere a já mu mám umožňovat hovory? Já na whatsappu také nejsem pořád. Tel. na něj nemáme, páč si koupil novou SIM.

ivaneckaaa
autor
5. črc 2023

@suzanna123 jak píšu, může si kluky brát, ani jednou to neudělal a já mu mám umožňovat hovory? Já také nejsem stále na whatsappu, volá jen přes něj.

daisy95
5. črc 2023

Ty jo, jak by asi probihalo predani deti aby si je otec mohl vzit kdyz i umoznit hovor s ditetem je problem…

suzanna123
5. črc 2023

@ivaneckaaa ano, máš. Protože to jsou i jeho děti a měly by mít umožněný styk s otcem - ať už fyzicky nebo telefonicky.

ivaneckaaa
autor
5. črc 2023

@daisy95 normálně, ale on si je nebere😞

bucifalek
5. črc 2023

Zatím nemáte žádné soudní rozhodnutí, pokud jde o jakýkoliv kontakt s dětmi, je úplně stejně rodič jako ty, takže je kdykoliv může vyzvednout ze školky/školy (vím, že jsou teď prázdniny) a vzít si je k sobě, bez ohledu na to co ty chceš nebo nechceš.. To že si děti nebere, nemá potřebu je vídat, to mu bude k tíži v rámci soudního rozhodování, to že neumožňuješ tel. kontakt půjde zase k tíži tobě. Žádosti o možnost zatelefonování s dítětem posílá mailem? Když píšeš, že na něj nemáš kontakt? Případně je pro tebe problém vzít příchozí hovor a předat ho dítěti? A co je nejzásadnější, je to především v zájmu dětí, mít alespoň nějaký kontakt s druhým rodičem.

mamulda027
5. črc 2023

@ivaneckaaa i telefonní styk by měl být umožněn, může to použít proti vám. Měla byste být aspoň za to ráda

ivaneckaaa
autor
5. črc 2023

@bucifalek ano, to vím, to mi pani z OSPODu říkala, že má stejná práva, ale bez mého vědomí si je vyzvedávat nemůže. Píše přes FB přes messenger a volá přes whatsapp. Ale 3 letý syn si snim moc nepovídá, mačká mi vše možné na mobilu. Děkuji za rozumnou odpověď

ivaneckaaa
autor
5. črc 2023

@mamulda027 tak on je zlý, kluky si nebere, mě chytil pod krkem, chce nás vystěhovat, do soudu neplatí ani korunu na děti a já mu to mám umožnit? Ptám se právě, zda je to má povinnost.

mamulda027
5. črc 2023

@ivaneckaaa a máte důkazy od toho? Pokud ne, tak soud na to neprihledne a tohle určitě použije proti vám.

ivaneckaaa
autor
5. črc 2023

@mamulda027 mám zprávy, které si píšeme, starší syn to také potvrdí, mám zprávy co jsem si psala s pani z OSPODu.

bucifalek
5. črc 2023

@ivaneckaaa samozřejmě, ale může například napsat, že děti vyzvedl a přiveze je za 3 dny, stačí mu, aby to oznámil, nepotřebuje k tomu tvůj souhlas. A je jasné, že malé dítě u hovoru neudrží pozornost na půl hodiny, ale stačí chvíli, až dítě nebude mít zájem, rozloučit se a hotovo (ne však navádět ve smyslu "tak už tatínkovi řekni ahoj..")

ivaneckaaa
autor
5. črc 2023

@bucifalek tak to není pravda, pani z OSPOD mi řekla, že se na všem musíme za včasu a řádně domlouvat.

barulina
5. črc 2023

@ivaneckaaa je to pravda. Nikdo s tím, noc ani Policie ČR neudělá, pokud si děti vyzvedne a nevrátí, dokud řádně neproběhne soud a nebudou určena pravidla. Jsem PČR

bucifalek
5. črc 2023

@ivaneckaaa takže ty mu také pokaždé oznamuješ, že si děti vyzvedáváš ze školky a domlouváš se s ním, kdy je necháš doma? A informuješ ho o všem, co se týká dětí? Domluva je samozřejmě v zájmu vás všech, ale ty nemáš absolutně žádné právo otci zakázat, aby si děti např. z té školky vyzvedl, stejně, jako on nemá právo to zakázat tobě.. Napíše ti, že vyzvedl děti ze školky a ty uděláš co? Půjdeš na policii a nahlásíš, že si otec své vlastní děti vyzvedl ze školky a ještě tě o tom informoval?

