Rozvedou nás i bez vypořádání SJM?

26. čer 2023

Ahoj, máme s manželem sporný rozvod, ačkoli rozvod jen na papíře, vztahy máme dobré. Blíží se bám první a doufám, že i poslední stání a v předvolání po nás chtějí donést i ověřenou dohodu o vypořádání majetku. Tu ale ještě nemáme, ne že bychom se nemohli dohodnout, ale spíš tak nějak ještě nevíme, jak naložíme s bytem a jak si rozdělíme auta. Zatím se v bytě střídáme u dětí a auta si půjčujeme. Pokud u soudu řekneme, že majetek vyřešíme později, rozvedou nás? Čtu články na netu, kde píšou, že lze majetek vyřešit až po rozvodu, ale funguje to tak opravdu v praxi? Neodročí to?

moudivlacek
26. čer 2023

osobní zkušenost nemám, ale co v mém širším okolí vím, tak podmínkou je mít vyřešenou péči o děti, pak samotný rozvod a majetek šel bokem a někdy se táhl i x let.

sarihy
26. čer 2023

Ano, před 3L to tak bylo - musely být vyřěšené děti, na vypořádání majetku jsou pak myslím 2 roky...

miryp
26. čer 2023

Neexistence dohody o vypořádání SJM není překážkou pro rozvod. SJM zanikne spolu s manželstvím a na vypořádání majetkových poměrů z doby manželství budete mít 3 roky, což vychází ze zákona.

petrasipkova1
26. čer 2023

Ano rozvedou, moji rodiče se rozvedli a ted už se 5.rokem soudí o majetek, soudy se táhnou a konec v nedohlednu, asi dřív zemřou.