Dobrý den maminky,
je tu prosím někdo kdo má děti v nechtěné střídavé péči? Napiš tě mi prosím jak to u Vás probíhá nebo co pomohlo ke zrušení této péče.
Za jakýkoliv příspěvek děkuji.
Jo, já dva syny (6-10 let). Určená soudně krajským soudem, asymetricky rozdělená 5:9 dnům, výživné prakticky žádné. Nevím, na základě čeho bude stanovena u vás, je to hodně individuální proč sis nepřála střídavou péči a proč soud tvé oddůvodnění neuznal. Když tak raději přes soukromou poštu.
Je tu skupina "Střídavka v praxi" - tam je pár maminek, které mají děti ve střídavce proti své vůli.
@mircadada Neschopnost se domluvi casto prameni z pocitu krivdy a urazeneho ega. Jak na strane zen, tak i muzu, samozrejme. Dite nebude trpet stridavkou jako takovou, ale tim, ze jsou rodice zabejceni a tahaji se o nej jak o nabytek. Nejsem zadnej potrhlej Hodina ze Stridavky, neboj... jen premyslim nad tim, proc lidi nedelaji to, co je opravdu v zajmu ditete, proc nedokazou potlacit sve ego. Jsem z rozvedene rodiny a zazila jsem stridavku v dobe, kdy o ni tady nikdo nemel ani tuseni, nasi se rozvedli v roce 91 a ja mohla bydlet jak doma, tak u taty, a to jak dlouho jsem chtela. Rodice se rozesli, ale zustali prateli, a to pro me bylo daleko dulezitejsi, nez vsechny myslitelne veci sveta. Ob dokazali ustoupit a jednali vzdy spolecne, v zajmu mem a brachy. Proto moc nerozumim tomu, proc se nekteri lide dohodnout nedokazou, i kdyz vedi, ze to jejich detem skodi.
@majaaa82 To je jednoduché - prostě ten jeden chce ublížit tomu druhému a není ideálnější způsob, než přes dítě (zejm. v případě, že tím, kdo chce ubližovat, je muž).
Navíc, těžko to můžeš zobecňovat ze své zkušenosti, kdy ty jsi měla možnost byt tam, kde jsi chtěla a jak dlouho jsi chtěla. To rozhodně není standardní model střídavé péče.
V praxi to střídání bohužel mívá spíše tuto podobu: http://revue.idnes.cz/ivana-jiresova-zverejnila...
@majaaa82 ," ziadna kvetina nerasie v dvoch kvetinacoch ...."
@majaaa82 právě jsi na to odpověděla, tatínek má pocit, že mu bylo ublížení. On mohl být nevěrny a to několikrát , ale podle něj to není důvod odcházet. Jsme od sebe přes čtyři roky, já už mám bezva chlapa a malou dcerku jenže tím začaly další problémy, výtky a vyhrožování. Proto tady hledám spřízněnou duši co si tohle prožila a mohla by mi poradit už jsem z toho všeho moc unavená....
Rozumim ti a budu drzet palce, at to dopadne, jak si prejes... 😉
Děkuji majaaa82 a všem dětem přeji krásné a pohodové dětství.
@mircadada Co je to "nechtěná" SP? Máte ji uloženou rozsudkem? Nebo jen funguje fakticky?