Otec cizinec z USA

nancysk
23. srp 2017

Jsem těhotná s Američanem. Začali jsme se vídat. Nechala jsem ho přespat několikrát u sebe. Jednou jsem se v noci vzbudila s nepříjemnou bolesti. Zjistila jsem, že je na (ve) mě a doslova si užívá. Okamžitě jsem ho vyhodila z bytu. Vždy jsem trvala na ochraně, tentokrát ji neměl. Po 3 týdnech jsem zjistila, že jsem těhotná. Nemůžu se ho ani dotknout, ale má právo na dítě stejně jako já, tak jsem mu to oznámila. Okamžitě měl představu, že se k němu nastěhovuji a budeme jedna velká rodina. Okamžitě jsem mu řekla ne, v žádném případě. Navrhla jsem mu, že může vídat své dítě kdykoliv bude chtít, případně můžeme sestavit rodičovský plán bez soudu. On tvrdí, že na dítě má nárok a že u něj chce být pořád, I přes noc apod. Nemyslím si, že si novorozeně může brát kdy chce, včetně přespání v jeho bytě. S tím on nesouhlasí. Také mi chce dávat alimenty pouze s tím, že on určí co za ně koupím. Také mi zakázal se s kýmkoliv vídat, že nikdo cizí nebude nikdy vychovávat jeho dítě. A poslední, a to nejvážnější věc a dotaz je. Má hodně dotazů ohledně rychlosti získání USA občanství pro dítě v ČR. Podle toho jak mluví si jsem jistá, že jakmile bude mít možnost, tak dítě odveze do USA. Jak tomu zabránit? Protože sice je hezky, že druhý rodič musí souhlasit s cestou do zahraničí, ale pokud odletí do USA, tak už jeho ani dítě v USA nikdy nenajdu. Co dělat? Mám neskutečný strach, že dítě odveze. Když neuvedu otce v rodném liště, tak mě zazaluje. Takovou nenávist a žalobu jsem u nikoho ještě neviděla.

misa357
23. srp 2017

Na tvým místě. Bych zažalovala já jeho.

beetlejuice1666
23. srp 2017

@nancysk a ty jsi (s nim) dite chtela, nebo je to vylozena nehoda z tohoto jedineho styku? Protoze pokud ne, mas stale moznost jit na potrat a vyresit to. Sic je to drsny reseni.

beetlejuice1666
23. srp 2017

@nancysk A proc jsi neoznamila znasilneni?

nafuka
23. srp 2017

není to nějaký vtip náhodou?

nancysk
autor
23. srp 2017

Holky není. Potrat zvažuji, ale moc se mi do toho nechce. A opravdu je to z toho jediného. Vždy jsem trvala na ochraně při styku, I když odporoval, tak vždy s ochranou. Nevím jestli se mu to povedlo vícekrát a nebo pouze jednou když jsem se vzbudila. Předpokládám, že ne. Vtip to opravdu není. A přemýšlela jsem o oznámení, ale je to slovo proti slovu, a navíc předtím jsme se vidali, tak nevím jak by to bylo bráno.

nancysk
autor
23. srp 2017

Chtěla bych si dítě nechat, potrat není něco co bych chtěla. Ale nevím, jak můžu zabránit tomu, aby dítě odvezl. Protože jako rodič bude moci i on sám zažádat o americké občanství pro dítě.

beetlejuice1666
23. srp 2017

@nancysk narazila jsi na paradniho magora (teda pokud je to, co rikas, pravda). Obrat se na pravnika a PCR. Oznam to. Ja to kdysi neudelala (byl to spoluzak) a dodnes toho lituju.

nancysk
autor
23. srp 2017

Ohledně právníka čekám na schůzku. Mám ji příští týden. Děkuji za radu. Dám vědět jak to dopadlo. Kdybyste jen věděly, jak jsem z toho zoufalá.

sarad
24. srp 2017

Ahoj, o Americanech neco vim a z toho, co pises jsi narazila na nejakeho nasilnika. Tohle by mu v USA rozhodne neproslo a on to dobre vi! Tim znasilnenim bych zacala, slovo proti slovu, to je jedno, v USA uz by sedel a posilal alimenty z vezeni a tobe odskodne. V zadnem pripade by nedostal dite do pece. To ani normalni muzi nedostavaji, stridava pece znamena kazdy druhy vikend. Nenech se jim zastrasit! To americke obcanstvi pro dite staci aby s ditetem a rodnym listem zasel na americkou ambasadu. to je lehke. nedovol mu to, z USA dite tezko dostanes zpet.

