Ahoj chci se zeptat, nema tu nekdo zkusenost s partnerem, manzelem co se tyce poruseni podminky?
zalezi na tom, jak byl odsouzen předtím, ke kazde podmínce se dava i trest v pripade jejího poruseni, kazdopadne z 99% při opakovani trestneho cinnu je nastup do vezeni. takze zalezi, zda je ve vazbe nebo ne
neni ve vazbe teprve ho ceka soud v prosinci poprve byl odsouzeny na rok odneti svobody s triletou podminkou a pred pul rokem spachal druhy tr-c. v hodnote 70 000kc za ktery ma ted ten soud mit...no a ja bych rada vedela jestli ho zavrou,abych se mohla podle toho taky nejak ja zaridit a to v prosinci rodim:(
No to je otázka, jakou čekáš odpověď?Né dostane jenom další podmínku a teprve když jich bude mít deset tak si bude moct vybrat jestli za to chce dostat metál a nebo si půjde dobrovolně sednout 😨 Nepoučitelný podvodník, od takovho radši rychle pryč.
tak v tom pripade, ho ceka nastup do vezeni za poruseni podmínky + trest za novy trestny cin, tim, ze je to recidiva bude pravdepodobne i o dost vyssi.. a nastup bude mit pravdepodobne na predvolani- vyrozumi ho dopisem, kdy. (pokud tedy u nej nebude podezreni, ze by se mohl nastupu vyhnout)
@anina32 cekam odpoved takovou jestli ten clovek pujde do nastupu, nebo dostane treba probacni dohled, nebo prodlouzeni podminky, domaci vezeni co ja vim proto se ptam,kdyby s tim mel nekdo zkusenost
vzdyt ti to rikam... 🙄
@alexah89 muzu se zeptat ty se vyznas v nejakych zakonech,nebo mas osobni zkusenost???
@lucikakajik No já doufám že takový jdou do vězení , protože proč by jim jako prodlužovali podmínku? Aby v ní stihli spáchát něco dalšího?
osobní zkušenost mam, ale ne ve smyslu, ze by něco podobného (jakykoli trest.cin) spachal někdo z mého okoli ci rodiny..
@alexah89 a myslis, ze nastup nechaji po novem roce, nebo jeste pred vanoci?? 3.12. je soud
tak po pravdě si myslím, že pokud jednou dostal podmínečný trest a spáchal další nezákonnou činnost, tak porušil podmínku a tudíž dostane trest nepodmínečný s nástupem ihned:-/ je mi líto, že jako manželka a ještě k tomu blízko porodu tohle zažíváš, určitě si zařiď vše důležité, protože si myslím, že od soudu už odejdeš sama, pokud tam půjdeš s ním :-/
dohled probačního úředníka dostávají ti, co jsou v podmínce, tudíž nepředpokládej další podmíněný trest, ale rovnou vězení.
achjo...dekuju za prispevky
Zalezi na tom, jak budou volne mista ve veznicich
To je jaksi podstatou podmínky - pokud se odsouzený neosvědčí, přeměňuje se mu podmíněný trest na nepodmíněný. Plus bude samozřejmě odsouzen za nový trestný čin, za který mu pravděpodobně nebude uložena podmínka, ale opět nepodmíněný trest.
@lucikakajik asi tě nepotěším, ale jedná se o porušení podmínky a další trestný čin. Tudíž pokud ho uznají vinným, tak trest plus přeměna podmínky. Je možnost odložení soudu ať už z jakéhokoliv důvodu - nedostaví se svědek, bude potřeba doložení dalšího důkazního prostředku. Pokud bude odsouzen, dostane dopis s termínem nástupu do věznice. Ty jsou sice plné, ale je pořád kam dávat, odložení z tohoto důvodu bych neviděla 😒 Je samozřejmě možnost uložení další podmínky, ale na to znám málo podrobností, záleží také na soudci.
@anina32 je to nutné takové odpovědi?
@lucikakajik holky mají zřejmě pravdu.Porušení podmínky,podobný trestný čin,to už bude řešeno natvrdo.Hodně sil.
zavřít, až zčerna 😢
Vážená paní Lucie,ve vaší věci dotazu ohledně vašeho manžela v praxi to chodi tak ze spacha-li člověk trestný čin za který lze uložit podmíněný trest tzn:podmínku a tu potom poruší soud zváží všechny okolnosti a buď mu prodlouží zkušební dobu (podminku) nebo uloží OPP ,trest odnětí svobody je vždy ten poslední kdy není vzhledem k povaze pachatele možno uložit trest jiný,pokud i poté podmínku poruší tedy podmínku v prodloužené lhůtě pak už je skutečně malá šance ze se vězení vyhne soud samozřejmě zváží aspekty jako rodinné zázemí atp ale i tak pokud je jeho případ městského soudu pak je prostor velmi malý jinak soud nařídí vazbu jen v případě duvodneho podezření ze pachatel uprchne jinak nástup přijde postou
dobry den potřebuju radu,jsem pod dohledem probační služby za výživne,a dneska mi prišla podminka za podvod,musím to hlasit probační službě??
pokud ano promění mi podmínku do vězení??
Dobrý večer chtěl jsem se také zeptat mám podmínku a udělal jsem další čin co mě čeká vůbec nevím na čem se a bojím se
@dandvac vězení.
@lilian2111 další čin mám namysli řízení pod vlivem alkoholu
@dandvac Záleží, kolik promile to bylo - https://www.google.com/amp/s/www.garaz.cz/clane...
@dandvac řádný život s podmínkou a za volantem s 1,6? Aha
Partner v trilete podmince za uverovy podvod a nyni ho ceka soud z druhe spachane trestni cinnosti umyslne obohaceni....Zajima me zda takovy lide uz jdou ihned do vezeni, nebo dostanou jiny trest popripade domaci vezeni a za jakych podminek....Dekuji moc vsem za odpoved