Dobrý den chtěla bych vás poprosit o radu s přítelem jsme se rozešli z důvodu že jsem zjistila kdyz se malý narodil ze začal pobírat marihuanu a pervitin a nechci mu ho půjčovat kdyz je pod návykovymi látkami a on řekl ze to teda udela soudně neni ani v rodném liste vim ze jde požádat o testy ale víc dál nevím malému jsou 3 měsíce a Kojím tak jsem se chtela zeptat jestli by mu ho dali do střídavé péče nema ani ted momentálně práci bydlí u sve matky a jeho otec je alkoholik každý den je opilý myslíte ze bys mu ho dali do péče ? Jinak děkuji za rady ☺☺
Pokud ho určí soud jako otce, narok na dítě má, ale ne takto malé, to tak s tvojí přítomností na pár hodin několikrát v týdnu. Máš důkazy o drogách? Záznam policie, lékaře, svědky.. Pokud ano, zajdi na OSPOD, ať o tom vědí, přihlédnou k tomu. Alimenty nech stanovit na sebe a na dítě, zeptej se na ospodu, jestli to jde i zpětně.
@nikol009 oni to na zaklade pouheho tvrzeni moc neřeší, ale ten zaznam kvuli řidičáku je jasny dukaz, a pokud neni v rodnem listě může si tvrdit co chce a je to taky jen tvrzeni, oficialne zakonny zastupce neni takze nema práva, ale ani povinnosti... jit od sebe je to nejlepsi co jste pro vase dite udelala, verte mi, zazila jsem to plnymi dousky
U tak malého kojeného miminka těžko povolí soud střídavku. Pokud bude trvat na soudu, upozorni ho, že pro něj z toho plynou i povinnosti např. alimenty na dítě i na tebe. Na druhou stranu si ale musíš uvědomit, že je to i jeho dítě a má na něj stejné právo jako ty. Pokud nemáš v ruce papír, že fetuje, je to slovo proti slovu. Měla sis vybrat pro své dítě jiného tatínka...