Soud. Po kom se bude jmenovat mé druhé mimčo?

misamikes
27. zář 2020

Ahoj holky , chci se optat jestli nevíte jak to funguje, už přez dva roky, jsem ex v rozvodovém řízení, pokaždé něco majetek ,malý atd .
Jenže ,už nějaký čas mám nového přítele a s tím čekám druhé miminko ,jsem ve druhém měsíci. V úterý máme poslední snad stání, nevíte jak to je? Me druhé mimco se bude jmenovat po ex ? Bude muset být další soud ohledně mimca? Děkuji moc

nita1984
27. zář 2020

@misamikes ano, miminko dostane jméno po ex, plus bude zapsán jako otec. Nejefektivnější řešení je, vzít si otce dítěte. Pak žádný problém není

shaun40
Autor odpověď smazal
Zobraz
jaja01k
27. zář 2020

@shaun40 To není pravda. Pokud se miminko narodí do 300 dnů od rozvodu, bude jako otec do rodného listu zapsán exmanžel. Změna se pak musí vyřešit soudní cestou. Nebo když se matka ještě před porodem znovu vdá, pak bude v rodném listě jako otec zapsán nový manžel.

shaun40
27. zář 2020

@jaja01k Ty jó tak to vúbec nevim.Je to zvláštni.Já si říkala že je to přece jednoduchý.To je teda blby zákon.☺

shaun40
27. zář 2020

Já jsem to smazala abych tu nepsala blbinky.

misamikes
autor
27. zář 2020

@jaja01k můžu se prosím optat co mě pak čeká ohledně toho soudu ?

nita1984
27. zář 2020

@misamikes exmanzel musí podat popření otcovství. Pak proběhne stání, kde všichni musíte říct, jak to je.

misamikes
autor
27. zář 2020

@nita1984 tak to je sakra složité až je mi z toho smutno 🙁 ale moc děkuji

nita1984
27. zář 2020

@misamikes bohužel, takhle je to v našich zákonech. Řešily to dvě moje kamarádky. Obě se nakonec radši vdaly před porodem

misamikes
autor
27. zář 2020

@nita1984 děkuji moc za radu

danvitka
27. zář 2020

Zbytečně složité a pro matku stresující, ale je to tak. Jen nevim jestli i po novém sňatku to není bývalý manžel, snad ne, známá to teď řešila a říkala mi, že "už můžou, že dítě teď bude jejich" přitom nově vdaná je pár dní po rozvodu.

j.a.n.i
27. zář 2020

@danvitka Tak nemaji nerozvedene spat s neym dalsim a nemusi se tim stresovat.

gracinka7
27. zář 2020

Asi by bylo nejjednodušší stihnout před porodem rozvod a novou svatbu.

budouci_maminka
27. zář 2020

@j.a.n.i tak zas jestli se 2 roky táhne rozvod a puvodni manželství nefungovalo uz nějakou dobu před tím tak mi nepřijde zas tak divne si někoho dalšího najít..ja myslela ze doby, kdy rozvedené musely žít po zbytek života v ústraní, uz jsou pryč..

j.a.n.i
28. zář 2020

@budouci_maminka co sem tahas rozvedene? Ty rozhodně v ustrani zit nemusi, ovsem delat si jako vdana dite s jinym a pak se jeste tvarit, jak je stresujici resit otcovství.

misamikes
autor
28. zář 2020

@budouci_maminka děkuji s bývalým manželem nežijeme už přez tři roky i on má novou přítelkyni a to že čekám miminko s jiným nelituji stalo se a jsme za to rádi a že se optam jak to chodí protože to neznám bohužel nerozvadim se každý týden nevidím důvod hned aby mě paní urážela že nemám spát s jiným když jsem vdaná atd očividně ví o mém vztahu více než já a vám ještě jednou moc děkuji

danvitka
28. zář 2020

@j.a.n.i tak oni spolu třeba už nežijí a čekají jen na rozvod...🙄 To je názor. Já sama jsem žila rok s nerozvedeným partnerem, kterého partnerka opustila, jen se mu do toho nechtělo, protože to zkrátka bylo bolestivé....

j.a.n.i
28. zář 2020

@danvitka No, ale to je jeho problém, že se mu do toho nechtělo... pak si nestěžujte, že je to složité a stresující.

danvitka
28. zář 2020

@j.a.n.i zvláštní osoba jste 😁 asi bych vám přála nějakou životní patálii a pak vám řekla nestěžujte si 🤔

j.a.n.i
28. zář 2020

@danvitka Životní patálie je něco, co se stane, aniž by to mohl člověk ovlivnit, nikoliv to, co děláš za plného vědomí znaje předem co to bude obnášet.