Máte děti v nechtěné střídavé péči?

mircadada
23. lis 2016

Dobrý den maminky,
je tu prosím někdo kdo má děti v nechtěné střídavé péči? Napiš tě mi prosím jak to u Vás probíhá nebo co pomohlo ke zrušení této péče.
Za jakýkoliv příspěvek děkuji.

filetra
23. lis 2016

@mircadada Co je to "nechtěná" SP? Máte ji uloženou rozsudkem? Nebo jen funguje fakticky?

ladyle
23. lis 2016

Jo, já dva syny (6-10 let). Určená soudně krajským soudem, asymetricky rozdělená 5:9 dnům, výživné prakticky žádné. Nevím, na základě čeho bude stanovena u vás, je to hodně individuální proč sis nepřála střídavou péči a proč soud tvé oddůvodnění neuznal. Když tak raději přes soukromou poštu.

mircadada
autor
23. lis 2016

@filetra nechtěná znamená, že si ji vyžádal otec a bylo mu vyhověno

ivular
23. lis 2016

Je tu skupina "Střídavka v praxi" - tam je pár maminek, které mají děti ve střídavce proti své vůli.

majaaa82
23. lis 2016

@mircadada pokud otec neni magor, ktery by byl pro dite nebezpecny, neni duvod mu stridavku z principu odpirat. Ma na dite a jeho vychovu stejny narok jako matka. Lecktere damy na to rady zapominaji. Snad to neni tvuj pripad.

mircadada
autor
24. lis 2016

@majaaa82 díky za názor, ale asi jsi to nikdy nezažila. Otec nemusí být jen nebezpečný psychopat, ale co třeba vzdálenost když má jít dítě do školy? Neschopnost se domluvit, tudíž, vznikají problémy které odnáší jen dítě.

ivular
24. lis 2016

@majaaa82 Pak je tu ovšem ještě to dítě, které nemusí být na pendlování stavěné a střídavka jej vyloženě poškozuje. Takže maximální styk s otcem ano (pokud není zmiňovaný magor), nicméně ne za tu cenu, že dítě příjde o domov.

majaaa82
24. lis 2016

@mircadada Neschopnost se domluvi casto prameni z pocitu krivdy a urazeneho ega. Jak na strane zen, tak i muzu, samozrejme. Dite nebude trpet stridavkou jako takovou, ale tim, ze jsou rodice zabejceni a tahaji se o nej jak o nabytek. Nejsem zadnej potrhlej Hodina ze Stridavky, neboj... jen premyslim nad tim, proc lidi nedelaji to, co je opravdu v zajmu ditete, proc nedokazou potlacit sve ego. Jsem z rozvedene rodiny a zazila jsem stridavku v dobe, kdy o ni tady nikdo nemel ani tuseni, nasi se rozvedli v roce 91 a ja mohla bydlet jak doma, tak u taty, a to jak dlouho jsem chtela. Rodice se rozesli, ale zustali prateli, a to pro me bylo daleko dulezitejsi, nez vsechny myslitelne veci sveta. Ob dokazali ustoupit a jednali vzdy spolecne, v zajmu mem a brachy. Proto moc nerozumim tomu, proc se nekteri lide dohodnout nedokazou, i kdyz vedi, ze to jejich detem skodi.

ivular
24. lis 2016

@majaaa82 To je jednoduché - prostě ten jeden chce ublížit tomu druhému a není ideálnější způsob, než přes dítě (zejm. v případě, že tím, kdo chce ubližovat, je muž).
Navíc, těžko to můžeš zobecňovat ze své zkušenosti, kdy ty jsi měla možnost byt tam, kde jsi chtěla a jak dlouho jsi chtěla. To rozhodně není standardní model střídavé péče.
V praxi to střídání bohužel mívá spíše tuto podobu: http://revue.idnes.cz/ivana-jiresova-zverejnila...

majaaa82
24. lis 2016

@ivular Opet se vracim zpet k tomu, co jem rikala na zacatku. Nechapu to a nikdy nepochopim. A musim rici, ze lidmi, kteri se ohaneji zajmem ditete, a presto se chovaji takto, pohrdam a nejradeji bych je nakopala do tech jejich jesitnych zadku.

luckaamilan
24. lis 2016

@majaaa82 ," ziadna kvetina nerasie v dvoch kvetinacoch ...."

mircadada
autor
25. lis 2016

@majaaa82 právě jsi na to odpověděla, tatínek má pocit, že mu bylo ublížení. On mohl být nevěrny a to několikrát , ale podle něj to není důvod odcházet. Jsme od sebe přes čtyři roky, já už mám bezva chlapa a malou dcerku jenže tím začaly další problémy, výtky a vyhrožování. Proto tady hledám spřízněnou duši co si tohle prožila a mohla by mi poradit už jsem z toho všeho moc unavená....

majaaa82
25. lis 2016

Rozumim ti a budu drzet palce, at to dopadne, jak si prejes... 😉

mircadada
autor
26. lis 2016

Děkuji majaaa82 a všem dětem přeji krásné a pohodové dětství.