Dobrý den,
úvodem přeji Všem krásný den !
Má ex-přítelkyně čeká dítě, já jsem otcem. Nechci mít s ex-přítelkyní mít nic společného, ani s dítětem. Jsem připraven a odhodlán řádně platit alimenty.
Ale již nyní mi ex-přítelkyně píše sms rázu toho, že se mám ke všemu postavit jako chlap (to má ovšem pravdu, mám své důvody, proč se k tomu takto stavím), a bude chtít, abych jsem se podílel na výchově dítětě.
Chci se tedy zeptat, zda má nějaké právní páky, na to, aby mi soud nařídil, že se mám o dítě starat. Pač jak jsem říkal, chci se od nich co nejdále distancovat.
Děkuji všem za vaše přízpěvky, budu vděčný za jakoukoliv připomínku.
S přáním pěkného dne.
Ondra Černý
Že by zase téma aby se jen dohadovalo?
No ale pokud ona tě uvede do RL jako otce tak asi nic nezmůžeš a budeš platit alimenty(což jak píšeš ti nevadí),ale to jestli se budeš muset podílet jakýmkoliv způsobem na výchově asi dáno není a níkdo tě asi nepřinutí!
Tohle by ti spíš poradil právník!
Ne ex nebude mít žádné páky.kromě placení tě nikdo k ničemu nemůže nutit. 😉
A nerozjmím tomu "střídavá péče",co to s tím má společného?
doufám,že se nepletu,ale budeš mít vyživovací povinost ,jak na dítě tak na ex partnerku(na partnerku,myslím do 2 let dítě )pokud tě uvede v rodném listě.
Rychle rychle jsem hledal jak diskusi nazvat, ale tak o střídavou péči, pokud by existovaly nějaké paký, tak by to u toho střídání skončilo... 😒
Nesmysl,do péče nebo do stýkání s dítětem tě nikdo nemůže nutit.Takže v pohodě.
dee-promiň,ale ty s tím maličkým nechceš mít nic společného(tedy kromě alimentů)?
Já s Kubíkovým tátou taky nežiju ☹ ale jako táta je super(řekla bych ,že i lepší než jsme spolu žili)
Je to smutné, ale nechci mít nic společného. 😒
dee-samozřejmě,že tě neodsuzuji 😉 Určitě máš k tomu své důvody.
Ale znáš to,ted ti to nevadí,ale později může 😉
Co se týče RL, tak abych byl v něm uveden, musím dát svůj souhlas, samozřejmě se budu zdráhat, pak je na tahu ex. Musí to dát k soudu, a soud pak rozhodne. Je více variant, ale než se rozkouká, tak ji na určení otcovství zbyde jen jedna varianta a to DNA.
Což nevím, zda se po roce (než se vše vyřeší i soudně) se nechá ještě mé jméno dopsat do RL. Až vyjde najevo i soudu, že jsem otec, tak se budu muset do RL zapsat, či NEMUSÍM ??? 😔
jakoubka - teď nevadí, ale do mého rozhodnutí zahrňuji i to, že mi to třeba i časem vadit bude.
Což, třeba si mě dítě po 30 letech vyhledá formou Pošty pro tebe. 🙂
pokud se prokáže,že jsi otec tak tě tam zpětně podle mě dopíšou a taky zpětně doplatíš alimenty jak na dítě tak na matku!
Takže pokud bychom to tu shrnuli, platit alimenty musím. OK
Ale donutit mě má ex, abych jsem se o ni a o dětsko staral nemůže. OK ?
Tuším též, že o ex se musím 2 roky "starat", nevíte jak je velká ta částka ?
a dá se s tvou ex rozumně mluvit?Že by jste se spolu domluvili o všem kolem a kolem 😉
to ti určí soud podle toho jaký máš příjem tuším!
jittuss.. ano, se zpětným doplacením počítám, počítám i s tím, že si budu po dobu kdy nebudu v RL tvořit rezervu pro alimenty.
donutit tě,aby ses o ně staral(finačně ano)tě nedonutí
jakoubka - že je ex těhtná jsem se dozvěděl formou sms. Takže asi tak. Což dohodnout se s ní budu chtít, mimo soudně.
A co takhle změnit si trvalý pobyt ? Nebude pak problém doručit mi zásilku. A jaksi to "očůrat" ? 😅
Jinak děkuji všem, jež mi pomohli udělat si jasno 🙂
...a teď se sem nastěhují ufoni! 😀 😀 😀 Poté, co se zaselo zdánlivě upřímným dotazem, aby vlákno nebylo hned zavřené! 😉
akshara - a ty jsi kdo ?
Těžko říct, nechávám tvořit cizí fantazii! 😉 Je to pak daleko zábavnější! 😀
Ne ,jestli tvoje ex bude chtít,abys platil,stejně tomu neujdeš.To obcházení a nedoručování zásilek,to mi přijde dost nedůstojné.Ale to už je na tobě.
Ria, tento pan nestoji v skutocnosti o nasu radu..... 😉
ria80 - jak již jsem ptal úvodem, placení se nevyhýbám, jen spekuluji, co a jak, a jak by to bylo, kdych jsem si změnil adresu trvalýho bydliště, jak by se to řešilo, zda by mě našli 😎 jen o tom tak přemýšlím, a napadají mě všechny možné i nemožné varianty.
filipal - vážím si vašich rad, toto foru hledám už pár dní, našel jsem toto, a tak jsem moc rád za vaše příspěvky.
...možná, že to mírné pochlebování zabere, uvidíme... Já bych moc teda nevěřil! 😉
tiez mi to napadlo Akshara! ale ja som obozretna.... 😅
Ahoj ss! 😉 Vidím, že invence začíná docházet! No, člověk už se časem vyčerpá, pravda! 🙂