Porušení podmínky. Máte zkušenost?

25. srp 2020

Prosím neměl by někdo odpoved? Dnes jsem byla s přítelem u soudu. Kdysi měl zákaz řízení , vzali mu řidičák a podmínku 4 roky.Řidičák mu vrátili po roce nebo po dvou, ted přesně nevim. Předvolali ho, tak sme mysleli, že kvuli zrušení podmínky, jenže chyba lávky , přítel dostal loni pokutu za rychlost a tím nejspíš porušil podmínku. Sice u soudu byl, já samozřejmě čekala venku a oni s tou jejich právní mluvou, no prostě absolutně teda neví jestli zase má zákaz řízení nebo jestli dostal další podmínku, kde se to dozví dřív než mu to dojde písemně? MUsel by se odvolat ted do pátku totiž, má někdo nějakou zkušenost?

cikitkapb
25. srp 2020

Promiň, neporadím ti, nic o tom bohužel nevím. Ale musím se smát... Tak on má podmínku, kterou porušil, dokonce o porušení věděl, a vy doufáte, že mu podmínku zruší? Jasně, že mu jí patrně nezrušili.

autor
25. srp 2020

@cikitkapb nejde ani tak o podmínku, ale spíš se bojí o řidičák a já taky, jelikož já neridila ani nepamatuju.Jinak ano překročil rychlost o 10km, bohužel no.Za staré chyby se platí no..

hanka_12345
25. srp 2020

co se takhle zeptst nez to lapat na netu? na tohle neodpovi nikdo...kdo to ma vedet kdyz to nevi ani ten co u toho byl? :D

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
ariadna12
25. srp 2020

Doporucuji zavolat zitra v uredni dobe na trestni oddeleni soudu dle spisove znacky, at mu reknou presne vyrok rozhodnuti (at mu ho treba nadiktujou nebo jednoduse vysvetli). Moznosti je vic, nejde vestit z kristalove koule. Soudce mu to nevysvetlil? Kdyby si nebyl jisty, muze podat blanketni stiznost (jen napise, ze podava stiznost proti usneseni toho a toho soudu sp. zn. xy ze dne xy, jimz bylo rozhodnuto, ze xxxyyyy), a az zjisti, o co presne jde a bude chtit vzit stiznost zpet, napise soudu, ze stiznost bere zpet, a soud to vezme na vedomi.

autor
25. srp 2020

@ariadna12 děkuji moc , zítra tam zavoláme.