Soud o svěření dítěte do péče

cicinek
13. říj 2015

Prosím o vaše zkušenosti.. Podala jsem úpravu styku přes rozvodem..Dnes jsem zjistila náhodou že manžel chce dceru do péče nebo střídavou :( chtěla jsem to zvládnout bez právníka ,ale po tomto zjištění si zítra beru právničku. Jinak on otec žádný,má ji jen jako mstu..odešla jsem kvůli domácímu násilí.. 😒

mammoth007
13. říj 2015

Jo, to oni delaji radi :( otec mych deti zazadal o svereni do pece, kdyz jsem se vdala. Pravnika jsem si vzala hned. ....ale nakonec to tak horky nebylo. On si totiz uvedomil, ze kdyby vyhral, tak se o ne musi starat. Takze nez doslo k soudu, tak to zmenil na zadost o stridavku a tim, ze je to kvuli psychicke zavislosti deti na me. Ale to mu zatrhl ospod. Pani mu rekla, ze tohle posveti jen tam, kde panuje naprosta schoda ve vychove a dokonala komunikace. ....coz nas pripad neni a tusim, ze vas taky ne. Nakonec se stejne cely soud obratil proti nemu, protoze rozviril vody a soud mu oznamil, ze vzhledem k veku na deti malo plati a zvedli mu alimenty. Takze zadnej strach a hlavne radim s pracovnikem ospodu , kterej bude zastupovat malou vsechno na rovinu a vsechno bude ok. Je jasny, ze nervy to jsou a budou, ale bude fajn. Drzim palce

cicinek
autor
15. říj 2015

Děkuji za váš komentář..já doufám že nemá šanci. Ale ten hnus co vytahuje atd..hrúza. Máme soud ve čtvrtek,dnes jdu k právníkovi a myslíte že mám zajít i na OSPOD¨??

mammoth007
15. říj 2015

No me prekvapuje, ze vas ospod jeste nekontaktoval. Asi cekaji jestli nedojde know dohode. Jen nepocitejte so tim, ze se to vyresi rychle. Ten muj se po zvyseni alumentu odvolal a uz se to tahne dva roky. Nevim jaka je vase situace, ale oni nejsou hloupi. Ten muj taky zkousel, ze deti zanedbavam, ze jsou hladovi a spinavi a ve finale dokonce, ze se boji, ze manzel by mohl ublizovat detem. ....a poslali ho so tim do haje. Hlavne, pac on je taky celkem pamovacnej agresor a kdyz neslo u soudu vsechno podle nej, tak vypenil a serval pani z ospodu a me. ....takze si soudce udelal obrazek of tom, co je to za blazna. Hrozne rada bych vas nejak uklidnila, protoze vazne neni potreba se nechat deptat od pitomce, ale dobre si pamatuju, jak to mavalo se mnou, ikdyz me vsichni uklidnovali :(

cicinek
autor
17. říj 2015

Opravdu nevím co čekat,vím že se nikdy nestaral a ted dělá otce roku.. neví že vím co na mě chystá. Bojim se že cokoliv řeknu na něj bude použito ještě proti mě.. Doložila jsem právničce lékařské zprávy i emaily z linky domácího násilí..ale prý se to nemusí na toto vztahovat..už aby byl soud jinak se zblázním.

verusky
15. črc 2016

@cicinek jak jste tenkrat dopadli? sverili Vam deti do pece? vytahoval otec deti spinu na Vas?

kopacka01
4. srp 2016

Mám podobný problém,jsem s ex už rok rozvedená,rok a půl žijeme odděleně,odešla jsem kvůli domácími násilí,děti mám v péči já ale v pondělí máme soud a ex chce snížit výživný a zároveň děti do péče.Bohužel do toho všeho tentokrát zatáhl i policii kvůli nějakému nesmyslnému podezření ,jsem si vědoma že to všechno odnesou jen děti a všichni na úřadech ví že se mi mstí.Na děti sice výživné platí ale ne v plné výši podle soudu.Díky všem těmto zbytečným problémům jsem si musela vzít právníka.Za celou dobu co nejsme spolu na mě hledá kde jakou chybičku,pomlouvá mě a psychicky se mě snaží dostat na kolena.To že do toho zatáhl i policii a hlavně děti je už nad moje chápání a mám toho dost.Proto prosím o radu.Je nějaká šance provést exekuci na plat?A dá se nějakým způsobem zařídit aby zaplatil mého právníka?Myslím že by ho to pro příště přešlo...vymýšlet si.Díky

verusky
25. říj 2016

@cicinek jak to u Vas nakonec dopadlo?