Otázka: S přítelem se ted budeme brát ale jde o to že by si chtěl osvojit mojí dceru, otec s tím nesouhlasí a vyhrožuje tím že si malou zažádá do péče, a nebo střídavku 🙂 Je kamionák a vrací se po týdnu. Na malou platí ale nechal mě ve vynančné tísni když dešel před vánoci.... Málem jsem skončila na ulici, zahýbal mi bylo to něco šíleného :( (nikomu bych nepřála) nový přítel by se chtěl dcery ujmout aby jsme už d něho měli klid za dcerou nechodí, max jednou za 1 měsíc a to z donucením. Prosím o radu máme větší šanci jako manžele že si může dceru osvojit?
no nevim nevim... tvoje dcerka tatu ma.. tak proc ji ho chces brat.. pises ze te nechal pred vanoci... takze to jeste neni ani rok a ty uz bys dovolila aby si tvoji dceru osvojil svym zpusobem cizi clovek nebo uz je to par let dozadu. jinak pokud s tim ex nesouhlasi je fakt ze te po soudech tahat muze.. nechci se zastavat otce kterej se nejak nestara.. ale asi to chce oboustranou domluvu. ne si delat naschvali. A myslim ze otec by k tomu mel dat souhlas.. ale netusim jak je to u nas v cr se zakony
Nech dceru jejimu biologickemu otci. Po letech se muzes s nynejsim pritelem ve zlem rozejit a budes si rikat, na co to bylo. A papirove bude otec tve dcery cizi chlap, se kterym treba uz ani nebudes. A on se muze sprajcovat, proc ma na ni platit kdyz neni jeho. Znala jsem takovy pripad, ze chlap adoptoval manzelciny deti a pak toho po rozchodu trpce litoval , proc ´ma platit na cizi deti a schvalne neplatil a nestykal se s nimi.
A pokud biologicky otec nesouhlasi, tak to asi ani nepujde
Stejne budete s nynejsim pritelem a tvoji dcerkou rodina, at uz ji adoptuje nebo ne. A pokud biologicky otec na dceru plati a minimalni zajem o ni projevuje, nechala bych to takhle. Nema smysl se tahat po soudech, akorat si zkazite jakoukoli sanci na rozumnou domluvu s biologickym otcem ohledne toho, jak casto ji vida atd, a nejvic bude potom trpet dcera. Adopce v tomto pripade opravdu nedava smysl.. spis bud' rada, ze otec plati a ze ji chce jednou za cas vidat.. je to pro vas idealni situace.. a kdyz neco realtivne dobre funguje, tak do toho nestourej... jinak se muze stat, ze dcera opravdu pujde do stridave pece a muzete trpet vsichni.
Ja myslim že ne,přeci jen tvuj ex plati navstevuje.... dceru,nemyslim si že by dali přednost tvemu přiteli pred b.otcem. a jinak plne souhlasim z moravankou. a taky si myslim ze je fuk koho dite je at uz papirově nebo biologicky dulezity je kdo ho miluje to dite vyciti a to se pocita nic jineho 😉
Koukám,že máš tři děti.....chceš,aby si osvojil jen jedno?!
A za druhé není důvod si dítě osvojit,myslím,že to chceš hlavně ty a z trucu! 🙂
To myslíte vážně? Jakože vy si s chlapem řeknete a tak najednou bývalého dcera přestane být jeho dcerou? To je snad jen hloupý vtip, ne? Uvědomujete si, že to dítě není Vaše, ale vaše? Že je to dítě i jeho? A že nemáte sebemenší právo mu ho brát? To je jak "neklapalo nám to, já už žiju jinde a jinak a ty jsi mi na obtíž, tak jdi a nech své dítě cizímu chlapovi". Promiň, ale i kdyby byl chlap nevím jaký, tak pokud svému dítěti nijak neubližuje, tak není důvod, proč mu ho brát. A chlap není jen otevřená peněženka, chlap je taky otec dítěte, který má svá práva a pocity, i když si to mnohé ženy neuvědomují.
Pokud stím biologický otec nesouhlasí a na dítě platí, tak stím nic neuděláte 😉