emamaira
5. črc 2023

Neznáme pozadí vašeho rozchodu, ale přijde mi to od tebe jako naschvál, že nechceš umožnit telefon. Navíc pokud jsou dítěti 3 roky, tak to bude na pár minut, budeš u toho přítomná. Že si syny nebere je jeho blbost. Jinak ano, je tvoje povinnost umožnit styk, tedy i telefon.

mamulda027
5. črc 2023

@ivaneckaaa svědectví dítěte nebudou brát v potaz. Jasné důkazy od PČR nemáte. Místo abyste dělala vše proto, aby soud vyhověl vám, tak kopete kolem sebe. Nechápu Vás a ani nechci. 🙈

ivaneckaaa
autor
5. črc 2023

@emamaira aha, a to že nás chce vyhodit na ulici a nedává nic na děti je normální? On se chová jako hulvát a ubožák a já jsem ta špatná, že se zde ptám?

ivaneckaaa
autor
5. črc 2023

@bucifalek ne, protože děti žijí semnou. Ale když se na něco ptá ohledně dětí, tak mu vše píšu co a jak, informovaný je.

ivaneckaaa
autor
5. črc 2023

@mamulda027 a jak mám mít důkaz od PČR, že si nebere kluky, neplatí nic, chce nás vystěhovat, atd..?🤦🏼‍♀️ tak už to nemusíte komentovat. Hezký den

barulina
5. črc 2023

Jinak k tomu, že do soudu noc neplatí... Samozřejmě musí platit, kdy toto vychází ze zákona, takže poté u soudu uvést a soud mu uloží uhradit i dlužné výživné. Pokud nebude hradit samozřejmě TO

bucifalek
5. črc 2023

@ivaneckaaa nikdo z tebe nedělá zlou, jen ti sdělujeme fakta, u soudu to nebude o moc lehčí a už vůbec ne nějak příjemné, soud chce důkazy, ne řeči. Víš kolik lidí se tam den co den handrkuje a všichni do jednoho si jednou stále tu stejnou písničku - on dělá, ona nedělá, ona je blázen, on je tyran, on neplatí, ona brání... Říkat můžeš co chceš, ale jakmile to není podložené, jsou to prázdná slova. A samozřejmě to že neplatí, je problém a je to jeho problém, oba máte práva, ale i povinnosti..

ivaneckaaa
autor
5. črc 2023

@bucifalek ano to chápu, ale jak jsem psala, mám zprávy co si píšeme, a tam zmiňuji, že si děti nebere, budu mít výpis z účtu, že neplatí, ale to je vše...nevím jak jinak to dokázat. Já jen chtěla vědět, když jsou takové okolnosti, jak je to s povinností, umožnit hovory. Děkuji

misha31
5. črc 2023

@ivaneckaaa chce vas vystehovat? Cili bydlite v jeho byte/dome? Tak bezte bydlet jinam....ono i tim by preci prispival, ze vam umozni bydleni.

bucifalek
5. črc 2023

@ivaneckaaa ano, vše ukládat a pak doložit. A k dotazu tedy stručně - rodič nesmí bránit druhému rodiči v kontaktu s dětmi, tedy máš povinnost umožnit hovory.

journals
5. črc 2023

Ach jo 😞
Jakého otce jsi dětem vybrala, takového ho máš. A neumožnit mu jeden blbý telefon s dětmi je ošklivý truc, nezlob se na mě. Buď ráda, že aspoň o nějaký kontakt otec stojí.

bara88
5. črc 2023

Jak že vás chce vystěhovat?vy bydlíte v jeho bytě?jinak umožnit mu si zavolat si myslím že máš a když nejsi na telefonu pořád tak mu snad můžeš zavolat jak uvidíš zmeškaných hovor.

hanka_12345
5. črc 2023

A chces qby si je bral? Kdyz ti evidentne vadi jen hovor