Dobrý den, co si myslíte o oblékání 3leté holčičky do oblečení LINDEX? Mně osobně to přijde zbytečně drahé na tak malou holčičku, která furt roste a oblečení jí je maximálně rok, ještě k tomu, když na to matka nemá a žádá kvůli tomu o zvýšení alimentů.
Dítě v tomto oblečení chodí do školky, kde se v něm válí na koberci a každé tričko ušpiní od jídla.
Myslíte, že by soud mohl říct, že to není důvod zvýšení alimentů?
Je to jen dotaz, nevhodné komentáře si prosím nechte.
Děkuji
Myslím si že zvýšení alimentů se netýká jen oblečení...
Tvl kdybys rekl, ze ji obleka do Diora, ale do Lindexu…..😀
Pokud je to důvod zvýšení výživného tak to soud neřeší to není na zvýšení tam se řeší změna jako třeba zdravotní ,skola ,léky atd...ne značkové oblečení
Pokud ty nosíš Armani, Dior a máma nemá ani na Lindex, tak jo 🤣 dítě má mít možnost mít stejnou úroveň jako rodič. Ale spíš to bude navýšení v souvislosti se školkou.
@irmamala
To ale podla mna nepise chlap,ale nextka.
Stavis sa?
Pokud je v žádosti výslovně uvedeno, že důvodem navýšení alimentů je, aby mohlo dítě chodit v oblečení lindex (není to žádná luxusní značka, ale dražší prostě je), tak si myslím, že je možné, že soud žádosti nevyhoví. Pokud je jako důvod uvedeno navýšení výdajů spojených s nástupem do školky, tak tam je skoro jistota, že soud vyhoví.
Jen pro zajímavost - jak se navýší náklady v souvislosti se školkou? Školkovné se doposud vracelo v plné výši (pokud byla státní školka) a za jídlo za dítě určitě utratí každý víc, když je s ním doma než když jí ve školce. Za mě je teda nástup do školky naopak změna v tom smyslu, že se ušetří + matka ma možnost si vydělat. Nerýpu, jen mě to zaujalo.
@20190418 To záleží na tom, zda je dítě v soukromé nebo státní školce, podle toho se odvíjí poplatky, plus od roku 2024 (tj. od letoška) se vratka školkovného ruší. Školka není úplně beznákladová, měsíčně to vyjde na nějakou tu tisícovku (jídlo, školkovné), do toho pak třeba výlety, příspěvky na pomůcky nebo kroužky, pokud ta školka něco takového organizuje (u nás třeba byl kroužek keramiky nebo tanečky a zadarmo to nebylo). Co se výdělku týče, v tom prvním roce po nástupu do školky to nebývá žádná sláva, pokud dítko často marodí a jsi permanentně na ošetřovačce (o riziku ztráty práce v případě, že nemáš možnost HO ani nemluvím).
@20190418 u nás ve školce jsou porad nějaké akce, výlety, divadla apod, vše platime. K tomu mají každou chvíli něco donest, tudle něco na vyrabeni, támhle třeba kapesniky a papírově uterky. K tomu mají už většinou skolkove děti nějaký krouzek, starší syn měl při školce hned tři. Moje skolkove dítě potřebuje i víc oblečení, než když sem s nim doma, protože takové věci jako gumovky, kombinezy, plastenky, nekolikery boty navíc apod normlane nevyuzijeme. Jako jsou to drobnosti, ale když to rozpocitam, tak to každý měsíc klidně par stovek hodí :D
@somalicats no, ale přeci na výlety chodíš s dítětem i tak a kroužky platit nemusíš. Hygi pomucky by dítě spotřebovalo i doma. Ad školkovne - ano, ale to je až od letoška. A soukromá školka by asi měla být po vzájemné dohodě a ne že jeden rodič da dítě do soukromé a druhý ať platí. Nastup do školy oproti školce naklady zvyšuje, ale školka za mě teda fakt ne. Koneckonců i ty orientační tabulky pro vypocet alimentů nijak nerozlišují mezi 2r a 4r dítětem. Je to prostě předškolák
