Máte zkušenosti s porušením podmínky?

elena2907
18. únor 2016

Ahoj holky,mám dotaz.Bývalý partner mě dluží na výživném za 22.měsíců.Na začátku ledna 2016 jsem šla na policii podat trestní oznámení.Partnera vyzvali,aby mě peníze ihned uhradil,jinak to dále postoupí na soud.Jelikož je v podmínce za neplacení výživného ještě předchozí partnerce,je to opakované,tak má docela průser.Setkala jste se s tím některá?Dnes mě vyšetřoval tvrdil,že soudkyně může rozhodnout o okamžitém nástupu do vězení a nebo mu může ještě dát alternativní trest.Veřejně prospěšné práce,odebrání řidičského průkazu,prodloužení podmínky atd.Dluh se bude stále navyšovat,nebude mě posílat nic a jelikož dělá na černo,nemůžu zažádat ani o exekuci na plat.Nedá se s ním absolutně domluvit.Je dle Vás reálné z něho ty peníze vůbec vymoct?Bývalé partnerce je dle nařízení soudu musel uhradit do konce roku 2015 a dostal podmínku.Obávám se,že v mém případě už bude soudkyně tak naštvaná,že ho okamžitě zavře.Já se ho samozřejmě nesnažím zastávat,ale pochybuji,že by ve vězení pracoval a mě něco posílali ☹ Je to začarovaný kruh.Děkuji za jakékoliv poznatky.

lv
18. únor 2016

to by mě taky zajímalo, sestry exmnažel jí dluží, no nevím přesně ale přes 200tis /od 2,5let, dvojčata co mají teď 11,5/ byla několikrát na policii, tak 3roky zpět vymohli asi 9tis /což bude víc, náklady exekutora atd., sle i kdyby to bylo dohromady 20tis/. Sestra tvrdí, že jí řekli, že víc dělat nemohou - bydliště má na m.úřadě, příjem kromě důchodu na alkoholismus žádný..

kaldub
16. únor 2017

Achoj chci se zeptat. Pritel byl za napadeni v podmince 14 mesicu ktere se resilo mimosoudne vse zaplatil ale nema potvrzeni primo od dotycneho poskozeneho ale vypis z banky z historie o tom zaplacene castky 60 000kc a uhrazeni vzp 12 540kc ma.
Pricemz pred 4 dny kdy mu podminka mela skoncit tak se opil a rozbil vypln skla metra castku tez uhradil 5500kc ale porusil tak podminku kterou mel predtim,... Prisel mu dopis o poruseni podminky a i nabyte pravni moci a ceka kdy se ma dostavit k soudu. Hrozi mu tak vezeni na 2 mesice.
Prosim co se pri tomto muze stat?

anatanka
21. únor 2017

Tohle je bohuzel nedomyslene.
Ja bych byla pro zavedeni placeni alimentu statem a pak vymahani po otcich, coz je treba na Slovensku uz davno. Ten, kdo je sporadany, tak platit bude pri sebemensim naznaku problemu, kdo sporadany neni, tak proste platit nebude. Lide si naivne mysli, ze kdyz otec neplati, tak s tim pujdou na policii a pak k soudu a tim je vse vyresene. Ve velke mire pripadu se tim ale nevyresi nic. Maximalne otce potrestaji odnetim svobody, ale to s alimenty detem moc nepomuze....
Ja uz se s alimentama rozloucila uplne a uz se mi to ani nechce resit, protoze vidim, ze to nikam nevede.