Rozvod a vše kolem, prosím poradíte?

misasira
26. srp 2014

Dobrý den všem,
chci se dát rozvést 😖 . Manžel se vším souhlasí, tj. střídavá péče, fin. vyrovnání, atd. Prosím poraďte, kam musím všude jít a jaké formuláře potřebuji k rozvodu a kde je vzít. Nejlépe bych uvítala bezplatného právníka, mám na něj nárok. Jsem z Olomouce, zná někdo takového právníka? Když budeme mít děti ve střídavé péči, mám nárok na alimenty nebo ne? A co vše mi je manžel povinen platit. Prosím o rady... Předem moc děkuji za jakoukoli radu... Díky Michaela

pajka111
26. srp 2014

Pokud vím tak v Olomouci provozuje bezplatnou právní poradnu Exekutorský úřad.

smaug
26. srp 2014

bezplatné právní poradenství poskytuje taky česká advokátní komora, v každém kraji je to trochu jiným způsobem, více zde:
http://www.cak.cz/scripts/detail.php?id=2617

haniiicka
26. srp 2014

Žádost o rozvod si sepíšete sama, nikde na to formulář není. Skrz střídavou péči a alimenty si zajděte na sociálku - odpor péče o dítě. Tam vám se vším poradí 😉

andelka
26. srp 2014

Asi budete mít nesporný rozvod že? Vzor např. zde
http://www.zbynekmlcoch.cz/informace/vztahy/roz...
Svěření do péče
http://www.zbynekmlcoch.cz/informace/ke-stazeni...
Vzhledem k tomu že řešíte střídavou péči jsou děti asi větší, takže o výživné na tebe nepůjde. Jinak ve střídavé péči lze mít alimenty, pokud podíl péče je v zásadě stejný, ale příjmy rodičů se výrazněji liší.
Co vše je povinen platit..no u střídavky toho mnoho nebude, jinak je to na vás jak se dohodnete.

laska.nezna.hranic
26. srp 2014

opatrně s tím vzorem. od začátku roku platí nový zákoník, takže se nejedná o § 24 zákona o rodině, ale § 755 nového občanského zákoníku s odkazem na § 757 tuším (pokud tedy manžel opravdu souhlasí a podáte to spolu nebo se připojí)... prý tím pádem není možný rozvod bez nařízení jednání, ale detaily nevím. jinak je to podobné.
novější vzor je třeba tady: http://www.vzory.cz/vzory/rodina-manzelstvi/roz...

http://www.epravo.cz/top/zakony/sbirka-zakonu/z...

http://www.bulletin-advokacie.cz/noz-v-praxi-sp...

pokud jste se dohodli na střídavce, tak bych s alimentama moc nepočítala. můžeš zkusit, aby platil na tebe, ale pokud už chodíš do práce, tak z toho asi nic nebude. pokud jsi na rodičáku nebo nemocná nebo tak, nárok bys teoreticky mít mohla. ale neznám manžela, ani vaši finanční situaci. navíc čím víc požadavků budeš mít, tím větší pravděpodobnost, že to nakonec půjde sporně.

jinak k čemu právník, když jste se už dohodli?

aladin7
Odpověď byla odstraněná
Zobraz