@l_ @krisstina93 holky, ja taky měla dítě ve školce, takže vím kolik klasická státní školka (ne)stojí a ty naklady se za mě nenavyšují pokud jsi se i předtím o dítě standardně starala (davala mu svacinky, utirala zadek toaletakem, chodila s nim ven za každého počasí nebo a na různé akce či výlety). Zajimalo mě jen, jestli opravdu nekdo dostal navýšené alimenty jen proto, že jde dítě do školky, protože všechny asi víme, že s nastupem do školky a matky do práce se drtivé většině rodin finančně přilepší. Ale hadat se nechci a oblečky Lindex mi jsou ukradené 😉
@20190418 ja teda nevim, ale gumaky jnepotrebujeme, ma boty s membranou, ve skolce je musela mit.. to same backory.. foceni za 300+, pulrocni fond, obcas nejaka akce navic, svatecky a narozeninky a pak o oslavy.. to vse jsou vydajey ktery byly navic.. a ja si nemohla extra vejleteni dovolit ani predtim, takze spis priroda apod - nizkonakladove.. pak tu mas ruzne karnevaly apod.. proste skolka a skola jsou finance narocny pro me a hlavne nikdy nevis, jakej vydaj zejtra prijde a do toho vysoka nemocnosty tudiz ten prijem zas tak vesleej neni, ale stravny, skolkovny apod zustava 🤷🏻♀️
@20190418 Výlety ale zvládneš doma i zadarmo, pokud jsi na tom finančně bídně, výlety se školou či školkou vyjdou dráž. Souhlasím, že nástup do školy je finančně náročnější, o tom žádná, zas na druhou stranu tady nevíš, kolik bere matka dítěte nyní nebo zda si otec finančně výrazně nepolepšil (dítě má mít stejnou životní úroveň). Co se soukromé školky týče, tak třeba tady u nás nemáš volbu, protože tříleté dítě Ti z kapacitních důvodů do městské školky nevezmou, takže minimálně do té doby, než má šanci se dostat, jsi buď doma zadarmo, nebo ho dáš do soukromé školky, a mohl by se ex vztekat, jak by chtěl.
Takže chcete u soudu říct, že pokud dcera bude mít věci z nějakého jiného obchodu, nevím, pepco, tak ji klidně budete platit víc, ale na Lindex dávat nebudete? To chcete k soudu dát fotky, co dite nosí?
Pokud jsou alimenty dane např od roka a jsou ji tři, tak jsou vydaje určitě vyšší než byly. Kor na školku.
Pořád platím výlety a divadla a vystavy. Na zacatkku roku jsem nesla za litr kapesniky, mýdla, toaletaky.. teď bude karneval a pak zas nové outdoorové oblečení, věčně je něco malé nebo prodrene, o tom kolik ztratí rukavic a okope bot ani nemluvím. Ve školce musí mít všechno dvakrát, doma bych tolik hadru na ven jako do přírody pro něj nikdy neměla. Skolka 800, obědy taky, plus každý měsíc nějaké dilnicky..o lécích na rymu a kasliky nemluvím, měsíčně jsem v lékárně za litr, doted nikdy tak nemocný nebyl.
Ty nebudeš tatínek, ale jeho nová slečinka, viď?
Tak ti dám jednu radu a věř mi, že je nad zlato. Do toho, kolik tvůj partner platí na SVÉ dítě, se vůbec nemotej a už vůbec nehodnoť, co má JEJICH dcera na sobě.
@lichozroutsudy hele já bych jí poradila, ať tam ty fotky dá. Tatínek bude určitě mít nějaký mikiny CK, Armani Jeans, Gant, to ted takovy to na konci mesice nemam ani na benzin, ale at kazdy vidi, ze mam drahou mikinu..slecinka bude určitě samy MK a Karl.. a pak se bude divit, až mu to soudkyně napari v max výši.
@lichozroutsudy
Lepsie by som to nenapisala👍
Co je na lindexu drahýho?
