Střidavá péče u ditěte 7,5 měsíce a agresivní otec. Je to možné?

sss45
5. lis 2019

Dobrý večer, mám dceru je ji 7,5 měsíců. Otec dítěte je ve vězení za řízení bez řidičského oprávnění. Řidičák mu sebrali protože řídil pod vlivem marihuany. Do vězení se dostal když dceře byli 4 měsíce a za měsíc ho mají propustit. Když jsme bydleli spolu byl vůči mě často agresivní. U policie máme zaznamenanou jen jednu situaci kdy mě zmlátil, ale jelikož jsem to neřešila případ odložili. Nedávno proběhl soud o rodičovskou odpovědnost a vyživných. Dceru svěřili do péče mě a jemu stanovili výživné. Jelikož on stále uživá marihuanu a je opravdu agresivní mám strach s nim zůstávát o samotě. OSPOD mi nabídlnul asistovaný styk. Ale obávám se že si muže požádát o střídavou péči. Dcera ho opravdu nezná a přijde mi strašně malinka abych ji od sebe dávála a k tomu jemu když je agresivní a jeho chování je nepředvidatelný. Chci se zeptát jestli soud takové osobě muže dovolit střidavou péči a tak malemu dítěti?

katka_nedo
5. lis 2019

@sss45 Vzhledem k jeho zpusobu zivota nepredpokladam.A priste doporucuji si s takovym nevyzralym joudou nedelat dite.Neumim si predstavit,ze by otec mych deti kouril marihuanu🤷‍♀️

katka_nedo
5. lis 2019

@sss45 Doporucuji pri kazdem agresivnim chovani a zvlast pod vlivem drog a alkoholu volat pcr a mit zaznamy.Natocit,nahravat....atd

sss45
autor
5. lis 2019

Ze začátku jsem si toho nevšimala ale časem se to začalo projevovat i na jeho chování. Moc děkuju za odpověd.

sss45
autor
5. lis 2019

Co se tyče toho styku s dcerou, ve kterém mu i přesto bránít nemůžu. Mužu si zažádat aby styk probíhal pod mým dohledem? Vzhledem k tomu že je dcera opravdu vázáná na mě a jemu nevěřím?
Myslíte že mi to schválí?

codal
5. lis 2019

@sss45 pokud má v rejstříku drogy a napadení, tak věřím tomu, že ten styk bude omezený, zvlášť když je takhle malá. Ten styk pod dohledem je velmi reálný ve vašem případě.

biedronka10
5. lis 2019

No ona se marijanka zlehcuje a porad omlouva, jakoze mekka droga. Ale skutecnost je takova, ze je to nebezpecny svinstvo tak jako kazda droga a melo by se to potirat. Znam dost lidi z okoli co ji vyhuluji a vsichni se stavaji postupne agresivnimi, labilnimi jedinci, proste je videt, jak jim z toho sibe a hlavne se jim meni chovani, takze byla jen otazka casu, kdy to u vas dopadne tak jak dopadne, ale to uz ted nezmenis. Takze podle me stridavka v tomto pripade urcite neprojde.

sss45
autor
5. lis 2019

Děkuju za odpověď. Pomohlo mi to

irena1111
5. lis 2019

Takhle malé dítě soud do střídavé péče rozhodně nesvěří a pokud je otec dítěte navíc takový člověk, že užívá drogy a je v base tak nemá téměř žádnou šanci jakkoli u soudu uspět. Myslím si že by byla i možnost mu styk s dcerou soudně zakázat. Pokud po propuštění z basy bude nějak vyhrožovat, doporučuju uchovávat všechny sms nebo emaily jako důkazy a nenechat se od něj hlavně zastrašit protože šance má opravdu téměř nulové.

anina32
5. lis 2019

Já bych zvážila podání návrhu na zrušení rodičovské zodpovědnosti pro otce. Pokud by to prošlo neměl by nárok na styk s dítětem, záleželo by na tobě, jestli mu ho dovolíš. Vězení, drogy, násilí, špatný vliv na dítě, myslím že je velká pravděpodobnost že by to soud, minimálně dočasně, schválil. Povinnost platit výživné by mu zůstala.

sss45
autor
5. lis 2019

Ja vůbec nevím jak se mám na vánoce zachovat. Nechci porušovat zákon a on mi v dopise napsal že by chtěl po propuštění dojit za dcerou. Ja mám strach že to dopadne útoky jak slovní tak i fyzické. Proto se snažim dohodnout asistovaný styk a to ho potom na vánoce pouštět domu snad nemusím a neporuším tim žádny zákon? Navíc mi taky bylo řečeno že pokud se bude nasílim snažit dostat do domu v tom případě potom mám volat policii a poté mužu podávát na zákaz styku.

sss45
autor
5. lis 2019

určitě si zjistim o tom návrhu na zrušení rodičvské odpovědnosti ani jsem netušila že něco takového je.

konidana
5. lis 2019

@sss45 ospod ti doporucuje asistovany styk s otcem. To jako dite s tebou nebo i s treti osobou? Toto bych si prověřila . Ta zreti osoby by nebyla od věci....

sss45
autor
5. lis 2019

Ospod mi to doporučil, dítě se mnou i plus ta třetí osoba.

sss45
autor
5. lis 2019

Akorát co sem se o těch asistovaných stycích dočetla tak nejsou napořád a potom i nadále budu moci mit pod dohledem styk otce s dítětem že ano?

konidana
5. lis 2019

@sss45 určitě. Hlavne dokud to jde tak to využívej.

katka_nedo
6. lis 2019

@sss45 Verte mi,ze tihle zoufalci akorat melou,ale zajem o dite rychle opada a kolikrat se ani nedostavi na schuzku.Kazdopadne kdyz obratim list,Vase dite ma pravo znat sveho otce,nebrat diteti tatu,pokud bude slusnej a mit zajem.V opacnem pripade byt tvrda a neustupovat.

littlenymfadora
6. lis 2019

Zájem opadne, to nebude na dlouho, vlastní zkušenost. Střídavá péče v tomto případě je podle mě nemožná, pokud by to nějaký soud schválil bylo by to absurdní.

katka_nedo
6. lis 2019

@littlenymfadora Nejhorsi je,ze kolikrat vsem normalnim lidem to prijde absurdni,ale soudce to vidi jinak...zkusenost v rodine

hejluc
7. lis 2019

Hele, a nejde mu hlavně o prachy? Pokud bude střídavá péče, nemusel by platit alimenty... Jestli nejsi na alimentech závislá, zkus mu nabidnout obchod. Ty nám dáš pokoj a já od tebe nebudu chtít prachy. Ale prcek je malý, takže tam je asi každá koruna dobrá...

katka_nedo
7. lis 2019

@hejluc Do dvou let ditete ma zivit i pani

sss45
autor
9. lis 2019

Právě že mi o výživné ani nejde....Do budoucna taky takto uvažuju, jen se bojim te schůzky na vánoce jak ho propustí. Mám všelijake myšlenky co muže udělat, co muže byt....Každopadně budu mít zapnuty diktafon.

zlatnikslavomir
4. pro 2019

Ahoj S,
jak ti to pokračuje ?