Ahoj holky, doslo mi predvolani k soudu. Soud se kona v jinem meste a ja resim, co budu delat v te dobe s 9mesicnim mimcem. Muzu ho vzit ss sebou? Hlidani v detskem centru nepripada v uvahu- ani nevim, jestli tam neco takoveho je. Manzel je ve zkusebce, takze si dovolenou vzit nemuze. V uvahu pripadaji babicky, ale proplati jim to nekdo, pripadne maji na uvolneni z prace narok?
Tak malé dítě Ti vezmou do školičky málo kde, většinou před tím chtějí i nějakou aklimatizaci dítěte a co mám zkušenost, zpravidla berou děti až od 1,5 roku, jednorázově mladší téměř nikde a když, tak za nehorázné peníze. Dítě bych vzala s sebou. Pokud by to soudci vadilo, ať si ho vezme sekretářka k sobě 😉. Ale osobně bych si ho vzala s sebou. Nikde není psáno, že tam děti nesmí. To by bylo haló, vždyť i obchody mají problémy, když zakáží vstup matek s dětmi. Nemluvě o státní instituci.
Tak jedině babičky, ale bez nároku na cokoliv. Nebo vzít s sebou, ale pokud je možnost nechat hlídat u babi, nebrala bych ho. Nevíš jak dlouho to bude trvat apod. Taky záleží o jaké jednání jde, zda budeš ve stresu apod.
Mně děti hlídala kamarádka (ale byly starší, mimčo bych svěřila tomu na koho je zvyklé, rodině)
Podle me ti to urcite nikdo platit nebude. Bud hlidani nebo vzit s sebou.