Já oblikala dceru do Newbie, pac pro holcicky je to hezci než Lindex, ten je super pro kluky 🤣protože chci hezky oblečené dite pro moji radost ?!🤣pokud na to nejsou peníze, ano muže mít i oblečení z Lidlu, Pepca nebo secondhandu.. nebo z druhé ruky ..teď něco koupím kvalitního značkového ve vyprodeji,, něco zas mám třeba z toho Lidlu… je to zbytečný pro me a nachvili …a penize radši narvu do volnocasovych aktivit … no a teď k dotazu na co se ptáš … Dite se ma podílet na životní úrovni obou rodičů… takže tak 🙃změnit se muže kupa věci s nástupem do školky - nemusejí me tříleté vzít ve státní skolce, takže skolkovne - nebudu přece rok sedět doma a dam jej raději do školky ikdyz soukromé (pokud teda druhy rodič není ochoten má dite pohlidat pokud budu zrovna v praci🤣) … jsem doma pořad na osetrovnym, samé výlety akce, kroužky ..takže dost se toho muže změnit .. a brala bych ze nástupem do práce me vzroste životní úroveň - takže pokud otci ditete se nesnížila… tak bych měla mít nárok na vyšší alimenty pro dite … pokud vydělávají oba hodně - dite se má podílet na vyšším standardu rodicu, pokud jeden vydělává víc a druhy minimum - tak se má podílet i na “chudobě” druhého, takže pro někoho paradoxně - vicevydevajici rodič by měl platit min než kdyby druhy vydělával taky hodně … aby bylo zajištěno, ze se podílí na životní úrovni obou rodicu a nedochází k vyzivovani druhého rodiče 🙃 takto nám to vysvětloval právník ve škole 10let zpět, jak je to teď se neorientuju, ale dava me to smysl …jsou holky u kterých nechápu oblečení na který nemají, nakupuji za full cenu dražší dětský značky a pak brečí ze utratili xtisic měsíčně a nemají ani korunu, tomu nerozumím … ale pokud jsme na tom oba tak dobře, proč neoblect dite hezky .. a dotovat vse sama a byt za hrdinou … jenom kolik musí dat ročně za boty… pokud chceš kvalitní .. zimní kolem 2tisic … atd .. proč na to byt sama jestli otec posila min než by měl ? To co píšeš je spis za me takovej výkřik… není tam ke zhodnocení její reálná situace ani jeho, to zhodnotí soud 🙃
A co když oblečení nakoupí babička ?🤣 kamarádce kupuje tchyně pro děti samé drahé oblečení - a teď nemyslím zrovna lindex …🙃 jako určitě nepíše matka na soud, ze dite musí chodit v lindexu protože ho spotrebuje víc než od 2 do 3 let 🤣Jo a ze zdražil za poslední rok 😎🤣takže asi kvůli lindexu to neschválí ani nezamitne ..
A proč máš pocit, že na tvém názoru záleží? Tvé dítě to není, tudíž to není ani tvá starost. Jako člověk pracující v advokacii tě mohu ubezpečit, že žádný advokát nebude stavět návrh na úpravu poměrů k nezletilému dítěti jen na tom, že jeden z rodičů chce dítě oblékat do nějaké značky a potřebuje na to vyšší budget a tudíž vyšší výživné.
Ty důvody budou jiné - od poslední úpravy poměrů uplynulo x měsíců, kdy se zcela změnily potřeby daného dítěte, vzrostla inflace, dítko se dostalo do školky, začalo navštěvovat kroužky, atd. Je tak zcela v pořádku podat návrh na novou úpravu poměrů a nechat soud posoudit, zda je přiměřené požadovat po druhém rodiči navýšení výživného. Stále platí, že dítě má nárok na takovou životní úroveň, jakou mají jeho rodiče.
To akože Lindex ma byt nejaká značka? 🤣 Ja deťom najčastejšie tiež kupujem tam + H&M, Zara, Next niečo málo mame aj z Lidl a Pepco a takých lacnjesich obchodov(ale stamat len niečo na doma, pančuchy, spodné pradlo alebo co sa môže zničiť a zaspinit a nebude mi to ľúto a ani nebudem to posielať ďalej) ale nič z toho nepovažujem za značkové oblečenie jednoducho je to kvalita a najmä viem to potom aj ďalej predat za fajn cenu a vyzerá to ako nové takže za mna investícia ktorá sa oplatí nie len vyhodene peniaze.
Oblékám dítě téměř jen do Lindexu z toho prostého důvodu, že mu to nejlépe sedne a výborně se to pere. Nesrazí se to a málokdy se skvrny od jídla nevyperou na poprvé, a to se mi s jinými značkami neděje, nevím, jak to dělají. A hodně kousků vynosí i přes dvě velikosti. Ovšem nakupuju zásadně ve slevách, klidně i z druhé ruky. Plnou cenu bych za to nedala.