Popření otcovství, jak probíhá soud?

cicinek
6. kvě 2014

Máte někdo zkušenost jak probíhá soud? jak je to ohledně sociální opatrovatelky co dostane dítě?? Chodí domů??? Co zjištují??

zuzanaia
6. kvě 2014

Soud si vas pozve a dotazuje se napr. Na skutecneho otce, na sexualni styky s biologickym ci matrikovym otcem - jde hlavne o casove terminy. Hodne zalezi na tom, zda jsi s matrikovym ci biologickym otem dohodnuta, pak to jde rychle a bez problemu. Pokud ne, muze soud naridit i testy DNA, ktere se hradi. Pokud jsi ale napr. na rodicovske ci mas male prijmy, muzes pozadat o odpusteni poplatku. Pokud jse o socialni pracovnice, tak zalezi na tom, jak je dite stare a zda si dohodnuta s otcem. Pokud je hodne male a jste dohodnuti, tak do toho stourat nebudou a domu take chodit nebudou. Pokud je dite starsi, mohou se ptat na jeho nazor. Jestli Te zajima neco konkretneji, tak napis.

petrajurinova
6. kvě 2014

@cicinek je to teda 9 let zpatky co popreni otcovstvi resil manzel se svou byvalkou. Ale bylo to naprosto jednoduche. Manzel napsal zalobu na popreni otcovstvi, bio otec sepsal prohlaseni ze je otcem ditete, matka to potvrdila a behem 10 minutoveho soudniho stani soudkyne vynesla rozsudek.Socialni pracovnice nerekla ani slovo, jenom tam neco podepsala.

mmm12345
7. kvě 2014

@zuzanaia lze někde ověřit, zda je jako otec dítěte uvedena konkrétní osoba (bez toho se ptát matky dítěte)? Jde o to, že manžel byl před 6ti lety u soudu, kam si jej pozvali. Ptali se ho právě na to, zda a kdy měl s dotyčnou matkou styk apod. Tomuto předcházel test DNA, který si nechala udělat matka, která prý sama nevěděla, kdo je otcem. Dle testů DNA vyšla shoda. Vůbec nevím, jak to dopadlo, ani jestli je manžel někde uveden jako otec či nikoliv - on sám prý nic nepodepisoval a o ničem neví... ale fakt nevím jak to je, nechce se o tom vůbec bavit ☹

zuzanaia
8. kvě 2014

A pred probihajicim soudem byl tvuj manzel uveden jako otec toho ditete nebo ne. A byl s tou pani v manzelstvi?

mmm12345
12. kvě 2014

@zuzanaia děkuji za reakci (až teď jsem si ji všimla). Ne, ta slečna podle všeho porodila, v rodném listě nebyl otec uveden a pak ji prý sociální pracovnice tlačily do toho, aby uvedla otce dítěte (pro dítě to prý bude lepší - minimálně proto, že po otci bude moci chtít výživné). Takže cca půl roku potom, co se holčička narodila, tato slečna mého manžela kontaktovala, s tím, že by ráda zjistila, kdo je vůbec otec (sama má několik adeptů a neví) a požádala jej o testy DNA. Z testu vyšla shoda s manželem. Manžela ujistila, že po něm nic nechce, že chce jen sama vědět, kdo je otcem a po dalších cca 2-3 měsících si jej pozvali k soudu a tím to skončilo. Nevíme proč si jej tam pozvali a zda jej někde jako otce uvedli či nikoliv... On to nechce řešit ani o tom mluvit a já bych zase ráda věděla jak to je, protože za pár dnů budeme mít taky miminko...

zuzanaia
16. kvě 2014

To je hodne zvlastni, ze vam od soudu nic nedorazilo. Ja bych zavolala na soud ci na socialku, s vysledkem by manzela meli seznamit.

evcak88
7. čer 2020

Ahoj. Mám dotaz, jsem vdaná 13 let. Ale před 3mi lety jsme se s manželem rozvadely, já měla nového přítele teď už ex přítele, vztah trval 6 měsíců, za tu dobu jsem zažila peklo, domácí násilí, hrubé chování ke mně i k mým dětem. Ke konci vztahu jsem otěhotněla s ex. Jelikož jsem se musela z bytu vystěhovat pro neklid pac ex otravoval, házel do okna kameny, zvonil atd atd. Tak jsem se po domluvě s dětmi na čas vrátila k manželovi, dlouho trvalo než jsem našla bydlení, jenže když přišlo na stěhování do vlastního, a vztah mezi mnou a tehda ještě manželem se srovnalo, prosil mne manžel už kvůli dětem abychom u něj zůstaly. Tak jsme zůstaly, děti byly rádi že mají tátu, a já že táta je šťastný a má své děti. Fungovaly jsme jako rodina. Já porodila syna. A jelikož jsem byla vdaná tak do rl automaticky zapsán manžel, když bylo synovi 3 měsíce přišel rozvod, který jsme staly a nerozvedly jsme se. Jsme manželé stále. Fungujeme jako rodina ještě lépe než před mým odchodem. Manžel syna miluje a syn miluje manžela, tj. Nerozlucna dvojka. Synovi jsou už 3 roky. Abych nezapomněla bio otec se zajímal pouze SMS zprávami, syna viděl cca 5x. Nikdy mu nic nedal, nekoupil anebo když už koupil nechal si to zaplatit. Každá schůzka s bio zkoncila hadkou a mym napadením. Poškozením majetku nebo ublížení na mým zdraví. Teď přišel dopis od soudu, kde bio otec záda o popření otcovství, o placení výživného, o testy DNA a druhý dopis o úpravě styku. Stání je 9.7.2020 v 10:30 a tentýž den v 10:45 hned druhé. Manžel otcovství nehodlá popřít, a ani já ani manžel nechce aby bio nějak zasahoval do rodiny. Co tedy mohu čekat od soudu. Myslíte že to dopadne dobře pro nás nebo pro bio.? Díky za odpověďi

evcak88
Autor odpověď smazal
Zobraz