Psychické týrání

karja
2. kvě 2017

Možná jste některá procházela podobným peklem a dokážete poradit. Moje kamarádka je nejspíše psychicky týraná partnerem. Ačkoli on má milenku, v okamžiku, kdy mu kamarádka pohrozila rozvodem, ji začal sledovat (snad jí i nějak napíchl telefon nebo co), vyhrožuje jí, že jí vezme dítě (až do jeho 6let se nezajímal, najednou je otec roku). Je bohatý, tudíž hrozí podplacením soudů a tím, že zařídí, aby kamarádka dítě už neviděla. Ponižuje ji, nadává jí od sobců, nicek, socek a nevím co ještě. Finančně je dobře zajišťuje, což bere taky jako trumf. Nevím, jak jí pomoct, jak povzbudit, případně, kde by mohla najít pomoc. Zatím se tak strašně bojí, že s k ničemu neodhodlá, ale alespoň nějaké uklidnění by jí hodně pomohlo. Budu vděčná, za jakýkoli tip.

lv
2. kvě 2017

Ať si zajde na OSPOD, zjistit co může dělat - na co bude mít po rozvodu nárok. Ono dítě matce vezmou jen v minimu případů, drogově závislé matce, alkoholičce.. i zájem otce "najednou" se dá prověřit (školka, doktorka). Zas tak jednoduché to mít otec nebude.
Pokud ji uráží, ponižuje co Dona linka? Je pro týrané ženy. Manželská poradna také zná postupy..

karja
autor
2. kvě 2017

@lv Děkuju! Nenapadlo mě, že by do manželské poradny mohla jít bez partnera!!! Snažíme se jí uklidnit, že justice (snad) nefunguje na principu úplatků, ale odborník to zvládne lépe🙂

mammoth007
2. kvě 2017

Byla jsem na tom podobne. Me takhle daval do tela muj byvaly. Hned jak odesel, tak zacal zit s jinou, nicmene se porad choval jak "hlava rodiny", ne ve smyslu, ze by se staral, to ani ne, ale, ze vydalav rozkazy a pokousel se ridit zivot me I detem. Kdyz jsem se pokusila neco rict, vyhrozoval, ze mi vezme deti, ze jsem stejne neschopna a bla bla....nejhorsi bylo, ze jsem mu to vlastne verila, hrozne jsem se ho bala, jakmile jsme byli v jedne mistnosti ( treba na tridnich schuzkach) klepala jsem se jako ratlik. Kdyz jsem se vdala pokusil se mi deti opravdu vzit, nastesti si tenkrat sam podkopal vetev, kdyz na OSPODu prohlasil, ze hlavni problem je, ze jsem se vdala a vubec jsem se ho nezeptala, jestli s tim souhlasi....abych pravdu rekla I tak jsem behem toho soudu byla hotova, ze vseho me postupne dostaval az muj manzel. Dneska uz s byvalym dokazu konecne mluvit jako rovny s rovnym, ale byla to dlouha cesta. Kdyz se na to divam zpetne, nejradeji bych si nafackovala, kdybych sla na ospod a podala zadost o svereni do pece hned, mohla jsem mit klid, protoze jak mi rekli, pokud neni zenska alkoholik, nebo podobne, tak se neni ceho bat. U nas na ospodu teda jsou neuveritelne lidsky zensky, ktery nakonec pomohly a hodne podporily. Kamaradce bych radila hlavne, at to resi co nejdriv, protoze kazdym dalsim dnem to bude tezsi a tezsi se odhodlat ☹ moc drzim palce

kamste
2. kvě 2017

ať si zapne diktafon (na mobilu...) a nahraje si "takový normální rozhovor", kdy jí muž vyhrožuje... pak už soud "nebude mít co řešit"
přeju pevné nervy, hodně odvahy a brzké vyřešení situace

karja
autor
3. kvě 2017

Moc děkuju za rady! Kamarádka dnes byla na OSPODu a paní jí uklidnila. Teď ještě najít odvahu k přestěhování...

karja
autor
3. kvě 2017

@mammoth007 Uf, máš za sebou peklo! Buďte dlouho šťastní a spokojení!