jezz1e
24. srp 2017

Tak pokud tohle není troll (to jako stihl ejakulovat ještě než ses vzbudila?), tak
oznámením znásilnění na policii bych rozhodně začala. Ano, policie to nejspíš odloží jako neprokázané, protože po tak dlouhé době je to fakt tvrzení proti tvrzení, ale pokud by došlo na soud o svěření dítěte do péče, rozhodně se ti to bude hodit. Otce bych do RL nepsala, ať si tedy otcovství vyžaluje (pokud tedy nutně nepotřebuješ alimenty).

nancysk
autor
24. srp 2017

@sarad
Tvůj příspěvek mě trochu uklidnil. Podat budu muset trestní oznámení, jak říkáte. Myslela jsem, že se dokážeme nějak rozumně dohodnout, ale to jak se mnou jedna a co říká. Jen nechci, aby dítě celý život bylo tahání po soudech. Nechci tohohle člověka už nikdy vidět. A díky za tip ohledně občanství. Když jsem se ho zeptala, proč to udělal, tak mi řekl, že ve vztahu, když jeden něco chce, tak by mu to měl druhý poskytnout,obetovat se. Tuhle větu jsem dlouho rozdychavala. Absolutně nechápe, že by udělal něco špatně. Dám vědět, jak to dopadlo u právníka. Teď mě momentálně neustále nutí, abych šla co nejdříve na určení otcovství.Se určitě nestane, dokud k tomu nebudu donucen. Prijdu si teď jako nějaký inkubátor. Děkuji moc všem za tipy.

lv
24. srp 2017

Určení otcovství v těhotenství stojí údajně přes 30tis, může ho požadovat, když se obrátí na soud.

kaja2016
24. srp 2017

@nancysk Tady mam trosku pochyby o pravdivosti pribehu. Ale kazdopadne pokud se dite narodi tady a bude tady zit s tebou ( a o tom rozhodujes ty), tak do ameriky ho cr posleze rozhodne nevyda. Misto jeho trvaleho bydliste je pro takove veci rozhodujici. Americke obcanstvi bude mit od narozeni automaticky. Zadat o ne nemusi, pouze pokud bys o tom chtela mit doklad. Mozna se ti v budoucnu hodit, az mu bude 18ct, muze pro tebe zazadat o zelenou kartu. Podle me u trestniho oznameni nebudes mit uspech, pokud jste spolu uz driv pravidelne spali a toto se stalo, kdyz u tebe prespaval na tvou zadost ve tve posteli. Mozna v americe bys uspech mela, zde podle me ne. Jinak byt tebou, neuvadim ho v rodnem liste, pokud otec bude chtit (on si to taky muze rozmyslet), tak poda zadost k soudu o priznani otcovstvi.

kaja2016
24. srp 2017

@nancysk Jinak pokud se dite narodi a on je otec, tak se vidat budete, bude mit pravo dite vidat.

kaja2016
24. srp 2017

@sarad To nemas pravdu, v cr jsou soudy hodne nakloneny pravum muze vidat dite a to i otcum s nasilnou historii.

sarad
24. srp 2017

@kaja2016 Já to psala jako z pohledu USA. Jak to funguje tam.

sarad
24. srp 2017

@nancysk
Ještě mě napadá jedna věc, jak pánovi celou věc znepříjemnit. Víš, jaký má v ČR statut? Jako jestli je tu na pracovním vizu nebo má přechodný či trvalý pobyt? Možná je tu i načerno. Každopádně si myslím, že když ho nahlásíš na policii jako násilníka, že by mu to mohlo v tom i dost uškodit. Jakože mu třeba neprodlouží vízum nebo pobyt a pak by musel odjet a hned by ti bylo líp. Možná bych si zavolala i na ministerstvo vnitra (to spravuje agendu cizinců) a poptala bych se (jako teoreticky, oni ti neřeknou o něm nic konkrétně, to jsou citilivé údaje).